Τα 10 jean παντελόνια από την Bershka που θα φοράς την άνοιξη

Δώσε βάση στο στυλ και στο σχέδιο για να είσαι to-the-point

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα 10 jean παντελόνια από την Bershka που θα φοράς την άνοιξη

O Yves Saint Laurent έχει πει χαρακτηριστικά για τα τζιν: "Διαθέτουν έκφραση, μετριοφροσύνη, σεξαπίλ, απλότητα. Δηλαδή, ό,τι ελπίζω να έχουν τα ρούχα μου!". Η φράση αυτή συνοψίζει εν ολίγοις τους λόγους για τους οποίους το τζιν παντελόνι (και όχι μόνο, αρκεί να δεις και τα 6 βασικά denim κομμάτια της άνοιξης) είναι πολυαγαπημένο κομμάτι της γυναικείς (και της αντρικής) γκαρνταρόμπας εδώ και αιώνες!

Το τζιν παντελόνι δεν είναι απλώς ένα ύφασμα ή ένα πολυφορεμένο κομμάτι με πολλές παραλλαγές - είναι αυτό φυσικά όπως και ένα ρούχο που μεταμορφώνεται και μπορεί να σταθεί σε κάθε περίσταση και σε κάθε στυλ. Διαθέτει μεγάλη ιστορία και φυσικά είναι αυτή η "στολή εργασίας" που κατέκτησε μια σπουδαία θέση στη μόδα και στην παγκόσμια βιομηχανία της.

Μπεζ, μπλε, μαύρο, άσπρο, ριγέ, πουά, λεοπάρ, στη βόλτα, στα σπορ, στο κλαμπ, στο γραφείο, στο σπίτι, skinny, καμπάνα, σωλήνας, με σκισίματα, tie-dye (δες εδώ την τάση της άνοιξης) σορτς, βερμούδα, σε total looks (δες το μοδάτο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου), χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη, φθινόπωρο, αυτό το ρούχο το φοράμε σχεδόν κάθε μέρα και όσα και να έχουμε ποτέ δεν είναι αρκετά.

ripped denim street style

Ποιος, πού, πότε, γιατί

Ένας 20χρονος Βαυαρός μετανάστης, ο Λιβάι Στρος, ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη για την Καλιφόρνια, ακολουθώντας το ρεύμα των χρυσοθήρων. Πωλούσε το ανθεκτικό καραβόπανο, που είχε χρησιμοποιήσει ο Κολόμβος, για την κατασκευή σκηνών και σκεπάστρων για τα καράβια. Αυτό που χρειάζονταν, όμως, περισσότερο οι χρυσοθήρες ήταν ρούχα που να αντέχουν στις δοκιμασίες της Άγριας Δύσης. Έτσι, ο Στρος σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το ύφασμά του για να φτιάξει ανθεκτικά παντελόνια. Στις 6 Ιουνίου 1850 παρουσίασε το πρώτο μοντέλο τζιν.

Μάθε & αυτά

  • Από μία εκδοχή του τζιν υφάσματος ήταν κατασκευασμένα τα πανιά στις καραβέλες Νίνα, Πίντα και Σάντα Μαρία, με τις οποίες έφτασε το 1492 στην Αμερική ο Χριστόφορος Κολόμβος.
  • Το πρώτο παντελόνι που φέρνει στη μορφή των τζιν που φοράμε και σήμερα πωλήθηκε στις 20 Μαΐου του 1874, στην τιμή των 12 δολαρίων.

Με αυτά ως... παρακαταθήκη γνώσεων, πάμε να δούμε τα 10 τζιν παντελόνια της άνοιξης, έτσι όπως τα αλιεύσαμε στην Bershka, ανάλογα με το σχέδιο, που δεν θα βγάλουμε από πάνω μας όλη τη σεζόν. Οι τάσεις άλλωστε έχουν ήδη δείξει τη λατρεία τους στα denim, αφού κάθε χρόνο μπαίνουν στις πασαρέλες και πρωταγωνιστούν!

Τα 10 τζιν της άνοιξης

Cut-out

cut-out τζιν παντελόνι

Με στρας, €45,99

Mom fit

mom fit τζιν παντελόνι

Δίχρωμο, €29,99

Ripped

ripped τζιν παντελόνι

Με σκισίματα, €17,99

Flared

καμπάνα τζιν παντελόνι

Καμπάνα, €25,99

Straight

straight τζιν παντελόνι

Με πεταλούδες, €35,99

Tie-dye

tie-dye τζιν παντελόνι

Ξεβαμμένο, €29,99

Cropped

cropped τζιν παντελόνι

Πάνω από τον αστράγαλο, €29,99

Skinny

skinny τζιν παντελόνι

Σε στενή γραμμή, €25,99

Buggy

buggy τζιν παντελόνι

Με πιέτες, €29,99

Jogger

jogger τζιν παντελόνι

Με λάστιχο, €35,99