Το Νο1 μυστικό που πρέπει να ξέρεις για να δείχνεις καλύτερη μέσα στο τζιν σου

Θα σε βοηθήσει να κολακεύσεις την εικόνα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Είναι το πιο πολυφορεμένο, πολυαγαπημένο, πολυμορφικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας και όποιος πει το αντίθετο... ψεύδεται! Το τζιν παντελόνι δεν λείπει από καμία ντουλάπα που σέβεται τον στυλιστικό της εαυτό - και μάλιστα υπάρχουν τουλάχιστον πάνω από 10 διαφορετικά κομμάτια σε κρεμάστρες και συρτάρια. Σωστά.

Κι αφού όλες συμφωνούμε πως το τζιν παντελόνι μάς βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση του "τι να φορέσω πάλι σήμερα" - και ασπροπρόσωπες, επίσης -, καθώς ταιριάζει με όλα μας τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ και μαζί του δημιουργούμε μοδάτα all-day σύνολα, μπορούμε να πούμε πως είναι το Νο1 item της καθημερινής στυλιστικής μας έμπνευσης.

Βέβαια, για να καταλήξουμε στο σχέδιο αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο έχουμε δοκιμάσει άπειρα κομμάτια στη ζωή μας, έχουμε αγοράσει τζιν που δεν τα φορέσαμε ποτέ και άλλα τόσα που τα έχουμε καταχωνιασμένα, γιατί απλώς δεν μας πάνε.

Ο λόγος; Δεν ξέραμε μέχρι τώρα αυτό το "μεγάλο" μυστικό που μας κάνει να δείχνουμε καλύτερες εμφανισιακά με΄σα στο τζιν μας. Και ήρθε η ώρα να το μάθεις!

Το Νο1 μυστικό για να δείχνεις καλύτερη μέσα στο τζιν σου

Οι περισσότερες ξέρουμε καλά πως ένα σχέδιο τζιν παντελονιού ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους και τους κολακεύει. Το ψηλόμεσο κάνει καλή δουλειά σε κάθε σώμα, αφού κρύβει την κοιλίτσα και εντέχνως μακαραίνει τα πόδια, ένα από τα πολλά tips για να φαίνεσαι ψηλότερη. Και όχι, δεν είναι αυτό το μυστικό για να εφαρμόζει καλύτερα πάνω σου το τζιν.

Μία λεπτομέρεια είναι που έχει μεγάλη σημασία, πέρα από το σχέδιο του παντελονιού: Οι τσέπες! Ναι, καλά διαβάζεις, είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και να κρύψεις τις αδυναμίες σου. Ανάλογα με τον σωματότυπό σου, λοιπόν, δώσε βάση στις τσέπες.

Έχεις κορμί με καμπύλες; Προτίμησε μεγάλες τσέπες, αφού δεν θα σε "φουσκώσουν", όσο κι αν νομίζεις το αντίθετο. Επίσης, οι "κυρτές" θα δημιουργήσουν το εφέ του πιο αδύνατου σώματος. Απόφυγε εντελώς τις τσέπες με όγκο (όπως στα cargo παντελόνια, δηλαδή) αλλά και αυτές που είναι "πλουμιστές", δηλαδή με πολλά διακοσμητικά.

Είσαι κορίτσι petite, χωρίς καμπύλες; Οι μικρές ή και καθόλου τσέπες είναι το μυστικό σου. Όσο πιο μικρές είναι οι τσέπες, τόσο περισσότερο το μάτι εστιάζει στις γραμμές σου πίσω από αυτές.

Δοκίμασε να φορέσεις ένα τζιν χωρίς τσέπες και αυτόματα θα δεις πόσο θα αναδειχτούν οι καμπύλες σου - σκέψουν ελαστικά παντελόνια και κολάν, για να καταλάβεις τη διαφορά! Πες ναι σε παντός είδους "καπάκια" σε τσέπες, με κεντήματα και διακοσμητικά ακόμα καλύτερα.

Να θυμάσαι γενικά ότι όταν σε ένα τζιν παντελόνι οι τσέπες είναι τοποθετημένες λίγο πιο ψηλά και εξωτερικά, οι γλουτοί σου να δείχνουν ανορθωμένοι και φουλ γυμνασμένοι!