Λευκό παντελόνι: Πώς θα το φορέσεις για να φαίνεσαι αδύνατη

Είναι το πιο κομψό κομμάτι της άνοιξης και δεν... παχαίνει!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το λευκό παντελόνι είναι ένα διαχρονικό και φινετσάτο κομμάτι στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, που έχει την ικανότητα να δείχνει κάθε look κομψό και εκλεπτυσμένο, ενώ ταυτόχρονα το κάνει να μοιάζει ακριβό και πολυτελές.

Αποτελεί σταθερή αξία σε μια capsule γκαρνταρόμπα και συνδυάζεται εύκολα με basic αλλά και με πιο ιδιαίτερα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Ωστόσο, το χρώμα του έχει δημιουργήσει την εντύπωση στις γυναίκες ότι δεν κολακεύει τη σιλουέτα και παχαίνει, δείχνοντας πάνω μας "άκομψο".

Αυτός ο αστικός μύθος καλό θα είναι να καταρριφθεί και κάθε κορίτσι, σε όποια ηλικία κι αν ανήκει, να βρει το λευκό παντελόνι που ταιριάζει στον δικό της σωματότυπο και να το αναδείξει μέσα από το σωστό styling.

Η αλήθεια είναι πως εάν ανακαλύψεις το σχέδιο που σου πάει, δεν θα δυσκολευτείς να το φοράς από το πρωί ως το βράδυ και μάλιστα να δείχνεις κομψή και αδύνατη.

Πώς θα φορέσεις το λευκό παντελόνι για να φαίνεσαι αδύνατη

Η επιλογή του σωστού στυλ και η συνδυαστική του δύναμη μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνισή σου. Δύσκολα μπορείς να κάνεις λάθος όταν φοράς άσπρα ή μαύρα, καθώς αυτά τα χρώματα είναι οι ασφαλείς βάσεις για να "χτίσεις" ένα σύνολο, περνώντας από τον μινιμαλισμό στον μαξιμαλισμό.

Όλα είναι θέμα συνδυασμών, για να καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα την επιτυχία ενός styling. Οπότε για να μη μένεις διαρκώς στην άποψη ότι "το λευκό παντελόνι παχαίνει", δες πώς θα το συνδυάσεις στα looks σου για να φαίνεσαι αδύνατη, ανάλογα με το αδύναμο σημείο στο σώμα σου.

Ανοιχτή περιφέρεια

Με ένα shirt-dress που θα δέσεις χαλαρά με μια ζώνη για να τονίσεις τη μέση σου, επιλέγοντας ένα εμπριμέ σχέδιο, που θα τραβήξει το βλέμμα στο πάνω μέρος του σώματός σου. Επίσης, ένα λεπτό πουλοβεράκι θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, εάν το δέσεις στη μέση, επιλέγοντας ένα χρώμα που θα κάνει κοντράστ με το λευκό.

Γεμάτοι μηροί

Με ένα μακρύ σακάκι σε nude απόχρωση και λευκό τοπ από μέσα θα δημιουργήσεις αυτόματα μια ψηλόλιγνη σιλουέτα, λόγω της μονοχρωμίας στο εσωτερικό, ενώ το πανωφόρι θα κρύψει τους μηρούς σου και ταυτόχρονα θα μακρύνει ακόμα περισσότερο το κορμί. Απόφυγε τα σούπερ skinny σχέδια και προτίμησε παπούτσια με λίγο τακουνάκι, για μια εξαιρετική εικόνα.

Πόντοι στην κοιλιά

Αν έχεις λίγο παραπάνω κοιλίτσα, μην σκας. Φόρεσε ένα ριγέ πουκάμισο (με κάθετες λεπτές ρίγες) που είναι και μεγάλη τάση (ειδικά σε γαλάζιο χρώμα) και προτίμησε να το αφήσεις έξω από το παντελόνι σου. Έτσι θα δημιουργήσεις αυτόματα το εφέ της πιο λεπτής κοιλιάς.

Petite σιλουέτα

Εάν δεν φημίζεσαι για το... μπόι σου, μην στενοχωριέσαι και πρωτίστως μην "παροπλίσεις" το λευκό σου παντελόνι, με το σκεπτικό ότι θα σε κοντύνει περισσότερο. Φόρεσε ένα crop off shoulder top για να τονίσεις το πάνω μέρος του σώματος και προτίμησε ψηλόμεσο σχέδιο για να μακρύνεις τα πόδια σου.

Να θυμάσαι γενικά ότι...

Ένα λευκό παντελόνι με λεπτό ύφασμα και ελαστικότητα είναι ιδανικό για να αγκαλιάζει τις καμπύλες, αποφεύγοντας τα υφάσματα που προσθέτουν όγκο στην περιοχή της κοιλιάς και των ποδιών.

Η εφαρμογή είναι καθοριστική, οπότε δώσε βάση στο παντελόνι που εφαρμόζει τέλεια στη μέση και τους γλουτούς σου, αλλά να είναι ελαφρώς πιο χαλαρό στα πόδια. Αυτό θα δημιουργήσει μια ισορροπία στις αναλογίες σου και το σώμα σου θα μοιάζει πιο αδύνατο.

Προτίμησε τα ψηλόμεσα. Ένα λευκό παντελόνι που ανεβαίνει πιο ψηλά δημιουργεί την οπτική αίσθηση της επιμήκυνσης των ποδιών και κρύβει επίσης τυχόν περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς.

Η επιλογή του κατάλληλου παπουτσιού είναι εξίσου σημαντική, εάν θέλεις να δείχνεις πιο αδύνατη μέσα στο λευκό παντελόνι σου. Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες slingbacks, mules ή τα αγαπημένα σου kitten heels με μέτριο ύψος θα βελτιώσουν τη σιλουέτα σου, ολοκληρώνοντας το στυλ σου με κομψότητα.