Θέλεις να φοράς άνετα τα μυτερά γοβάκια της σεζόν χωρίς να σε στενεύουν; Αυτό το έξυπνο κόλπο θα σε σώσει!

Φέτος τα kitten heels, οι slingbacks και τα mules είναι hot τάση...

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Τα μυτερά γοβάκια τα προτιμούν πάντα οι γυναίκες -είτε μιλάμε για ψηλοτάκουνα είτε για flats-, καθώς δημιουργούν αυτόματα μια πιο θηλυκή σιλουέτα, χαρίζουν έξτρα φινέτσα σε όλα τα σύνολα και δείχνουν πιο πολυτελή ακόμα και τα πιο απλά looks.

Φέτος τα kitten heels, οι slingbacks και τα mules είναι οι πιο hot τάσεις στα παπούτσια της νέας σεζόν και θα τα φοράμε μέχρι το επόμενο φθινόπωρο... non stop! Όλα, λοιπόν, τα σχέδια αυτά είναι μυτερά μπροστά, που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το ύψος τους, τα δάχτυλα πιέζονται και πονάνε.

Ειδικά όταν τα φοράμε όλη μέρα δεν είναι και το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο. Μετά από κάποιες ώρες τα ποδαράκια μας δυσανασχετούν μέσα στον στενό αυτό χώρο και δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε.

Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που όταν έρχεται η ώρα να τα φορέσουμε ή τελικά δεν τα επιλέγουμε, προτιμώντας πιο άνετα παπούτσια ή παίρνουμε μαζί μας κι ένα εφεδρικό ζευγάρι. Για να μη συμβαίνει, λοιπόν, αυτό και να μπορείς να φορέσεις τα μυτερά σου γοβάκια χωρίς δυσκολία και πόνο, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα εφαρμόσεις από πριν και θα σε σώσει.

Το έξυπνο κόλπο για να φοράς άνετα τα μυτερά γοβάκια

Τα περίφημα pointed-toe είναι top τάση της σεζόν. Σταμάτα να τα φοράς στο σπίτι και να πηγαίνεις πέρα-δώθε με την ελπίδα να ανοίξουν. Και θα κουραστείς και θα χαλάσεις τα παπούτσια σου. Και φυσικά μην τα παροπλίσεις με το σκεπτικό ότι σε στενεύουν.

Δεν υπάρχουν μυτερά παπούτσια που δεν... στενεύουν μπροστά μετά από κάποια ώρα χρήσης. Εφάρμοσε, λοιπόν, αυτό το έξυπνο κόλπο που θα σε σώσει, γιατί οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας κάτι ήξεραν παραπάνω! Τι πρέπει να κάνεις:

  • Θα χρειαστείς 3-4 φύλλα χαρτιού. Πρόσεξε, όχι πολύ χοντρά, καλύτερα εφημερίδας.
  • Βάλ' τα σε ένα μπολ και ρίξε λίγο οινόπνευμα - να εμποτιστούν όχι να "μουσκέψουν" εντελώς.
  • Δημιούργησε μπαλάκια και τοποθέτησε από 2 στο μπορστινό μέρος του παπουτσιού, μέχρι να φουσκώσει αρκετά.
  • Βάλε τα παπούτσια στην κατάψυξη και άφησέ τα για 1 ώρα.
  • Το δέρμα θα μαλακώσει αρκετά και το παπούτσι θα ανοίξει.
  • Φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και περπάτησε λίγο με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα.

Highlight: Το ίδιο κόλπο μπορείς να εφαρμόσεις και στις μυτερές ψηλοτάκουνες γόβες σου και στις μπότες σου με την ίδια επιτυχία.

Είσαι έτοιμη!