10 fashion items που κάθε Γαλλίδα έχει στην ντουλάπα της! Εσύ;

Έχουν έμφυτο στυλ και είναι αξεπέραστες στις εμφανίσεις τους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
10 fashion items που κάθε Γαλλίδα έχει στην ντουλάπα της! Εσύ;

Η έμφυτη αίσθηση του στυλ των Γαλλίδων είναι όχι μόνο αξεπέραστη αλλά έχει μαγέψει εδώ και χρόνια στον κόσμο της μόδας όλες τις γυναίκες του πλανήτη! Η Γαλλία συνδέεται στενά με την κομψότητα και το καλό γούστο σε όλα τα επίπεδα, όπως είναι το καλό φαγητό, η κουλτούρα του καφέ και το chic ντύσιμο. Και ενώ οι ρίγες Breton, τα cat-eye γυαλιά και τα μεταξωτά μαντίλια έχουν συσχετιστεί με το παρισινό στυλ -μπορεί να έχουν γίνει και λίγο κλισέ- παρόλα αυτά εξακολουθούν να αποτελούν κομμάτι κάθε καλοντυμένης γυναίκας αλλά και κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας που... σέβεται τον εαυτό της. Ο λόγος; Το στυλ των Γαλλίδων είναι διαχρονικό και όλες θέλουμε να το αντιγράψουμε.

Το γαλλικό στυλ είναι αξεπέραστο

Ηθοποιοί και μοντέλα αλλά και διάσημα brands έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στην ερωτική σχέση του κόσμου με το γαλλικό στυλ. Ο Françoise Hardy έχει εμπνεύσει αμέτρητα χτενίσματα με την πάροδο των ετών, η Catherine Deneuve εξακολουθεί να είναι "ιέρεια" του στυλ στα 76 της χρόνια, ενώ οι οπαδοί της Léa Seydoux, της Audrey Tatou και της πρέσβειρας της Chanel Caroline de Maigret έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην παριζιάνικη κομψότητα.

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις μια κομψή και στυλάτη "Γαλλιδούλα" δεν έχεις παρά να βάλεις στην ντουλάπα σου τα 10 βασικά κομμάτια που καμία Γαλλίδα δεν ξεχνά να φορέσεις στις υπέρκομψες και μοδάτες εμφανίσεις της. Κι αν τα συνδυάσεις με τις 5 βασικές τάσεις S/S 2021 δεν χρειάζεσαι και πολλά για να ξεχωρίσεις!

Τα 10 βασικά κομμάτια του french style είναι εδώ

Loose καμηλό παλτό

καμηλό παλτό

Mαύρο blazer

μαύρο σακάκι

Λευκά sneakers

sneakers

Μεταξωτό μαντίλι

μεταξωτό μαντίλι

Σατέν τοπ

μεταξωτό τοπ

Mεταξωτό πουκάμισο

μεταξωτό πουκάμισο

Μαύρη τσάντα

μαύρη τσάντα

Straight-leg jeans

straight denim

Μαρινιέρα

μαρινιέρα

Peppy, flat παπούτσια

flat slip ons

Style tips

Όλα αυτά τα κομμάτια σίγουρα δεν σου είναι άγνωστα και αρκετά τα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Γιατί αν δεν έχεις, για παράδειγμα, μαύρο σακάκι, έχεις σίγουρα ένα καρό ασπρόμαυρο, που το φοράς με τον σωστό τρόπο, όπως σου έχω πει. Προσπάθησε να τα συνδυάσεις με πιο μοντέρνα κομμάτια, για να δημιουργήσεις στυλάτες εμφανίσεις και να θυμάσαι πως φέτος το ρετρό είναι πολύ μεγάλη τάση της άνοιξης, όπως και του χειμώνα που πέρασε, και αφορά τόσο σε ρούχα όσο και σε αξεσουάρ. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και σκέψου ότι βρίσκεσαι δίπλα στον Σηκουάνα, απολαμβάνοντας αυτή τη φοβερή παριζιάνικη αύρα της Πόλης του Φωτός.