Πλεκτό φόρεμα: Ξέρεις να κάνεις το σωστό styling ανάλογα με το μήκος του;

Μίνι, μίντι ή μάξι έχει τον... τρόπο του για να αναδείξει τη σιλουέτα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τα πλεκτά φορέματα είναι το απαραίτητο ρούχο που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου όταν θέλεις να φορέσεις ένα φόρεμα και από την άλλη να μην κρυώνεις μέσα στον χειμώνα. Μαζί του θα δημιουργήσεις μια κομψή all-day εμφάνιση, που είναι ταυτόχρονα μοδάτη, chic και άνετη. Ε, δεν θέλεις και τίποτε άλλο.

Ωστόσο, ένα πλεκτό φόρεμα όσο βολικό κι αν μοιάζει στο styling, έχει να δικά του μυστικά να σου αποκαλύψει ανάλογα με το μήκος που θα επιλέξεις: Μίνι, μίντι ή μάξι, εάν το φορέσεις με τον σωστό τρόπο θα αναδείξεις και το σχέδιό του αλλά και τη σιλουέτα σου. Οπότε πάμε να δούμε μαζί πώς θα κάνεις το ενδεδειγμένο styling.

Κάνε το σωστό styling στο πλεκτό φόρεμα ανάλογα με το μήκος του

Το πλεκτό φόρεμα είναι το καλύτερο παράδειγμα ενός "one-and-done" φορέματος, αφού σου χαρίζει ευελιξία στο styling, λύση όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις και κομψότητα, ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξεις.

Να θυμάσαι ότι σε κάθε περίπτωση με μια ζώνη στη μέση θα δημιουργήσεις σιλουέτα, ενώ είναι το ιδανικό κομμάτι για να κάνεις layering, ανάλογα με τον καιρό. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια πώς θα το συνδυάσεις ανάλογα με το μήκος του.

Μίνι πλεκτό φόρεμα

Σχέδιο: Προτίμησε ένα σε loose γραμμή, για πιο κομψό αποτέλεσμα.

Χρώμα: Κινήσου σε γήινες αποχρώσεις, για να κάνεις εύκολους συνδυασμούς και να αναδείξεις τα αξεσουάρ που θα προσθέσεις στο σύνολο.

Αξεσουάρ: Προτίμησε χοντρό καλσόν στο ίδιο χρώμα με το φόρεμά σου, για να δείξει η σιλουέτα σου ψηλόλιγνη και προτίμησε μπότες μέχρι το γόνατο. Ένα χρυσαφί ρολόι στον καρπό θα τονίσει το quiet luxuty style.

Note: Συνδύασε το καλσόν με το φόρεμα για πιο κομψό αποτέλεσμα και προτίμησε ένα κομμάτι που δεν έχει ανοιχτό ντεκολτέ.

The key-piece

πλεκτό φόρεμα μπεζ

Μπεζ, €71, Mexx

Μίντι πλεκτό φόρεμα

Σχέδιο: Αμάνικο bodycon, για άπειρους συνδυασμούς.

Χρώμα: Λευκό, που θα βάλει χρώμα στα χειμωνιάτικα looks σου.

Αξεσουάρ: Ένα puffer γιλέκο αυτόματα θα εκμοντερνίσει το κλασικο σχέδιο του φορέματος, ενώ ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα ankle boots θα προσθέσει τη θηλυκή πινελιά που χρειάζεται το σύνολο.

Note: Το μίντι είναι δύσκολο μήκος έτσι ή αλλιώς, οπότε να θυμάσαι ότι οι μπότες είναι το ιδανικό παπούτσι για να το φορέσεις. Απόφυγε διά ροπάλου τα γοβάκια.

The key-piece

πλεκτό αμάνικο φόρεμα

Λευκό, €28,99, Pieces

Μάξι πλεκτό φόρεμα

Σχέδιο: Είναι το must-have του χειμώνα και το πιο μοδάτο φόρεμα της σεζόν. Προτίμησε ένα με "κοτσίδες" στην πλέξη για να κάνεις τη διαφορά.

Χρώμα: Του πάγου, που θα δείξει αυτόματα πολυτελές.

Αξεσουάρ: Ένα μεγάλο μάλλινο κασκόλ και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες θα γίνουν τα αγαπημένα σου. Μια silver mini bag θα απογειώσει το look. Εάν θέλεις να βάλεις κοσμήματα, ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια πέρλες είναι ό,τι πρέπει.

Note: Το πανωφόρι που ταιριάζει σε ένα τέτοιο φόρεμα είναι ένα μακρύ puffer jacket... πάπλωμα ή ένα επίσης μακρύ oversized παλτό.

The key-piece

πλεκτό φόρεμα ζιβάγκο

Με ζιβάγκο, €29,99, Celestino