Πώς θα ντυθείς εάν είσαι πάνω από 40; Τα DO & DON'T για να είσαι κομψή και μοδάτη

Τι να αποφύγεις και πού να εστιάσεις για ένα chic αποτέλεσμα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Σήμερα, οι γυναίκες στα 40 τους δεν είναι όπως παλιά. Έχουν επίγνωση της ομορφιάς τους και ξέρουν τι θέλουν. Σε αντίθεση με τη νεότερη γενιά, αυτές έχουν μεγάλη εμπειρία πίσω τους, ξέρουν ακριβώς τι να αποφύγουν και τι να φορέσουν για να ενισχύσουν τη σιλουέτα τους και να τονίσουν τα δυνατά τους σημεία.

Βρίσκονται ακριβώς στη μέση, όπου μπορούν ακόμα να είναι τολμηρές με το στυλ τους, αλλά, ταυτόχρονα, δεν είναι πλέον νεαρά κορίτσια. Αυτό είναι θεμελιώδες για να καταλάβεις πώς να ντύνεσαι χωρίς να διακινδυνεύεις να φαίνεσαι μεγαλύτερη από ό,τι είσαι αλλά ούτε και μικρούλα. Οπότε δες στη συνέχεια πώς θα ντυθείς εάν είσαι πάνω από 40.

Στυλιστικές συμβουλές & κόλπα για να ντυθείς στα 40 σου

Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι κάθε γυναίκα στα 40 της είναι διαφορετική και το να μεγαλώνεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ντύνεσαι βαρετά και τα σύνολά σου δεν έχουν κάτι να πουν ή είναι φλατ! Ακολουθούν μερικές γενικές συμβουλές για να είσαι πάντα κομψή ανεξάρτητα από το στυλ σου:

DOs

  • Το total black είναι πάντα κομψό και θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια λεπτή σιλουέτα. Προσοχή όμως, γιατί δεν ταιριάζει σε όλες. Αν λοιπόν δεν σου πάει σε total looks, φόρεσέ το στο κάτω μέρος, συνδυάζοντας στο τοπ μια φωτενή απόχρωση.



  • Τζιν: Αυτό το ύφασμα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου και πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Επίλεξε τα σωστά κοψίματα για το σώμα σου και φόρεσέ τα ξανά και ξανά, στο γραφείο, στον ελεύθερο χρόνο σου αλλά και στις βραδινές σου εξόδους.



  • Capsule γκαρναρόμπα: Tώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να έχεις μόνο λίγα κομμάτια που σου ταιριάζουν γάντι και είναι ιδανικά για το σώμα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι πάντα στη μόδα, γνωρίζοντας ακριβώς πώς να τα συνδυάσεις αλλά και τι να φορέσεις ανάλογα με την περίσταση.

DON'T

  • Οι μίνι φούστες πρέπει να αποφεύγονται, ακόμα κι αν η Μητέρα Φύση σου έχει χαρίσει τα ωραιότερα πόδια. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όταν είσαι 40 πρέπει να φοράς μόνο μακριές φούστες: Δοκίμασε αντ 'αυτού το midi μήκος ή μια φούστα λίγο πάνω από το γόνατο και θα είσαι υπέροχη! Εάν νιώθεις αυτοπεποίθηση, φόρεσε ένα μίνι αλλά με καλσόν, σίγουρα ένα από τα 9 που είναι στη μόδα φέτος τον χειμώνα.



  • Μην "ανακατεύεις" πολλά χρώματα μαζί: Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει ακόμα κι αν δεν είσαι 40. Για να φαίνεσαι σούπερ μοδάτη και κομψή, θα πρέπει να κάνεις mix'n'match το πολύ με 3 διαφορετικές αποχρώσεις.
  • Total leather look: Οι total δερμάτινες εμφανίσεις καλό είναι να αποφευχθούν. Επίλεξε ένα leather παντελόνι ή φούστα και συνδύασέ τα με σακάκια, πουλόβερ και πουκάμισα, για ένα υπέρκομψο look. Ή φόρεσε το αγαπημένο σου biker jacket με το τζιν σου.