Tie-Dye: Η τάση του ξεβαμμένου και πώς θα τη φορέσεις

Από το περασμένο καλοκαίρι το tie-dye εφέ κυριαρχεί στις καθημερινές μας εμφανίσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Tie-Dye: Η τάση του ξεβαμμένου και πώς θα τη φορέσεις

Κάθε trend αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και αυτό το ξεβαμμένο -και άλλοτε hippie- μοτίβο που έρχεται από τα 90s και θυμίζει λίγο τα it-girls που δίνουν δυναμικό "παρών" στο διάσημο μουσικό φεστιβάλ της Coachella, αγαπήθηκε πολύ στην... εποχή του και από πέρυσι το καλοκαίρι επανακάμπει δυναμικά και στη δική μας γκαρνταρόμπα.

Βασικό χαρακτηριστικό της τάσης, τα έντονα χρώματα (ειδικά αυτά που είναι color trends της άνοιξης) που αναμειγνύονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ψυχεδελικά σχέδια πάνω στο ύφασμα, με κυρίαρχες τις αποχρώσεις του μπλε και λευκού, του πορτοκαλί και κίτρινου, του πράσινου αλλά και του καφέ και του ροζ.

tie-dye denim

Ταιριάζει ιδανικά σε T-shirts, συνδυασμένα με denim κομμάτια, ειδικά με ένα flared παντελόνι ταιριάζει γάντι, ενώ το βλέπουμε επίσης σε φούτερ, σε φορέματα (δες εδώ τα βασικά κομμάτια της άνοιξης) ακόμα και σε πανωφόρια, αφού το street style το ξεχώρισε άμα τη εμφανίσει του και όλες οι fashionistas το φόρεσαν με διάφορους και πολύ ενδιαφέροντες τρόπους.

Φόρεσε την τάση ανάλογα με το στυλ σου

1.Επίλεξε ένα tie dye κομμάτι και συνδύασέ το με κάτι basic και μονόχρωμο. Το denim στην περίπτωση αυτή θα σου δώσει ένα safe αποτέλεσμα.

2.Για ένα απόλυτο hippie look φόρεσε ένα maxi tie-dye φόρεμα με μαύρες cowboy boots.

3.Κάνε το look σου πιο rock με ένα biker jacket.

4. Aν θες να δείχνει πιο classy αυτό το κάπως εκκεντρικό μοτίβο, φόρεσέ το με neutral αξεσουάρ όπως nude πέδιλα ή γόβες και ασορτί τσάντα (δες και τα βασικά αξεσουάρ S/S 2021).

5. Με ένα lingerie dress ή top δίνεις μία ρομαντική νότα σε αυτή την επιλογή μοτίβου, ειδικά εάν το βασικό χρώμα είναι το ξεβαμμένο ροζ.

tie-dye φούτερ

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου tie-dye κομμάτι

Αν σου αρέσει να δημιουργείς ή ψάχνεις έναν τρόπο για να ανανεώσεις τα παλιά σου ρούχα, δοκίμασε κι εσύ την τεχνική του tie-dye και απόλαυσε πάνω σου το... χειροποίητο αποτέλεσμα. Είναι εύκολη και πολύ διασκεδαστική, ενώ αυτό που θα δημιουργήσεις θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα. Και μην ξεχνάς πως με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις κάτι μοναδικό που δεν πρόκειται να δεις να φοράει καμία άλλη.

tie-dye σακάκι

Η όλη λογική του συγκεκριμένου print βασίζεται στο βάψιμο των ρούχων με ειδικές μπογιές ή στο ξέβαμμα του υφάσματος με χλωρίνη. Εάν επιλέξεις τον πρώτο τρόπο, βρες το μοτίβο που θέλεις να δημιουργήσεις και δέσε στη συνέχεια το ύφασμα με τον κατάλληλο τρόπο. Μετά θα το πασαλείψεις με τα χρώματα που έχεις διαλέξει και αφού το λύσεις θα απολαύσεις το νέο σου trendy κομμάτι.

Στη δεύτερη περίπτωση θα πάρεις ένα λευκό μπλουζάκι από την ντουλάπα σου, θα το δέσεις έναν κόμπο στο κέντρο και θα το βουτήξεις μέσα σε νερό με χλωρίνη. Άφησέ το για λίγο χρόνο ή περισσότερο, εάν το θέλεις πιο ξεβαμμένο, και όταν το απομακρύνεις από το νερό θα χαρείς τόσο πολύ με το προχωρημένο σου ολοκαίνουργιο T-shirt.

tie-dye πανωφόρι