Το κόλπο για να εξαφανίσεις τους κόμπους από το πουλόβερ που πάντα πιάνει

Θα μοιάζει σαν καινούργιο και θα το φοράς για χρόνια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Είναι η εποχή τους και δύσκολα τα αποχωρίζεσαι όλο τον χειμώνα. Τα αγαπημένα μας πουλόβερ, που έχουμε μάθει να τα φοράμε με διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας στυλάτα looks από το πρωί ως το βράδυ και διακίως αποτελούν το "hero piece" των winter outfits.

Πόσες φορές, όμως, δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου το πουλοβεράκι που διάλεξες να φορέσεις, ξέρεις αυτό το grandpa trend που λατρεύεις να φοράς, και έχεις δει ότι (δυστυχώς) είναι γεμάτο αντιαισθητικούς κόμπους και χνούδια, που το κάνουν να μοιάζει "δεύτερο" και ξεπερασμένο; Πολλές. Θέλεις, λοιπόν, να σου αποκαλύψω ένα κόλπο που πιάνει πάντα για να εξαφανίσεις τους κόμπους στο λεπτό;

Το τέλειο κόλπο του λεπτού, για να κάνεις το παλιό σου πουλόβερ σαν καινούργιο!

Η ιδέα εδώ είναι φυσικά να αφαιρέσεις τους κόμπους, που σχηματίζονται πάνω στο μαλλί όταν οι κλωστές μπλέκονται μεταξύ τους από την τριβή (γι' αυτό τους βλέπεις σε σημεία όπως αγκώνες και μέση, εκεί που τρίβεται περισσότερο το πλεκτό), χωρίς να καταστρέψεις το πουλόβερ.


Σου έχω τον πιο απλό τρόπο για να το κάνεις και πάλι απαλό σαν καινούργιο, όπως την πρώτη φορά που το έβαλες και θαύμασες τον εαυτό σου στον καθρέφτη για το υπέροχο στυλ σου! Τι θα κάνεις; Πάρε το ξυραφάκι σου και πολύ-πολύ απαλά και αργά πέρασέ το πάνω από κάθε ενοχλητικό χνουδάκι ή κόμπο. Θα δεις ότι διά μαγείας οι κόμποι θα εξαφανιστούν και το πουλόβερ σου θα είναι πάλι απαλό και λείο, σαν καινούργιο.

Το ίδιο πράγμα μπορείς να κάνεις και με την "άγρια" πλευρά ενός σφουγγαριού αλλά και με ένα γυαλόχαρτο όχι πολύ σκληρό. Άπλωσε το πλεκτό σε μια λεία επιφάνεια και "ξύσε" προσεκτικά τα επίμαχα σημεία.

Χνούδια και κόμποι θα απομακρυνθούν χωρίς κόπο και το πουλόβερ σου θα είναι πανέτοιμο να μπει και πάλι σε... χρήση, φορώντας το με τις αγαπημένες σου φούστες (και όχι μόνο), αφού η πλέξη θα έχει ζωντανέψει - και οι ελπίδες σου μαζί της, που δεν θα χρειαστεί να το "παροπλίσεις" ή να το φοράς μόνο στο σπίτι.