Οδηγός αγοράς: Αυτά είναι τα 7 σχέδια παντελονιών για τον χειμώνα του 2023-'24 που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου

Μαζί τους θα δημιουργήσεις μοντέρνες εμφανίσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
shutterstock
shutterstock

Ποτέ μην υποτιμάς την επιλογή του σωστού παντελονιού: Όσο προφανές κι αν σου φαίνεται, το να βρεις το τέλειο παντελόνι που θα προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου -ειδικά σε αυτήν που έχεις φτιάξει με 40 basic κομμάτια-δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Ξέρω καλά, όπως κι εγώ, ότι πάντα νιώθεις ασφαλής με το αγαπημένο σου τζιν, που δύσκολα το αλλάζεις, ή με το brand που σου ταιριάζει καλύτερα σαν γραμμή, αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να δεις 7 σχέδια παντελονιών για τον χειμώνα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Χαλαρές σιλουέτες, λαμπερά υφάσματα και εντυπωσιακά κοψίματα είναι οι λέξεις-κλειδί για την επιλογή των σχεδίων που θα μας συντροφεύουν όλο τον χειμώνα, ενώ τα trends στα χρώματα είναι έντονα, από γκρι έως κόκκινο, με τα υφάσματα να «παίζουν» από το δέρμα έως το κλασικό τζιν.


Μετά από μια προσεκτική παρατήρηση των εμφανίσεων που είδα στις πασαρέλες, σου έφτιαξα έναν οδηγό συγκεντρώνοντας όλες τις τάσεις των παντελονιών σε 7 διαφορετικά σχέδια που θα γίνουν -αν δεν είναι ήδη- τα must της σεζόν.

Δείτε επίσης: Τα party shoes που χρειάζεσαι για κάθε γιορτινό look - 5 glam ζευγάρια που πάνε με όλα

7 must-have παντελόνια του χειμώνα

Δερμάτινο παντελόνι (όχι μόνο μαύρο)

Το δερμάτινο παντελόνι είναι σίγουρα ένα από τα must για τον χειμώνα, αφού το είδαμε να πρωταγωνιστεί σε πολλές πασαρέλες, όπως των JW Anderson, Louis Vuitton και Hermès.


Πέρα από το κλασικό μαύρο, το κόκκινο και το μπορντό είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες αποχρώσεις για να δοκιμάσεις.

μαύρο δερμάτινο παντελόνι

Σε ίσια γραμμή, €79, Guess

μπορντό δερμάτινο

Mπορντό, €140, CKontova

Tailored ανδρόγυνο παντελόνι

Το διαχρονικό tailored παντελόνι επιστρέφει στην oversized εκδοχή και σε βασικά χρώματα, όπως γκρι και μαύρο. Μάλιστα, η Victoria Beckham παρουσίασε ένα μαύρο ανδρόγυνου τύπου κοστούμι, συνδυασμένο με ένα feminine top.

Θα κάνεις το look σου πιο... ιντριγκαδόρικο με λεπτομέρειες όπως μαύρο καλσόν, αφού φυσικά τσεκάρεις τα 9 σχέδια που πρέπει να αγοράσεις φέτος, γάντια και ψηλοτάκουνες γόβες.

μαύρο παντελόνι φαρδύ

Mαύρο, €29,99, Η&Μ

γκρι παντελόνι

Γκρι, €140, CKontova

Oversized τζιν παντελόνι

Όλες συμφωνούμε στο γεγονός ότι τα κλασικά τζιν δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα, αλλά μιλώντας για την τρέχουσα σεζόν, τα προτιμάμε σε μια πιο χαλαρή και casual εκδοχή, δημιουργώντας μια εικόνα «ήσυχης» πολυτέλειας, minimal αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονης.

Η Gucci το προτείνει σε μια basic εμφάνιση, κατάλληλη για κάθε μέρα, με λευκό τοπ με κρύσταλλα και παρόμοια τσάντα.

τζιν pants

Φαρδύ, €29,99, Pull&Bear

τζιν φαρδύ παντελόνι

Loose, €59,99, Only

Βελούδινο παντελόνι

Το βελούδο είναι φέτος μεγάλη τάση γενικότερα, οπότε δες 6 τρόπους για να το εντάξεις στα looks σου, αφού τους πιο κρύους μήνες είναι η ιδανική επιλογή όταν αναζητάς μια κομψή εμφάνιση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tory Burch (@toryburch)

Μάλιστα, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσεις να φορέσεις από πάνω, τα βελούδινα παντελόνια μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και τις πιο casual επιλογές σε ένα εκλεπτυσμένο look.

μπλε βελούδινο παντελόνι

Mπλε καμπάνα, €107,10, Vardas

καφέ βελούδινο παντελόνι

Καφέ, €198, Mi-Ro

Παντελόνι με παγέτες

Τα metallic φέτος πρωταγωνιστούν στις εμφανίσεις μας, ειδικά οι παγέτες κάνουν θραύση σε όποιο σχέδιο κι αν επιλέξεις να τις φορέσεις.

Στα παντελόνια τώρα, προτίμησε φαρδιά ή ψηλόμεσα κομμάτια σε πετρόλ, πράσινο ή μαύρο, μπορντό ή ασημί, που θα συνδυάσεις με ίδια πουκάμισα και τοπ - ιδανικά για πάρτι ενόψει των Χριστουγέννων. Στη μετά... εορτών εποχή θα τα φορέσεις σε απλά tops και τα αγαπημένα σου oversized πουλόβερ.

δερμάτινο παντελόνι

Μαύρο, €98, Emporio Armani

πράσινο παντελόνι παγέτες

Πράσινο, €91, Dixie

Cargo παντελόνι

Φέτος θα μιλάμε διαρκώς για τα cargo, αφού είναι το key-piece της σεζόν, κομψό και... αντισυμβατικό.

Η Stine Goya προτείνει ένα μπεζ κομμάτι με λάστιχο στη μέση, ενώ ο Andreadamo τα προτείνει σε λευκό, με ιδιαίτερο σχέδιο στη μέση.

cargo λευκό

Λευκό, €29,99, Η&Μ

χακί cargo

Χακί, €35,95, United Colors of Benetton

Silver metallic παντελόνι

Τα «διαστημικά» παντελόνια σε ασημί χρώμα είναι η τάση που καλά θα κάνεις να ακολουθήσεις φέτος τον χειμώνα.


H Alberta Feretti τα παρουσίασε σε total looks, για το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023,

ενώ ο Οίκος Stine Goya το προτιμά σε ένα street και casual look με χοντρά πουλόβερ.

ασημί παντελόνι

Σε ίσια γραμμή, €105, Abercrombie

silver pants

Ψηλόμεσο, €39,99, Pull&Bear