Αυτό είναι το τακούνι που θα φορέσουμε το 2024 - Το fashion statement trend που πρέπει να δοκιμάσεις

Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουμε τα ψηλοτάκουνα αλλά ούτε και την άνεση

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Ξέχασε τις πλατφόρμες και τις γόβες με χοντρό τακούνι. Ήρθε η ώρα να φορέσεις αυτά τα γοβάκια με τα ιδιαίτερα τακούνια που είναι οι "πρωταγωνιστές" στις πασαρέλες για τη νέα σεζόν. Οι λάτρεις των παπουτσιών θα τα ερωτευτούν, αφού αποτελούν το top αξεσουάρ της άνοιξης όσον αφορά στη δημιουργικότητα και στο στυλ.

Στην πραγματικότητα, τα ψηλοτάκουνα θέλουν τον... τρόπο τους για να τα περπατήσεις με άνεση, χωρίς να ταλαιπωρείσαι μέσα στη μέρα. Φυσικά, στο όνομα της άνεσης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αισθητική - οι διάσημοι μόδιστροι την τιμούν και με το παραπάνω στα νέα τακούνια που μας δείχνουν.

Έτσι όταν το στυλ και η άνεση "παντρεύονται" σε ένα ζευγάρι παπούτσια το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι υπέροχο και μοδάτο. Οι προτάσεις δεν περιορίζονται σε τετράγωνα τακούνια ή στιλέτο, γιατί οι σχεδιαστές παπουτσιών και οι στυλίστες πειραματίζονται με πολλές παραλλαγές, χωρίς να εγκαταλείπουν την ιδέα του ύψους σε ένα κομψό παπούτσι.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι πλατφόρμες, με το χοντρό τακούνι, δεν είναι ένα εκλεπτυσμένο παπούτσι, ενώ η χρηστικότητά του περιορίζεται σε ορισμένες μόνο εμφανίσεις και στυλ. Έτσι η άφιξη των νέων slim wedges, δηλαδή των τακουνιών που μοιάζουν με γλυπτά, συνδυάζοντας το ύψος των στιλέτο αλλά και το φάρδος από τις πλατφόρμες, κάνει την επανάσταση φέτος.

Δοκίμασε το νέο fashion statement στα τακούνια την άνοιξη του 2024

Τα παπούτσια της άνοιξης και του καλοκαιριού διαθέτουν γλυπτική αισθητική, με ιδιαίτερα τακούνια που θυμίζουν πλατφόρμες. Η Blumarine παρουσίασε στην πασαρέλα sling-backs και μπότες ένα υβριδικό τακούνι, που τελειώνει σε μεταλλική μύτη,

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BLUMARINE (@blumarine)

ενώ ο Ferragamo μάς έδειξε μια φαρδιά μονοκόμματη εκδοχή σε χρωματιστές γόβες και πέδιλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FERRAGAMO (@ferragamo)

Δεν είναι όμως το μόνο παπούτσι που τράβηξε την προσοχή μας πρόσφατα: η Elsa Hosk φόρεσε ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες Ferragamo, που συνδύασε με οπάκ κόκκινο καλσόν, δημιουργώντας μια μοδάτη και παράλληλα άνετη εμφάνιση.


Στον αντίποδα, η Chiara Ferragni με μαύρα γοβάκια του ίδιου Οίκου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FERRAGAMO (@ferragamo)

Συμπέρασμα; Φέτος την άνοιξη θα φορέσουμε γόβες που θυμίζουν πλατφόρμες, αλλά στην πιο κομψή εκδοχή τους, και πέδιλα με φαρδύ μονοκόμματο τακούνι, στο ίδιο χρώμα με το παπούτσια αλλά και σε μοδάτες διαφάνειες.