14 κόλπα για να δείξεις πιο ψηλή - Και όχι δεν είναι τα ψηλοτάκουνα!

Θα δημιουργήσεις εύκολα την ψευδαίσθηση ότι είσαι σούπερ μόντελ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Μπορεί να μην ήξερες ότι η Victoria Beckham, η Rooney Mara και η Scarlett Johansson δεν είναι όλες και το... πρώτο μπόι! Όχι; Σου φαίνονται ψηλές; Αυτό συμβαίνει γιατί ξέρουν πώς να προσθέτουν μερικά εκατοστά στο ύψος τους, εφαρμόζοντας έξυπνα κόλπα στο ντύσιμό τους.

Φυσικά και δεν είναι κακό να έχεις petite σιλουέτα, αλλά πολλές φορές χρειάζεσαι λίγους πόντους παραπάνω για να δείξουν τα ρούχα καλύτερα πάνω σου - και γιατί να μην το κάνεις;

Κανείς δεν είπε ότι οι "κοντούλες" δεν έχουν την γλύκα τους και την τσαχπινιά τους, αλλά δεν είναι και κακό να μάθεις 14 κόλπα για να προσθέσεις λίγο ύψος στην εικόνα σου σε 1 μόλις λεπτό - και όχι δεν είναι τα ψηλοτάκουνα! Αυτό είναι ηλίου φαεινότερον - και το ξέρεις καλύτερα από μένα!

Δείξε πιο ψηλή σε 1 λεπτό μέσα από 14 κόλπα styling

Φόρεσε το σωστό νούμερο

Εάν φοράς ρούχα που εφαρμόζουν καλά στο σώμα σου, θα φαίνεσαι πιο ψηλή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν είσαι μικροκαμωμένη, καθώς συχνά επιλέγεις φαρδιά και μακριά ρούχα που σε "κονταίνουν".

Προτίμησε μονοχρωμίες

Είναι προφανές. Εάν ντυθείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια με ένα χρώμα, θα δείχνεις αναπόφευκτα πιο ψηλή από ό,τι αν "κόψεις" το σώμα σου στα δύο φορώντας περισσότερες περισσότερα χρώματα.

Πες "ναι" στα ψηλόμεσα

Παντελόνια και φούστες καλό είναι να ανεβαίνουν λίγο πιο ψηλά στη μέση σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι το μεσαίο μέρος του σώματός σου είναι πολύ μακρύτερο από ό,τι πραγματικά είναι.

Βάλε μίνι

Τα πόδια σου θα δείξουν πιο μακριά από ό,τι αν επιλέξεις ένα φόρεμα ή μια φούστα μάξι ή (ακόμα χειρότερα) μίντι. Το μίνι είναι η λύση!

Δείξε λίγο δέρμα

Δοκίμασε να αποκαλύψεις λίγο παραπάνω δέρμα στα χέρια σου ή στο ντεκολτέ σου και αυτόματα θα δεις στον καθρέφτη σου ότι έχεις πάρει πόντους ύψους.

Άφησε τα πόδια γυμνά

Προτίμησε να φορέσεις τις φούστες σου χωρίς καλσόν, επιλέγοντας είτε ψηλοτάκουνα είτε flats. Έτσι θα λάβεις... επιμήκυνση και παράλληλα θα δείχνεις εξαιρετικά κομψή.

Δοκίμασε crop tops

Εάν βάλεις ένα crop top με το ψηλόμεσο παντελόνι σου, αυτό θα σε βοηθήσει να τονίσεις ακόμα περισσότερο την ψευδαίσθηση του ύψους.

Επίλεξε μυτερά παπούτσια

Θα κάνουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά, ανεξάρτητα από το τακούνι. Φέτος μάλιστα που τα kitten heels είναι στα πάνω τους, δεν έχεις κανένα λόγο να μην το κάνεις.

Φόρεσε κάτι εφαρμοστό

Δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να φοράς φορέματα bodycon για να φαίνεσαι πιο ψηλή, αλλά το να επιλέγεις διαρκώς ογκώδη ρούχα θα τονίσει πιο πολύ την petite σιλουέτα σου. Έτσι, ακόμα κι αν θέλεις να βάλεις ένα φαρδύ φόρεμα, φρόντισε να σφίγγει τουλάχιστον στη μέση.

Κράτησε μικρή τσάντα

Επειδή είσαι μικροκαμωμένη, το να κουβαλάς μια μεγάλη τσάντα θα σε κάνει να δείχνεις ακόμα πιο κοντούλα. Επένδυσε, λοιπόν, σε mini bags και απλώς γίνε πιο αυστηρή με τα... απαραίτητα.

Φόρεσε crop παντελόνια

Φέτος είναι η χρονιά σου, καθώς τα κάπρι παντελόνια επανακάμπτουν δυναμικά. Αν δείξεις λίγο αστράγαλο, τα πόδια σου θα δείξουν πιο μακριά από το παντελόνι και θα λάβεις αμέσως μερικά εκατοστά ύψος.

Επένδυσε σε hatler neck

Με ένα ζιβάγκο ο λαιμός σου θα μακρύνει και μαζί του αυτόματα και όλο το σώμα σου.

Άλλαξε τις μπότες μέχρι το γόνατο με αυτές μέχρι τον αστράγαλο

Δυστυχώς, οι μπότες μέχρι το γόνατο, αν και όπως γνωρίζεις είναι μεγάλη τάση φέτος, είναι από τα μήκη που δεν κολακεύουν διόλου τον μικροκαμωμένο σωματότυπο, επειδή κόβουν τα πόδια στη μέση. Αντ 'αυτού, προτίμησε ankle boots, που δημιουργούν το εφέ του ύψους στα πόδια.

Άφησε το φαρδύ παντελόνι σου να "σκουπίζει" το πάτωμα

Είπαμε να προτιμήσεις crop σχέδιο στα παντελόνια, αλλά εάν είσαι φανατική των φαρδιών κομματιών, τότε άφησέ τα να... σκουπίζουν το πάτωμα. Αυτό θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται ότι είναι πιο μακριά από ό,τι στην πραγματικότητα - συν του ότι θα κρύψει τα 12ποντα τακούνια που φοράς από κάτω!