Είσαι κοντούλα, με στρογγυλό πρόσωπο ή καμπύλες; Δες πώς θα διαλέξεις τα σωστά κοσμήματα ανάλογα με το σωματότυπό σου

Ποια κομμάτια σου πάνε καλύτερα και ποια όχι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Έχεις βρει τα κατάλληλα ρούχα, δοκίμασες και τα παπούτσια που ταιριάζουν, συνδύασες και τη μοδάτη τσάντα, επιλέγοντας μία από τις 6 που θα είναι must την άνοιξη, και μένει να φορέσεις τα κοσμήματα που θα ολοκληρώσουν ιδανικά το look σου και θα απογειώσουν την εμφάνισή σου.

Γνωρίζεις ήδη πολύ καλά ποιες είναι οι 6 τάσεις στα κοσμήματα που πρέπει να επενδύσεις φέτος την άνοιξη, οπότε τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα για σένα, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις ποια ταιριάζουν στον σωματότυπό σου και στο σχήμα του προσώπου σου.

Είτε είσαι petite είτε πολύ ψηλή, είτε έχεις τις καμπύλες σου είτε είσαι fit, στρογγλοπρόσωπη ή με οβάλ σχήμα, να ξέρεις ότι υπάρχουν κομμάτια που σου ταιριάζουν περισσότερο από άλλα. Οπότε έλα να σου δείξω πώς θα κάνεις τη σωστή επιλογή, δημιουργώντας μια απίστευτα κολακευτική εικόνα.

Διάλεξε τα σωστά κοσμήματα με βάση τον σωματότυπό σου

Μικροκαμωμένη

Το ζητούμενο όταν είσαι petite κορίτσι είναι να αποκτήσεις ύψος! Όπως κάνεις φορώντας αυτά τα 6 παπούτσια που σου ταιριάζουν. Και στα κοσμήματα λοιπόν υπάρχει το μυστικό για να πάρεις έξτρα πόντους. Τα μακριά κολιέ και οι λεπτές μακριές αλυσίδες δημιουργούν αυτόματα το εφέ της ψηλότερης σιλουέτας, επειδή έχουν κάθετη γραμμή. Απόφυγε τα τεράστια κολιέ γιατί δεν θα σε κολακεύσουν.

Κανονική

Είσαι ούτε πολύ αδύνατη ούτε με κιλά παραπάνω, όπερ σημαίνει πως διαθέτεις μια κανονική σιλουέτα. Τυχερό κορίτσι! Σου ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα. Κάνε, λοιπόν, layering με αλυσίδες και κολιέ σε διάφορα μήκη, φόρεσε statement κομμάτια, φαρδιά βραχιόλια και μεγάλα δαχτυλίδια, φροντίζοντας ωστόσο να διατηρήσεις την ισορροπία με το σώμα σου.

Juicy

Το μυστικό εδώ είναι να τραβήξεις στοχευμένα την προσοχή στα δυνατά σημεία πάνω σου. Εάν φορέσεις μικρά κοσμήματα, να ξέρεις θα εξαφανιστούν πάνω σου. Προτίμησε μεγάλα δαχτυλίδια, που θα τραβήξουν το βλέμμα στα χέρια σου, statement σκουλαρίκια αλλά και oversized βραχιόλια που θα κάνουν τη διαφορά.

Απόφυγε τα κολιέ που είναι στενά στον λαιμό και προτίμησε οι αλυσίδες σου να φτάνουν ακριβώς στην κλείδα, εκεί που είναι η λαιμόκοψη του ρούχου σου. Φυσικά, τα τσόκερ δεν είναι για τον δικό σου σωματότυπο.

Διάλεξε σκουλαρίκια με βάση στο σχήμα του προσώπου σου

Ποτέ δεν φοράμε σκουλαρίκια τυχαία, αυτό είναι κανόνας στη μόδα. Γιατί τα εν λόγω κοσμήματα δεν είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία πάνω μας, αλλά επιτελούν έναν σημαντικό σκοπό: Να τονίσουν το πρόσωπό μας και να δημιουργήσουν αρμονία στην εικόνα μας. Οπότε ανάλογα με το σχήμα του προσώπυ, διαλέγουμε τα σωστά σχέδια.

Οβάλ πρόσωπο

Σου ταιριάζουν όλα τα σχέδια σκουλαρικιών. Εύγε! Αυτά, όμως, που θα δείξουν καλύτερα στο οβάλ πρόσωπό σου είναι όσα έχουν σχήμα δάκρυ, καθώς τονίζουν τη συμμετρία του προσώπου σου. Το ίδιο θα συμβεί κι αν επιλέξεις σχέδια οβάλ, όπως το πρόσωπό σου.

Ορθογώνιο πρόσωπο

Στην περίπτωσή σου χρειάζεται να προσθέσεις φάρδος στο πρόσωπό σου. Ογκώδη σκουλαρίκια με φαρδύ κάτω μέρος και μεγάλοι κρίκοι, είναι η ιδανική επιλογή, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του πλάτους.

Τετράγωνο πρόσωπο

Έχεις έντονες γωνίες οπότε καλά θα κάνεις με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια να προσπαθήσεις να τις απαλύνεις. Χρειάζεσαι κομμάτια με καμπύλες, όπως οβάλ κρίκοι ή γεωμετρικά κομμάτια με κύκλους ανάμεσα, που θα ισορροπήσουν σωστά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Στρογγυλό πρόσωπο

Θέλεις να φανεί το πρόσωπό σου μικρότερο από ό,τι είναι. Τα κρεμαστά σκουλαρίκια είναι η λύση σου, αφού κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται μακρύτερο. Προτίμησε, βέβαια, κομμάτια με κατακόρυφο προσανατολισμό, διότι εξισορροπούν τη στρογγυλότητα του προσώπου. Απόφυγε τους μεγάλους κρίκους, γιατί το πρόσωπό σου θα δείξει ακόμα πιο φαρδύ.