Είσαι 40 και έχεις λίγη κοιλίτσα; Δες ποια ρούχα θα δείξουν τη μέση σου πιο λεπτή

Οι στυλίστες δεν σταματούν να τα χρησιμοποιούν στις πελάτισσές τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα να γνωρίζει πώς θα αναδείξει κάποια σημεία στο σώμα της, αφού η τελειότητα δεν υπάρχει σε καμία! Όλες οι "ιδανικές" γυναίκες που βλέπεις σε social και events να λάμπουν από ομορφιά και η σιλουέτα της να μην έχει ψεγάδι, ακόμα κι αυτές εφαρμόζουν πολλά tricks και μυστικά που γνωρίζουν οι στυλίστες τους, για να δείχνουν καλλίγραμμες.

Μάλιστα, αν είσαι 40 plus και έχεις λίγα κιλάκια στην κοιλίτσα και μερικούς πόντους παραπάνω σε αυτό το δύσκολο σημείο του σώματος (δεν είσαι η μόνη), δεν έχεις παρά να δεις με ποια ρούχα και με ποιους τρόπους styling θα αναδείξεις το σημείο αυτό και θα δείξεις τη μέση σου πιο λεπτή.

Τα ρούχα που θα δείξουν τη μέση σου πιο λεπτή αν είσαι 40 και έχεις κοιλίτσα

Η μέση είναι ένα μέρος του σώματος που αν τονιστεί σωστά μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα του σώματός σου. Γι’αυτό και σου έχω 6 σημαντικά ρούχα αλλά και tricks που σχετίζονται με τους συνδυασμούς τους, προκειμενου να σε βοηθήσω να τονίσεις τη μέση σου και να την κάνεις να φαίνεται πιο λεπτή.

Ψηλόμεσο παντελόνι

Ορκίσου... στα ψηλόμεσα παντελόνια, που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου. Τονίζουν ιδανικά τη μέση και αυτόματα θα σε δείξουν πιο κομψή. Για να ενισχύσεις τη λεπτή σου εικόνα, φόρεσε το top από μέσα και βάλε μια λεπτή ζώνη. Προτίμησε σκούρο χρώμα στο παντελόνι ή σκουτρόχρωμο denim ή το must-have κοτλέ παντελόνι της σεζόν σε σκούρο τόνο.

Ντραπέ φούστα

Μαζί με τα κρουαζέ κρουαζέ φορέματα (κάτι περισσότερο ξέρει η Victoria Bechkham που τα βάζει διαρκώς στις συλλογές της), που δείχνουν τέλεια πάνω σε κάθε γυναίκα, μια νταπέ φούστα (μίνι ή μάξ) με σούρες στο πλάι θα κάνει τη δουλειά! Το "μαγικό" της κόψιμο θα τονίσει τη μέση, αρκεί φυσικά να φορέσεις το μπλουζάκι της επιλογής σου από μέσα.

Ζώνη & φουλάρι

Οι ζώνες και τα φουλάρια είναι τα ιδανικά αξεσουάρ για τη μέση! Δέσε μια ζώνη στο ύψος της μέσης σου στο τζιν παντελόνι σου ή ακόμα και πάνω από το πανωφόρι σου για να δημιουργήσεις το εφέ της λεπτότερης σιλουέτας. Θα το κάνεις και στο φαρδύ φόρεμά σου, για να μην μοιάζεις σαν "σακί", αλλά και πάνω από το πουκάμισό σου, για μέση... δαχτυλίδι.

Το φουλάρι θα το περάσεις στο τζιν σου, για να τονίσεις τη μέση σου αλλά και για έξτρα δόσεις στυλ. Εναλλακτικά, επίλεξε ένα πουκάμισο που θα δέσεις στη μέση για να πετύχεις ανάλογο αποτέλεσμα.

Ριγέ μπλούζα

Ναι σωστά διάβασες, οι ρίγες δεν παχαίνουν! Φόρεσε ένα ριγέ τοπ μέσα από ένα ψηλόμεσο παντελόνι (τζιν λη και υφασμάτινο) και θα δεις πόσο λεπτή θα φανεί η μέση σου σε χρόνο dt.

Pencil φούστα

Οι pencil φούστες είναι εξίσου αποτελεσματικές και αγκαλιάζουν τέλεια το σώμα. Φόρεσε την μπλούζα ή το πουκάμισό σου από μέσα για να τονίσεις ακόμα καλύτερα τη μέση σου, και επίλεξε ένα σχέδιο με σκίσιμο στον μηρό για να τραβήξεις εκεί το βλέμμα.

Φούστα σε Α line

Από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ειδικά μετά τα 40 που θέλεις να καμουφλάρεις τα αδύναμα σημεία στο σώμα σου και δη στην περιοχή της κοιλιάς. Ψηλόμεση και πιο στενή στη μέση, θα λειτουργήσει σαν "κορσές" και θα σου μειώσει πόντους. Συνδύασέ την με ένα πουκάμισο από μέσα και μια λεπτή ζώνη στη μέση και... ολαλαλα οι αναλογίες σου θα μοιάζουν ιδανικές!

Μεσάτο σακάκι

Όσο φαρδύ κι αν είναι το bottom σου, ένα μεσάτο σακάκι (ακόμα και σε φωτεινό χρώμα), θα δημιουργήσει το εφέ της λεπτότερης μέσης, αρκεί φυσικά να μην είναι πολύ χοντρό το ύφασμα. Να θυμάσαι ότι χρειάζεται ισορροπία στο πάνω και κάτω μέρος του σώματος, όταν η κοιλίτσα δεν είναι... φέτες.