Flared denim: 1 buy 2 ways

Πώς θα φορέσεις με 2 τρόπους το καμπάνα τζιν σου;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Flared denim: 1 buy 2 ways

Το τζιν καμπάνα δημιουργήθηκε από τη σχεδιάστρια Mary Quant τη δεκαετία του 1960. Η συγκεκριμένη έκανε επίσης δημοφιλή τη μίνι φούστα (δες εδώ πώς θα φορέσεις την ασπρόμαυρη καρό) κατά την ίδια δεκαετία, που σηματοδότησε μια ιστορική τάση. Τη δεκαετία του 1970 όλοι είχαν ένα flared παντελόνι στην ντουλάπα τους, ενώ στην πορεία των χρόνων το jean σε αυτή τη γραμμή έγινε μεγάλη τάση.

Ακόμα και οι γυναίκες που απέφευγαν τα παντελόνια καμπάνα, αποθαρρυμένες από τη ρετρό γραμμή τους, ενέδωσαν χωρίς δισταγμό, καθώς η τάση δείχνει να παραμένει στο προσκήνιο από τότε μέχρι σήμερα. Πάντως οι πιο ενημερωμένες fashionistas τα αγαπούν εδώ και χρόνια, για το σχεδόν εξωπραγματικό εφέ που δημιουργούν, να λεπταίνουν και να ψηλώνουν τη σιλουέτα.

Πώς θα τα φορέσουμε όμως χωρίς τον κίνδυνο να μοιάζουμε λες και μόλις βγήκαμε από ταινία του '70, αν δηλαδή δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα νοσταλγικό look; Εγώ επέλεξα ένα casual και ένα boho look να σας δείξω για να σας παρακινήσω να αγοράσετε τουλάχιστον ένα τέτοιο παντελόνι. Και φυσικά, πέρα από αυτά που θα σου δείξω, εσύ μπορείς να το συνδυάσεις και με ένα από τα πιο trendy χρώματα της σεζόν, επιλέγοντας αντίστοιχα πανωφόρια ή μπλουζάκια (κάνε focus στα cut-out tops που είναι ανοιξιάτικα must-have).

Προσάρμοσε το τζιν στο σώμα σου

  • Οι διαστάσεις του σώματός σου και το ύψος σου αποτελούν σημαντικούς παράγοντες όταν επιλέγεις τζιν καμπάνα. Για παράδειγμα, αυτά που έχουν πολύ φαρδιά μπατζάκια είναι καλύτερα για τις γυναίκες με πιο χοντρά πόδια. Το παντελόνι αυτό φαρδαίνει ξεκινώντας από τους γοφούς, όχι μόνο από τα γόνατα, οπότε κάνει τα πόδια να δείχνουν πιο λεπτά και τη σιλουέτα πιο αρμονική.
  • Από την άλλη πλευρά, το κλασικό στυλ είναι τέλειο αν έχεις πολύ λεπτά πόδια. Δηλαδή στενό από τους μηρούς μέχρι τα γόνατα , είναι αυτό το σχέδιο που ταιριάζει ιδιαίτερα στις λεπτές, ψηλές γυναίκες.
  • Για τις γυναίκες που είναι πιο κοντές και πιο γεμάτες, καλό θα ήταν να πάρετε ένα τζιν καμπάνα χωρίς τσέπες. Οι τσέπες μπροστά και πίσω ενδέχεται να δημιουργήσουν μια άσχημη εικόνα και εσύ να δείχνεις πιο γεμάτη.

Βασικό κομμάτι

Τζιν καμπάνα

τζιν καμπάνα

Flared denim, Mango, €29,99

1ο Look - Casual

μπεζ σακάκι

Μπεζ σακάκι, Marks&Spencer, €59,95

καρό πουκάμισο

Καρό κόκκινο πουκάμισο, Celestino, €7,95

μενταγιόν χρυσαφί

Μενταγιόν Κ14, Al'oro Jewellery

sneakers δίχρωμα

Sneakers με χρυσαφί λεπτομέρειες, Luigi, €39,99

2o Look - Bohemian

boho πουκάμισο

Floral πουκάμισο, Marks&Spencer, €49,95

τσάντα μπεζ

Μπεζ τσάντα, Kem, €189

flat mules

Μπεζ flat mules, Celestino, €17,95