Tie-dye denim: Το απόλυτο must-have της άνοιξης

Απευθείας από τα 90s σε παστέλ αποχρώσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Tie-dye denim: Το απόλυτο must-have της άνοιξης

Η μόδα κύκλους κάνει, έρχεται, φεύγει, αλλάζει, μεταμορφώνεται, επανακάμπτει - και αυτή είναι η μεγάλη της ομορφιά και ο λόγος που δεν σταματάμε ποτέ να τη λατρεύουμε και να αναζητούμε τις προτάσεις της για να τις υιοθετήσουμε, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις... προσταγές της! Μια τάση λοιπόν που επανέρχεται δυναμικά από τα 90s είναι το περίφημο tie-dye μοτίβο, δηλαδή το ξεβαμμένο ύφασμα, σαν να έχει πέσει επάνω του χλωρίνη και έχει αφήσει... άσχημα σημάδια.

tie-dye jacket

Καθόλου άσχημα, ωστόσο, αφού από μόνα τους δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κομμάτι, που σίγουρα θέλεις α το φορέσεις. Και φυσικά, οφείλεις να το κάνεις, αφού αυτή την άνοιξη συνεχίζει να κυριαρχεί στις πασαρέλες διάσημων οίκων, και μάλιστα σε παλ κυρίως αποχρώσεις πάνω σε denim ρούχα, αφού είδαμε εντυπωσιακά κουφετί και mint tie-dye σε παντελόνια, μπουφάν και πουκάμισα στην Isabel Marant S/S2021 αλλά και σε neon τόνους στην Alberta Ferretti.

ροζ tie-dye Isabel Marant

Isabel Marant S/S 2021

O σκοπός είναι να ξεφύγεις από το κλασικό μπλε-λευκό ξεβαμμένο (που και αυτό παίζει πολύ), για να μπεις με το δεξί στη νέα σεζόν με κοριτσίστικα χρώματα που ωστόσο αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική με το tie-dye εφέ. Και μπορεί η τρέχουσα κατάσταση με τον πανδημία να μην επιτρέπει τις μεγάλες μαζώξεις και τα μουσικά φεστιβάλ όσον αφορά στη μόδα, οι καλοκαιρινές ντουλάπες μας όμως μπορούν να υιοθετήσουν μια ρετρό ατμόσφαιρα και το tie-dye επιστρέφει ως must-have, καθώς "τρύπωσε" σε όλα τα ξεχωριστά τζιν αυτή την άνοιξη.

tie-dye με bralette

Μυστικά & tips στο styling

Το standout trend, που θέλει τα ρούχα βαμμένα με την τεχνική του δεσίματος ώστε τα χρώματα να εξαπλώνονται παντού, το είδαμε στην συλλογή της Isabel Marant, με τζιν κομμάτια σε total looks να ξεφεύγουν από τη χίπικη διάθεση του παρελθόντος και μέσα από τις εμφανίσεις των διάσημων fashion girls να αποκτούν μια casual chic αισθητική.

color blocking tie-dye look

tie-dye denim παντελόνι

tie-dye beige σορτς

To denim που θα λατρέψεις

tie-dye floral denim

Tie-dye denim με floral μοτίβα, €35,99, Bershka