Tips για να πετύχεις το σωστό color blocking

Οι κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις για ένα άρτιο στυλιστικό αποτέλεσμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Tips για να πετύχεις το σωστό color blocking

Η τάση του color blocking καλά κρατεί από πέρυσι, ενώ τον χειμώνα υπήρξε από τα δυνατά trends σε όλους τους fashion designers. Δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο της μόδας, αφού έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’60, όταν ο Yves Saint Laurent παρουσίασε το θρυλικό Mondrian dress, εμπνευσμένο από τα έργα του Ολλανδού ζωγράφου.

Από τότε η συγκεκριμένη τάση έρχεται κάθε τόσο στο προσκήνιο, με τελευταίο τον οίκο Gucci να την παρουσιάζει στη συλλογή του για την Άνοιξη του 2011. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια επανεμφανίζεται στις πασαρέλες, από τον χειμώνα του 2020, συνεχίζοντας δυναμικά και στις νέες κολεξιόν, λαμβάνοντας μια ισχυρή θέση σε όλα σχεδόν τα catwalks.

color blocking μπλε κίτρινο

Oι μεγαλύτεροι σχεδιαστές κατάφεραν να συνδυάσουν φωτεινά, πρωτογενή χρώματα, προτείνοντάς μας ενδιαφέροντα color blocking σύνολα, τα οποία θα κάνουμε με χαρά από εδώ και πέρα μέρος της καθημερινότητάς μας, αφού αποπνέουν αισιοδοξία και δυναμισμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι φέτος Χρώμα της Χρονιάς 2021 από την Pantone είναι το φωτεινό κίτρινο, ούτε ότι στις τάσεις S/S 2021 για τα χρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού κυριαρχούν οι φωτεινές αποχρώσεις. Εσύ δεν έχεις παρά να τα "μπλέξεις" μεταξύ τους και να πετύχεις το ιδανικό outfit.

Οι κανόνες του color blocking

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως για να δημιουργήσεις ένα color blocked look πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά χρώματα στο outfit σου, με εξαίρεση φυσικά το λευκό και το μαύρο. (δες εδώ τα 6 μαύρα Zara φορέματα που κάνουν θραύση!)

color blocking κίτρινο και μοβ

Για αρχή, μπορείς να δοκιμάσεις τα χρώματα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον τροχό των χρωμάτων για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είσαι αρκετά τολμηρή και έτοιμη να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, τη φετινή σεζόν δοκίμασε να συνδυάσεις neon με γήινα χρώματα και παστέλ με βασικά χρώματα όπως κόκκινο, πράσινο και μπλε, προκειμένου να δημιουργήσεις εντυπωσιακούς συνδυασμούς.

color blocking ροζ και κόκκινο

5 styling tips για το ιδανικό color blocking

  1. Υιοθέτησε την τάση του color blocking συνδυάζοντας τα jeans σου με πολύχρωμα tops με γεωμετρικά σχέδια.
  2. Κράτησε ως βάση το μαύρο χρώμα και πρόσθεσε πινελιές ανοιχτών χρωμάτων που θα φωτίσουν το look σου. Προτίμησε ένα μαύρο παντελόνι ή μια ολόσωμη φόρμα και συνδύασε με ένα λευκό jacket και έντονα αξεσουάρ σε μεταλλικές αποχρώσεις.
  3. Ριγέ φορέματα και tops (φέτος παίζουν πολύ τα cut-out tops) αναδεικνύουν το φαινόμενο του color blocking. Συνδυάστε ριγέ φορέματα σε έντονα χρώματα με nude πέδιλα και αξεσουάρ σε χαμηλούς τόνους. Πολύχρωμα ριγέ tops συνδυάζονται αρμονικά όταν τα κάτω μέρος του outfit βρίσκεται σε χρώμα που υπάρχει στο ριγέ top.
  4. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που μας δίνει τους πιο hot συνδυασμούς color blocking αφού δημιουργεί πετυχημένο contrast με το μπλε ρουά και τις αποχρώσεις του. Το μπλε επίσης όταν συνδυάζεται με το κίτρινο ακτινοβολεί μια αναπάντεχα επιτυχημένη και κομψή αντίθεση.
  5. Φορέματα με retro αέρα που ακολουθούν τα ποικίλα χρώματα του color blocking εμφανίζονται στις πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας και μας δίνουν έμπνευση κυρίως για τις formal εμφανίσεις μας. Αποφεύγουμε ένα υπερβολικό και φορτωμένο χρωματικά ντύσιμο με μακιγιάζ, αξεσουάρ και παπούτσια σε ήσυχους τόνους.