Χειμερινές εκπτώσεις 2024: 8 κομμάτια στα οποία πρέπει να επενδύσεις ASAP

Από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου βγες στοχευμένα για shopping

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Αχ φτάνουν οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου και όλες τις περιμένουμε με ανυπομονησία, αφού αμέσως μετά τις γιορτές είμαστε πανέτοιμες να αποκτήσουμε κομμάτια που έχουμε βάλει στο μάτι από καιρό. Έτσι και φέτος, από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου (δίσεκτο γαρ το έτος) φτιάχνουμε λίστα για να βάλουμε στοι καλάθι μας 8 κομμάτια... ASAP.

Mε τα καταστήματα να προχωρούν σε μεγάλες προσφορές και να προσφέρουν ακόμα καλύτερες τιμές, με εκπτώσεις που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν έως και 70% της αρχικής τιμής, μόλις ξεκινήσουν οι εκπτώσεις είναι η τέλεια στιγμή για να αγοράσεις ένα ρούχο ή αξεσουάρ που είναι ευκαιρία - και έχουν απομείνει στα μαγαζιά τόσα υπέροχα είδη μόδας.

Ο καλύτερος τρόπος για να ψωνίσεις στις εκπτώσεις είναι να ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεσαι. Έτσι θα αγοράσεις μόνο κομμάτια που ταιριάζουν σίγουρα το στυλ σου. Μια άλλη συμβουλή είναι να αναζητήσεις ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που έχουν επενδυτική αξία στο χρηματιστήριο της μόδας, ήτοι που θα φοράς για χρόνια.

Δείτε επίσης: 6 επώνυμες προτείνουν το αγαπημένο τους γιορτινό αξεσουάρ

Τα basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας δεν είναι μύθος – το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσεις αυτά που ξέρεις ότι θα φοράς ξανά και ξανά, χρόνο με τον χρόνο, σε πολύ μειωμένη τιμή. Οπότε δες τις προτάσεις μου ως βοηθητικές για να φτιάξεις τη wish list των εκπτώσεων και συμπλήρωσε ό,τι εσύ κρίνεις ότι σου είναι απαραίτητο.

sales january

photo Shutterstock

8 κομμάτια για να αποκτήσεις στις εκπτώσεις 2024

Παλτό

Ένα κλασικό παλτό (ένα καμηλό, για παράδειγμα) σε μια all-time classic απόχρωση, για να ταιριάζει με όλα σου τα ρούχα αποτελεί επένδυση. Προτίμησε ένα μάλλινο κομμάτι, που είναι ζεστό και κομψό ταυτόχρονα.

Πουλόβερ

Ένα μαλακό μάλλινο πλεκτό σε φαρδιά γραμμή είναι απαραίτητο τον χειμώνα. Απόφυγε το μαύρο χρώμα -που σίγουρα έχεις πολλά- και προτίμησε φέτος ένα σκούρο πράσινο ή ένα κόκκινο - για να εντάξεις το πιο hot χρώμα της σεζόν με 17 τρόπους στην γκαρνταρόμπα σου.

Δερμάτινο παντελόνι

Σε πιο φαρδιά, loose γραμμή, θα γίνει το δεύτερο δέρμα σου μέχρι την άνοιξη. Θα το φορέσεις με διάφορους τρόπους από το πρωί ως το βράδυ. Προτίμησε μαύρο ή μπορντό χρώμα, που φέτος είναι must.

Αρβυλάκια

Τα φοράς με παντελόνια, φούστες ακόμα και φορέματα! Είναι το πιο βολικό και μοδάτο μποτάκι της σεζόν, που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου. Όσο για το χρώμα; Εννοείται μαύρο, αλλά μην υποτιμήσεις και ένα λευκό ζευγάρι.

Δείτε επίσης: Black-Tie Dress Code: Ένας έξυπνος οδηγός για τα looks των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Mini bag

Μια μικρή τσάντα που χωράει τα απαραίτητα ή ένα μοδάτο clutch θα λειτουργήσει σαν κόσμημα στα χέρια σου, ενώ εύκολα θα κάνει δήλωση μόδας και στο πιο minimal look, απογειώνοντας την εμφάνιση.

shopping

photo Shutterstock

Μαγιό

Μπορεί ακόμα να είναι χειμώνας, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι ευκαιρία για να αποκτήσεις ένα κομμάτι. Προτίμησε ολόσωμο που μπορείς εύκολα να το φορέσεις και ως body μέσα από ανδρόγυνου τύπου κοστούμια ή με τη μάξι slip φούστα σου το βράδυ.

Γυαλιά ηλίου

Μαζί με το μαγιό είναι το τέλειο combo των εκπτώσεων. Επίλεξε ένα ζευγάρι που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου από ταρταρούγα ή με μαύρο σκελετό, ώστε να τα φοράς ξανά και ξανά.

Blazer

Είναι από τα κομμάτια που ξεπουλάνε γρήγορα αλλά και από αυτά που έχουν μακροζωία στην γκαρνταρόμπα μας. Απόκτησε ένα oversized σακάκι σε μαύρο χρώμα, εκτός κι αν έχεις. Στην περίπτωση αυτή ένα φωτεινό χρώμα θα το βάλεις και την άνοιξη.