Αυτή είναι η μόδα που κάνει καλό στο σώμα σου!

Εσύ αυτό το γνώριζες!

Αυτή είναι η μόδα που κάνει καλό στο σώμα σου!

Το τρέξιμο έχει γίνει hype!

Επίδοξοι και επαγγελματίες δρομείς κατακλύζουν τα social media με προτρεπτικά μότο και ενσταντανέ με τα κατορθώματα τους και αυτό είναι μόνο καλό! Διαβάστε παρακάτω...

Γιατί με το τρέξιμο δεν βελτιώνεις μόνο την φυσική σου κατάσταση. Ξεφεύγεις από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, απελευθερώνεις την ενέργεια σου και αδειάζεις το μυαλό σου.

Ταυτόχρονα γνωρίζεις καινούργιους φίλους, αλλά και μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα, αφού έρχεσαι αντιμέτωπος με τα όρια σου μέσα από αυτό. Αν δεν έχεις ξεκινήσει να τρέχεις ακόμα, δοκίμασε το και θα δεις να αλλάζει όλη σου η ζωή, και μαζί με αυτό και η εμφάνιση σου προς το καλύτερο!

Ιδού και μερικά tips για να ξεκινήσεις:

Άρχισε με αργά και σταθερά βήματα. Σταδιακά αύξησε και τα χιλιόμετρα και την ταχύτητα σου, αλλά με προσοχή. Και το ένα και το άλλο θα έρθουν με τον καιρό, και θα είναι πολύ καλύτερα αν δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Άρα για αρχή κατεύνασε λίγο τον ενθουσιασμό σου.

Βάλε από την αρχή ένα στόχο στον οποίο θα παραμείνεις προσηλωμένος.

Μετά το τρέξιμο μην ξεχνάς να αναπληρώνεις τα υγρά που έχασες, αλλά και να καταναλώνεις τροφές που προσφέρουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Τα σωστά και θρεπτικά γεύματα, είναι το Α και το Ω.

Επένδυσε σε χρήσιμα γκατζετάκια και κατάλληλο εξοπλισμό όπως ακουστικά, παπούτσια και ρολόι. Όχι μόνο θα σε βοηθήσουν , αλλά θα κάνουν και πιο ευχάριστο το τρέξιμο σου.

Για να αποφύγεις τη μονοτονία, ένα κόλπο είναι να αναζητάς εναλλαγές στην προπόνηση. Δοκίμασε τη μια φορά να τρέξεις στο γήπεδο, την άλλη σε πάρκο, στο βουνό ή ακόμα και πλάι στην θάλασσα.

Της Ανθής Κυριακοπούλου

Πηγή: Thebody.gr

TAGS