Παντελόνι καμπάνα: Οι συνδυασμοί που πάνε σε όλες

Ανάδειξε το παντελόνι που έχεις "παροπλίσει" στην ντουλάπα σου και απογειώνει το ρετρό στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Eίναι γεγονός πως η μόδα κύκλους κάνει και το παρελθόν συναντά φέτος στυλιστικά το παρόν, μέσα από κομμάτια που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες, αφού το ρετρό στυλ είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Έτσι τα 70s και όλα τα στοιχεία που τα θυμίζουν έχουν επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο - και θα τα συναντάμε για πολύ καιρό ακόμα.

Ένα από τα κομμάτια-κλειδί για να δημιουργήσεις το τέλειο look που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δεκαετία δεν είναι άλλο από το παντελόνι-καμπάνα, που εύκολα θα χαρίσει μια vintage αισθητική στην εμφάνισή σου - που είναι και το ζητούμενο. Ξέρεις, ωστόσο, πώς θα το φορέσεις έτσι ώστε να κολακεύει το σώμα σου και ποιοι είναι αυτοί οι συνδυασμοί που πάνε σε όλα τα in fashion κορίτσια;


Το παντελόνι-καμπάνα πάει σε όλες με τους σωστούς συνδυασμούς

Το παντελόνι σε γραμμή καμπάνα εύκολα ταιριάζει σε όλες, αρκεί φυσικά να προσέξεις μερικά πολύ απλά πράγματα, που θα κολακεύσουν τον σωματότυπό σου και θα σε βοηθήσουν να είσαι και κομψή και στυλάτη.

Προτίμησε ψηλοτάκουνα

  • Κλασικές γόβες ή πέδιλα αλλά και πλατφόρμες με ιδιαίτερο τακούνι, που είναι αυτό που θα φοραμε από εδώ και στο εξής, ενδείκνυνται για να αναδείξουν το παντελόνι-καμπάνα. Αν πάλι επιμένεις σε flats, προτίμησε μπαλαρίνες ή sneakers, αλλά πρόσεξε να μη σέρνεται το παντελόνι.
  • Αν έχεις λίγο μεγαλύτερη περιφέρεια προτίμησε ένα χαμηλόμεσο παντελόνι καθώς το αποτέλεσμα θα δείξει πιο ισορροπημένο. Αν είσαι αδύνατη κάνε το αντίθετο, αφού μια ψηλόμεση καμπάνα θα αναδείξει τις γραμμές σου.


  • Εάν η σιλουέτα σου είναι petite, το ιδανικό σχέδιο θα πρέπει να ανοίγει αρκετά πάνω από το γόνατο, αφού σίγουρα θα χρειαστεί να το κοντύνεις και θα χάσει αρκετούς πόντους από το σχήμα του - πλέον δεν θα είναι καμπάνα αλλά σε ίσια γραμμή!
  • Απόφυγε να το συνδυάσεις με πολύ ογκώδη πουλόβερ, επιλέγοντας πιο bodycon γραμμές, που θα ψηλώσουν τον κορμό σου και η σιλουέτα σου θα δείξει μακρύτερη. Ένα επιπλέον τέχνασμα είναι να προτιμήσεις μονοχρωμία, για σούπερ chic σύνολο .
  • Αν ψάχνεις το ιδανικό πανωφόρι για το παντελόνι-καμπάνα, τότε σίγουρα πρέπει να βάλεις κάτι μακρύ και ελαφρώς φαρδύ. Ένα loose blazer σε ανδρική γραμμή ή μια πλεκτή, oversized ζακέτα, είναι δύο από τις καλύτερες επιλογές. Tip: Για να αναβιώσεις στο 100% τα 70s μπορείς να συνδυάσεις την καμπάνα με ένα στενό σακάκι ή ένα κοντό jacket.