5+1 στυλιστικά λάθη που κάνουν ακόμα και τα fashion girls - Και πώς θα τα αποφύγεις

Για να μην τα (ξανα)κάνεις κι εσύ!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Πιστεύεις ότι υπάρχουν γυναίκες που ξέρουν να ντύνονται τέλεια κάθε μέρα; - Όχι. Που τα κάνουν όλα σωστά όταν πρόκειται να υιοθετήσουν ένα look; Που ξέρουν ακριβώς τι πηγαίνει με τι και πώς θα ντυθούν ανάλογα με την περίσταση; Ούτε καν.

Κανείς δεν είναι τέλειος σε αυτήν τη μοδίστικη ζωή, ειδικά όταν πρόκειται να μιλήσουμε για στυλ. Ακόμα και οι πιο "διαβασμένοι", όπερ celebrities, bloggers, fashion girls και influencers κάνουν τα ατοπήματά τους. Έτσι τι να πούμε κι εμείς τα απλά κορίτσια της μόδας, που διαρκως προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο με τα looks που δημιουργούμε;

Καλό είναι, λοιπόν, από τα λάθη των άλλων να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτερες, οπότε δες στη συνέχεια 7 στυλιστικά λάθη που κάνουν ακόμα και τα fashion girls, που κυκλοφορούν στους δρόμους του κόσμου, για να μην τα επαναλάβεις και να πετύχεις μια εμφάνιση όχι μόνο μοδάτη, αλλά κομψή και elegant, που θα περάσει με Άριστα τις... εξετάσεις!

7 στυλιστικά λάθη που κάνουν ακόμα και τα fashion girls

Κρατάνε διαρκώς την ίδια τσάντα

Είπαμε, είναι μια ωραία, πολυτελής τσάντα, που πάει με όλα σου τα σύνολα, αλλά πόσο πιά! Αν θέλεις να φαίνεσαι κομψή, είναι σημαντικό να συνδυάζεις την τσάντα με τα ρούχα σου. Μια shopper bag, για παράδειγμα, όσο μοδάτη κι αν είναι δεν ταιριάζει στο θέατρο, ούτε φυσικά θα κρατήσεις το clutch σου με πέτρες και στρας με το κολάν και το φούτερ σου!

Αγοράζουν για το Instagram

Αυτή είναι η πλάνη της μόδας της νέας εποχής! Αν αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο για να το ανεβάσεις στα social media και όχι επειδή έχετε το χρειάζεσαι ή σου πηγαίνει, μην το κάνεις. Θα το βάλεις λίγες φορές -ή και καθόλου- και μετά θα μείνει καταχωνιασμένο στην ντουλάπα.

Φοράνε μόνο "ταμπέλες"

Καλές οι μάρκες, καλά και τα branded κομμάτια, αλλά μην τα φοράς όλα μαζί. Προτίμησε να κρατήσεις μια πολυτελή τσάντα μαζί με ένα minimal look, για να απογειώσεις την κομψότητά σου, και φόρεσε το "μαρκάτο" παντελόνι σου ή τα αθλητικά σου με "καθημερινά" κομμάτια. Έτσι τα "ακριβά" σου αποκτήματα θα κάνουν δήλωση μόδας.

Βάζουν πολλά trends μαζί

Οι τάσεις κάθε σεζόν είναι άπειρες κι αν σκεφτείς και τις "μικροτάσεις", ε δεν μπορείς να τα φορέσεις όλα μαζί σε ένα! Ξεκίνα, φορώντας ένα trend σε ένα σύνολο για να φανεί κιόλας, ακολουθώντας τον κανόνα που λέει ότι "δύο τάσεις μαζί είναι αρκετές".

Επιλέγουν ένα μοδάτο κομμάτι ακόμα κι αν δεν τους κολακεύει

Οι τάσεις δεν είναι για όλες! Φόρεσε το oversized παντελόνι εάν σου πηγαίνει. Φόρεσε ένα φόρεμα με "κοψίματα" εάν σε κολακεύει. Φόρεσε μίνι φαρδιά φορέματα εάν σου ταιριάζουν. Υιοθέτησε το boho style εάν ταιριάζει στην προσωπικότητά σου. Κοινώς, φόρεσε εσύ τη μόδα και όχι αυτή εσένα!

Κρύβονται πίσω από τεράστια ρούχα

Το να φοράς ρούχα που είναι πολύ μεγάλα και ογκώδη για το σώμα σου, όσο στη μόδα και να είναι, είναι τεράστιο λάθος. Οι περισσότερες γυναίκες, μάλιστα, πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να κρύψουν τα ελαττώματά τους, αλλά δυστυχώς έτσι τα τονίζουν περισσότερο.

Αποκαλύπτουν... πολλά

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τις ελκυστικές εμφανίσεις, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να τις δημιουργήσεις με γούστο. Το πολύ εκτεθειμένο δέρμα είναι εντέλει κακόγουστο, οπότε μια κοντή φούστα ή φόρεμα συνδύασέ την με πιο "κλειστά" μπλουζάκια και το ανάποδο. Μην φοράς αβυσσαλέα ντεκολτέ με πολύ καυτά μίνι!