Italian Dad: Η νέα τάση στα αξεσουάρ που ξέρουν μόνο τα "ψαγμένα" κορίτσια

Γίνε κι εσύ μέρος των πιο in fashion trends της άνοιξης!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Italian Dad: Η νέα τάση στα αξεσουάρ που ξέρουν μόνο τα

Οι Ιταλοί της Καμόρα τις δεκαετίες '70 και '80 ήταν τόσο μπρουτάλ που σίγουρα μένουν αξέχαστοι στην μνήμη μας και μπορεί κάποιες να τους θεωρούσαν κιτς, όμως μετά από χρόνια φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις μαγαλύτερες τάσεις που κάνει θραύση από πέρυσι, συνεχίζοντας ακάθεκτα να κυριαρχεί σε όλες τις πασαρέλες S/S 2021. Αν δεν κατάλαβες ακόμα, το νέο trend στα αξεσουάρ ακούει στο όνομα "Italian Dad" και αφορά στις μεγάλες χρυσές αλυσίδες που θα... βαρύνουν φέτος και τον πιο λεπτεπίλεπτο λαιμό.

Μια τάση που καλά κρατεί, αφού εύκολα μπορεί να απογειώσει ένα πολύ απλό σύνολο: Σκέψου λευκά T-shirts και πουκάμισα, spaghetti tops, cut-out tops, τόσο λιτά δηλαδή κομμάτια, που με την προσθήκη πολλών αλυσίδων ή ενός... βαρύτιμου κομματιού απογειώνονται και γίνονται οutfit Βγαλμένα απευθείας από πασαρέλες.

street style αλυσίδες

Πολλές αλυσίδες μαζί

Τα αξεσουάρ της άνοιξης είναι εδώ, σου τα έχω δείξει ήδη, και τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις γιατί αυτές οι αλυσίδες έχουν μια ξεχωριστή θέση στις αναφορές μου. Μη σου φανούν κιτς, δεν είναι ο σκοπός τους να δημιουργήσουν ένα "άσχημο" στυλιστικό αποτέλεσμα, αλλά τουναντίον να γίνουν αυτό το στοιχείο που θα κάνει τα looks σου να φαίνονται ακριβά (όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία που το κάνουν αυτό και θα τα δεις εδώ).

Το μυστικό για να κερδίσεις τις εντυπώσεις είναι να φορέσεις... όσες περισσότερες αλυσίδες αντέχει ο λαιμός σου. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, προτίμησε χρυσαφί χρώμα και μεγάλους κρίκους, ενώ εάν θέλεις κάτι πιο ήπιο φόρεσε πολλές μαζί, αλλά πιο λεπτές σε μέγεθος. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός τους πρέπει να είναι... αύξων! Να θυμάσαι ότι το χρυσαφί χρώμα ταιριάζει περισσότερο με λευκά ρούχα ή μαύρα φορέματα (δες εδώ τα 5 καλύτερα του Zara), ενώ οι ασημί αλυσίδες πάνε πιο πολύ με σκουρόχρωμα outfits.

λευκό πουκάμισο και χρυσές αλυσίδες

Extra tip: Για να φανεί καλύτερα το αξεσουάρ, πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά σε ένα αυστηρό σινιόν ή φόρεσε τις αλυσίδες πάνω από το πουκάμισό σου, αφού κλείσεις τον γιακά.

Οι αλυσίδες που χρειάζεσαι για να πετύχεις το look

χρυσή χοντρή αλυσίδα

Φαρδιά χρυσαφί αλυσίδα, Hantrokosmos, €17

αλυσίδες χρυσές

Διπλή αλυσίδα, Loisir, €35,10

πολλές χρυσές αλυσίδες

Χρυσαφί αλυσίδες, Stradivarious, €7,99