Είσαι πάνω από 40; Έτσι θα δείξεις τα πόδια σου χωρίς να χάσεις σε κομψότητα

10 looks για να είσαι στυλάτη και elegant ταυτόχρονα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, υποστηρίζουν πολλοί και δεν έχουν άδικο. Άλλοι πάλι λένε πως η μόδα και οι τάσεις είναι για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους, συμπληρώνοντας πως το να ντύνεσαι μόνο σύμφωνα με τα χρόνια σου είναι απλώς... γελοίο.

Η αλήθεια φυσικά, όπως πάντα, βρίσκεται κάπου στη μέση, με την έννοια ότι καθεμία από εμάς γνωρίζει καλά τι της πηγαίνει και τι όχι, επιλέγοντας να μπλέκει κλασικά με μοδάτα κομμάτια στις εμφανίσεις της, δημιουργώντας έτσι το προσωπικό της στυλ.

Πάνω από τα 40 η αλήθεια είναι πως δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα με το styling, καθώς δεν θέλεις να δείξεις μέσα στα ρούχα σου ούτε έφηβη αλλά ούτε και μεγαλοκοπέλα. Και συχνά πέφτεις στην παγίδα να "κρύβεσαι" μέσα σε κομμάτια που δεν σε κολακεύουν από τον φόβο μηπως φανεί λίγο δέρμα παραπάνω ή τα πόδια σου είναι περισσότερο γυμνά από όσο θα έπρπε.

Τώρα, λοιπόν, που η άνοιξη πλησιάζει, καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά σε 10 looks από γυναίκες που ξέρουν από μόδα, για να δεις πως δείχνουν τα πόδια τους μέσα από stylish και elegant ρούχα, χωρίς φυσικά το αποτέλεσμα να είναι ούτε "ντεμοντέ" αλλά ούτε και "κιτς".

10 looks για να δείξεις τα πόδια σου αν είσαι πάνω από 40

Πόσες γυναίκες άνω των 40 τις ζηλεύεις για το στυλ τους που δείχνει νεανικό και μοντέρνο; Πολλές. Τι κάνουν και δείχνουν κομψές και στυλάτες μέσα στα trends της κάθε σεζόν χωρίς να στερούνται αισθητικής; Απλώς προσαρμόζουν κάθε τάση στην εικόνα τους, πετυχαίνοντας να αφήσουν αρκετό δέρμα σε κοινή θέα, αλλά με κλασάτο τρόπο.

Έτσι δεν φοράνε μόνο παντελόνια, αλλά οι φούστες και τα φορέματα είναι πρώτη τους επιλογή, δείχνοντας τα πόδια τους με τον πιο elegant τρόπο.

Δερμάτινη φούστα + γόβες

Tip: Το μήκος της κολακεύει κάθε σωματότυπο, αρκεί να μην είναι pencil αλλά σε ίσια γραμμή. Προτίμησε τα ψηλοτάκουνα για ένα πιο σικ αποτέλεσμα.

Μίνι φούστα + slingbacks

Tip: Ποιος είπε ότι δεν θα φορέσεις μίνι; Φρόντισε, όμως, να επιλέξεις φούστα σε μήκος μέχρι λίγο πάνω από το γόνατο, που θα συνδυάσεις με κομψό σακάκι, για να δείξει πάνω σου το σύνολο κλασάτο. Και προτίμησε γόβες με μέτριο τακούνι.

Midi φόρεμα + kitten heels

Tip: Σε ίσια γραμμή και αυστηρό σχέδιο, θα τονίσει τις γραμμές σου χωρίς να είναι προκλητικό. Προτίμησε πιο σκούρο χρώμα εάν έχεις μερικά κιλάκια παραπάνω.

Capri παντελόνι + mules

Tip: Το παντελόνι από τα 90s κάνει δυναμικό comeback και θα τονίσει τις γάμπες σου εάν προτιμήσεις ένα κομμάτι σε στενή γραμμή, που θα φορέσεις με ψηλοτάκουνα mules.

Shirt-dress + πλατφόρμες

Tip: Σούπερ chic και θηλυκό, θα τονίσει την έμφυτη κομψότητά σου, ενώ θα το μεταμορφώσεις σε ένα elegant look με ψηλές πλατφόρμες.

Πλεκτό φόρεμα + μποτάκια

Tip: Είναι το πιο πολυμορφικό κομμάτι του χειμώνα. Εσύ θα το αναδείξεις με τα αγαπημένα σου αρβυλάκια, αφήνοντας λίγο... ποδαράκι να φανεί.

Βερμούδα + γοβάκια

Tip: Προτίμησε φωτεινά χρώματα, που θα σου κόψουν χρόνια και επένδυσε σε ένα oversized κομμάτι, που κολακεύει καλύτερα το σώμα.

Twin set + pumps

Tip: Αποτελεί safe επιλογή, ένα "σετάκι" θα τονίσει την καλλίγραμμη σιλουέτα σου, ενώ το μήκος του μέχρι το γόνατο θα κάνει τη διαφορά στην κομψότητα.

Denim φούστα + μπαλαρίνες

Tip: Αν και δύσκολο το μήκος αυτής της φούστας, είναι ό,τι καλύτερο για να είσαι trendy και chic ταυτόχρονα. Οι μπαλαρίνες θα σου προσθέσουν έξτρα πόντους στυλ.

Αέρινο φόρεμα + bold πέδιλα

Tip: All time classic επιλογή ένα μαύρο φόρεμα, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στυλιστικά. Τόνισε τα πόδια σου με πολύχρωμα πέδιλα που θα μοιάζουν με... κόσμημα!