Είσαι petite; Αυτά τα 6 παπούτσια θα σε δείξουν ψηλότερη

Καιρός να μάθεις κι εσύ τα μυστικά των στυλιστών

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

H... επανάσταση της κοντούλας καλά κρατεί! Αν και το να είσαι petite έχει και τα προνόμιά του (έχεις πάντα την ευκαιρία να είσαι μπροστά και στο κέντρο σε κάθε ομαδική φωτογραφία), υπάρχει και ένα μειονέκτημα — ειδικά όταν πρόκειται για ρούχα.

Εκτός από το ότι πρέπει να πιέζεις, να διπλώνεις ή να γυρίζεις σχεδόν κάθε παντελόνι, αν και μπορείς να φοράς ακόμα και τα wide pants, αν ξέρεις τα μυστικά, το midi μήκος σε "κόβει" στα δύο και κάνει τα πόδια σου να μοιάζουν με "μπουκάλια".


Ωστόσο, υπάρχουν 6 παπούτσια που θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ψηλή — και δεν έγκειται αυτό μόνο στο ύψος του τακουνιού. Κι αν τα φορέσεις με τον σωστό τρόπο, τύφλα να έχουν τα μοντέλα!

6 παπούτσια που θα σε δείξουν ψηλότερη

Λευκές μπότες

Οι λευκές μπότες θα σου προσθέσουν πόντους - ειδικά με φούστα ή σορτς, καθώς δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μήκους σε σχέση με τον ανοιχτόχρωμο τόνο του δέρματος. Ωστόσο, ανάλογα με την απόχρωση που έχει η επιδερμίδα σου, μπορείς να βρεις ένα κολακευτικό μπεζ ή καφέ που ταιριάζει στο γυμνό σου δέρμα.

Metallic παπούτσια

Θέλεις να προσθέσεις λίγο ύψος παραπάνω στο σώμα σου; Τα μεταλλιζέ παπούτσια είναι για σένα. Με έναν μαγικό τρόπο (όπως και τα nude χρώματα) ταιριάζει στον τόνο του δέρματος και θα σε δείξει πιο ψηλή.

Γόβες ή πέδιλα με μπαρέτα στο ίδιο χρώμα με το δέρμα σου

"Κόβει" το πόδι στα δύο και αυτόματα (και στις ψηλές γυναίκες) το σώμα κονταίνει. Αν παρόλα αυτά θέλεις να φορέσεις μια γόβα ή ένα πέδιλο με αυτό το σχέδιο, ακολούθησε τη λογική της μονοχρωμίας που αναλύσαμε πιο πάνω, για να δώσεις την εντύπωση του ύψους στη σιλουέτα σου.

Loafers & Mary Janes με κάλτσα

Είναι τα πιο πολυφορεμένα παπούτσια της σεζόν - και θα συνεχίσουν. Για να ψηλώσεις το σώμα σου φόρεσέ τα με κάλτσα μέχρι το γόνατο στο ίδιο χρώμα.

Οver-the-knee μπότες

Οι ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο ή ως τους μηρούς, είναι επίσης ιδανικές για την επιμήκυνση των ποδιών - ανεξάρτητα από το χρώμα - ειδικά αν είναι στενές και φορεθούν με μίνι κομμάτια.

Μυτερές γόβες

Αν και δεν είναι η πιο άνετη επιλογή παπουτσιού, οι μυτερές γόβες μπορούν να κάνουν θαύματα σε μια μικροκαμωμένη σιλουέτα. Σε αντίθεση με τις τετράγωνες, που θα δείξουν το πόδι πιο κοντό, αυτό το σχέδιο το επιμηκύνει. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το έναν η συγκεκριμένη γόβα έχει ψηλό τακούνι ή όχι - σκέψου kitten heels! Στην πραγματικότητα ένα μυτερό γοβάκι θα σε ψηλώσει πολύ πέρα από τις προσδοκίες σου.

Bonus tip: Όταν φοράς παντελόνι, συνδύασε το χρώμα του με τα παπούτσια, δημιουργώντας μια μονοχρωμία που ψηλώνει τη σιλουέτα. Το κόλπο λειτουργεί ακόμα καλύτερα όταν το εν λόγω παπούτσι είναι άνετο γύρω από το πόδι ή τον αστράγαλο και η σόλα του είναι λεπτή.