Αυτά είναι τα 6 παντελόνια που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 - Πώς θα τα φορέσεις

Θα τα λατρέψεις όλα τη νέα σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Despi Naka Photography
Despi Naka Photography

Κάθε φορά που ξεκινάει μια νέα χρονιά, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι οι τάσεις που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους από τις πασαρέλες στα καταστήματα και στο street style. Οι περισσότερες κοιτάζουμε πρώτα τα φορέματα και μετά όλα τα άλλα -δες λοιπόν και τις τάσεις στα ανοιξιάτικα- αλλά φέτος κατά πως φαίνεται τα παντελόνια έχουν την τιμητική τους.

Τα loose στυλ αποδείχθηκαν δημοφιλή τους τελευταίους μήνες, αν και τα βασικά σχέδια δεν χάνουν ποτέ την αξία τους, αποτελώντας basic σε μια capsule γκαρνταρόμπα. Για τους λάτρεις των παντελονιών, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι από τις ανατροπές της δεκαετίας του '90 μέχρι τις πιο χαλαρές γραμμές, 6 είναι τα στυλ που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 στα looks μας - και σίγουρα θα ενθουσιαστείς.

6 παντελόνια που θα κυριαρχήσουν το 2024

Ξεκινώντας με τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές των catwalks και μετά πηγαίοντας σε εικόνες από το street style, έξι στυλ παντελονιών θα ξεχωρίσουν τη νέα χρονιά. Αν, λοιπόν, έχεις βαρεθεί να φοράς το ίδιο μπλε τζιν, υπάρχουν πολλά δερμάτινα, λινά, βαμβακερά και σατέν, καθώς και μια σειρά από νέες σιλουέτες, που θα κάνουν θαύματα στην γκαρνταρόμπα σου.

Κάπρι

Απευθείας από τη δεκαετία του '90/αρχές '00, το κάπρι επιστρέφει και υπόσχεται να σου χαρίσει κομψότητα και έξτρα θηλυκότητα. Φόρεσέ το με υπερμεγέθη πουκάμισα και ογκώδη μπλέιζερ και με ψηλοτάκουνα γοβάκια.

κάπρι φλοράλ

Floral, €5,99, Celestino

μαύρο κάπρι

Καφέ, €441, Nicholas

Γκρι τζιν

Τα δημοφιλή κοψίματα και σχέδια μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, αλλά στις πρόσφατες πασαρέλες "ήρωας" αποδείχτηκε το γκρι τζιν παντελόνι. Είναι ευέλικτο και θα το φορέσεις με sneakers αλλά και με ψηλοτάκουνα, αφού το χρώμα του ταιριάζει και σε βραδινές εμφανίσεις.

γκρι denim

Ψηλόμεσο, €59,90, Raere

γκρι τζιν

Σε ίσια γραμμή, €39,99, Η&Μ

Cargo

Και επιστρέφουμε στα noughties με το πολυαγαπημένο cargo παντελόνι. Όταν τα είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι, το ογκώδες στυλ τους δεν μας... γέμισε το μάτι, σχετικά με την κομψότητα, αλλά όπως φαίνεται θα τα λατρέψουμε σε λεπτά σατέν υφάσματα και με λιγότερες τσέπες αυτή την άνοιξη. Απλώς φόρεσε ένα ζευγάρι kitten heels και αυτό το ογκώδες παντελόνι θα σε συνοδέψει κομψή και στυλάτη στις βραδινές σου εμφανίσεις.

τζιν κάργκο

Denim, €19,99, Temu

ροζ κάργκο

Ροζ σατέν, Pinko

Snake prints

Το δέρμα του φιδιού θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες όπως ακριβώς το λεοπάρ. Ένα εντυπωσιακό δερμάτινο παντελόνι με αυτό το print θα κάνει δήλωση μόδας στο look σου, ενώ μπορείς να το φορέσεις με ένα μαύρο ζιβάγκο και μποτάκια, για έξτρα στυλ.

παντελόνι animal print

Σε ίσια γραμμή, €178, Pinko

λεοπάρ παντελόνι

Με λάστιχο, Juicy Couture, €83,30, Favela

Κοτλέ

Όταν πέφτει η θερμοκρασία, θέλουμε τα καλύτερα κομμάτια για το κρύο, που είναι και στυλάτα. Το κοτλέ παντελόνι είναι αγαπημένο της εποχής και βασικό στο γαλλικό στυλ, που το προτιμούν στο Λονδίνο και το Παρίσι οι fashionistas. Είναι άνετo και μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους - τους κρύους μήνες με ένα πουλόβερ και loafers είναι η καλύτερη επιλογή.

κοτλέ λευκό

Λευκό, €24,99, Η&Μ

καφέ κοτλε

Καφέ, €14, Shein

Skousers

...από τα αγγλικά Skirt και Τrousers, που σημαίνει φούστα-παντελόνι, 2 σε 1. Δεν χρειάζεται να κρατήσεις φέτος τις φούστες σου στο ράφι υπέρ των παντελονιών. Φόρεσε και τα δύο ταυτόχρονα, αφού μια φούστα πάνω από παντελόνι ή ένα παντελόνι-φούστα αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλη επιτυχία στο street style.

Είναι επίσης μεγάλο trend στο TikTok αυτή τη στιγμή, επομένως μην το προσπεράσεις.

@the_lam_style

Skousers are the newest trend for Fall 2023. Who agrees with me here ? 🧐 #fashiontiktok #fyp

♬ original sound - The _lam_style

μαύρο παντελόνι

Γκρι, €69, Alia

παντελόνι φούστα

Μαύρο, €82,92, Givenchy