Καθαρά Δευτέρα: Ετοιμάζεις μίνι απόδραση; Αυτά είναι τα 6 items που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου

Δεν χρειάζεται να πακετάρεις λιγότερα αλλά... έξυπνα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μερικές μόνο μέρες έμειναν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και σίγουρα κάπου θα εκδράμεις μόνη ή με παρέα, οπότε αφού έχεις κλείσει εισητήρια και διαμονή, τι μένει; Να φτιάξεις βαλίτσα και να είσαι πανέτοιμη να απολαύσεις το πρώτο τριήμερο της χρονιάς.

Θα δεις φυσικά τι καιρό θα κάνει εκεί που θα πας, για να κάνεις στοχευμένες... τοποθετήσεις στη βαλίτσα σου, αν είναι βουνό ή θάλασσα, θα σκεφτείς την άνεση που χρειάζεσαι σε μια εκδρομή και φυσικά δεν θα κάνεις εκπτώσεις στο στυλ σου - και στη συνέχεια θα ξεκινήσεις να πακετάρεις.

Και μπορεί στους περισσότερους μια μίνι απόδραση για ένα τριήμερο να σκούγεται εύκολη υπόθεση, αλλά εάν είσαι από εκείνες τις αναποφάσιστες, που τα θέλουν όλα μαζί τους, τότε ομολογώ το να φτιάξεις βαλίστα είναι κατόρθωμα!

Πριν ξεκινήσει ο πανικός, σκέψου ότι δεν χρειάζεται να πακετάρεις λιγότερα αλλά να πακετάρεις έξυπνα. Όλες μας διαθέτουμε μια capsule γκαρνταρόμπα με τα βασικά - και αυτό ακριβώς χρειάζεσαι για να κάνεις τη σωστή προετοιμασία.

Το μυστικό είναι να επιλέξεις κομμάτια με τρόπο στοχευμένο, δηλαδή που μπορούν να συνδυαστούν καλά όλα μαζί, σε παρόμοιο στυλ και σε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους, δημιουργώντας τρεις ή και τέσσερις εμφανίσεις. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ (που δεν πιάνουν και χώρο στη βαλίτσα) θα αναδείξεις διαφορετικά κάθε outfit. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια 6 items που εξυπηρετούν αυτούς ακριβώς τους σκοπούς.

6 items που θα βάλεις στη βαλίτσα της Καθαράς Δευτέρας

Κασκόλ


Γιατί: Είναι ένα κομμάτι πολλαπλών χρήσεων. Θα το βάλεις σαν κουκούλα, για να ζεστάνεις τον λαιμό σου, σαν ζώνη, ακόμα πάνω από το πανωφόρι σου για έξτρα στυλ και προστασία από το κρύο.

Ανοιξιάτικο μπουφάν

Γιατί: Θα βρεις το καλύτερο στο Zara, μόνο μέχρι 50 ευρώ, οπότε δεν έχεις καμία δικαιολογία. Σοβαρά, θα χρειαστεις ένα πανωφόρι για να αντιμετωπίσεις την περίπτωση που κάνει κρύο. Προτίμησε ένα "μεταβατικό" ανοιξιάτικο τζάκετ σε πιιο φαρδιά γραμμή, για να το βάλεις πιο εύκολα πα΄νω από το πουκάμισο και τη ζακέτα σου..

Cardigan


Γιατί: Εάν κάνει ζέστη θα αντικαταστήσει επάξια το πανωφόρι σου, ενώ εάν κάνει κρύο θα το βάλεις εύκολα κάτω από το μπουφάν σου. Το cardigan είναι η μαγική επιλογή για το τριήμερο!

Twin set

Γιατί: Φοριέται σαν ένα σύνολο, ενώ μπορείς να φορέσεις κάθε κομμάτι με διαφορετικό τρόπο, δημιουργώντας επιπλέον εμφανίσεις. Ένα σετ θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση του styling!

Sneakers

Γιατί: Είναι βολικά, άνετα και στυλάτα. Θα τα βάλεις και με φούστα ή φόρεμα, οπότε δεν χρειάζεσαι άλλα παπούτσια. Προτίμησε έντονα χρώματα, που θα κάνουν δήλωση μόδας.

Crossbody τσάντα

Γιατί: Θα αφήσει τα χέρια σου ελεύθερα, ενώ το βράδυ είναι καλύτερη επιλογή από ένα ογκώδες backpack. Σε ουδέτρο τόνο για να ταιριάζει με όλα.

Bonus tip

Ένα κομμάτι μόνο


Μην πέσεις στην παγίδα και πάρεις μαζί σου 3 φορέματα και 4 κολάν! Διάλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο και βολεύεσαι και έτσι θα εξοικονομήσεις και χρόνο (δεν θα σκέφτεσαι τι να φορέσεις) και χώρο στη βαλίτσα σου.