Bralette: Το σουτιέν αλλιώς

Πώς θα το εντάξεις στα ανοιξιάτικα looks σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Bralette: Το σουτιέν αλλιώς

Πολυαγαπημένο κομμάτι εδώ και χρόνια για τους σχεδιαστές και τις fashionistas ανά τον κόσμο, το τύπου-εσώρουχο top κάνει δυναμικό comeback με φρέσκες και πιο μοντέρνες πινελιές. Μπορεί να μοιάζει με push-up σουτιέν ή με crop top, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει sexy και βολικό, αφού φοριέται μέσα από σακάκι ή πουκάμισο αλλά και μόνο του για μια πιο θηλυκή εμφάνιση.

Πρωταγωνιστεί στις τάσεις S/S 2021, που το είδαμε φορεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (ακόμα και πάνω από φορέματα και T-shirts), ενώ πλέον έχει απενοχοποιηθεί και ξεφεύγει από τον κιτς χαρακτήρα του παρελθόντος. Το νέου τύπου σουτιέν είναι στυλάτο και κομψό και θα αναδείξει ακόμα και το πιο απλό σου outfit., όπως συνέβη και με το look της Μαρίας Σολωμού όπου το συγκεκριμένο item πρωταγωνιστεί.

bralette με κολάν

Why it works

Πριν από μερικά χρόνια ούτε που θα το σκεφτόσουν να αφήσεις τα εσώρουχά σου σε κοινή θέα! Οι κανόνες όμως της μόδας αλλάζουν και πλέον επιτρέπουν στο sexy αυτό κομμάτι να κάνει δήλωση μόδας στα looks μας. Για ποιους λόγους;

  • Δεν χρειάζεται να σκεφτείς καθόλου τι σουτιέν θα φορέσεις μέσα από ένα διάφανο πουκάμισο ή τοπ, αφού το bralette απενοχοποιεί κάθε ενδοιασμό.
  • Μπορεί εύκολα να γίνει το αγαπημένο σου τοπ από μόνο του για όλη τη σεζόν, αν βέβαια διαθέτεις τις κατάλληλες αναλογίες για να το υποστηρίξεις.
  • Θα βάλει τη σωστή δόση sexiness στο look σου. Πρόσεξε όμως να εφαρμόζει σωστά στο στήθος σου, γιατί διαφορετικά δεν θα σε κολακεύει.
  • θα απογειώσει και το πιο απλό σου σύνολο, διευκολύνοντας τη... στυλιστική σου μετάβαση από ένα casual look σε μια πιο βραδινή εμφάνιση.
  • Απόφυγε να επιλέξεις κάποιο push-up σουτιέν εν είδει bralette γιατί θα έχεις κάνει το μεγαλύτερο στυλιστικό λάθος!

bralette με σορτσάκι

(S)Access Story

Τα αξεσουάρ εδώ παρέχουν ελευθερία κινήσεων, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι θέλεις. Φυσικά θα δώσεις σημασία στο ντεκολτέ σου που φαίνεται, οπότε ένα layering με πολλά κολιέ είναι καλή επιλογή. Προτίμησε μικρές αλυσίδες μπλεγμένες μεταξύ τους και όχι πολύ μακριές, φροντίζοντας να κινηθείς σε ένα minimal αποτέλεσμα έτσι ώστε να μην αφήσεις τα κοσμήματά σου να κλέψουν την παράσταση από το bralette.

Ποιο bralette σού ταιριάζει

Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές, αλλά η λογική μία: Μη φανείς σε καμία περίπτωση... bimbo ή κιτς. Αυτό σε απλά λόγια σημαίνει ότι το bralette πρέπει να κινείται σε ήσυχους τόνους και minimal γραμμές, να έχει μια ιδέα δαντέλας ή metallic λεπτομέρειες, να μην αναδεικνύει εντελώς το στήθος σου και βασικό στόχο να αναδείξει τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς σου, αφήνοντας πάντα κάτι στη φαντασία...

bralette με βερμούδα

Wear it with

Αν επιλέξεις να το φορέσεις σε μια πρωινή σου εμφάνιση, φρόντισε να το συνδυάσεις με loose κομμάτια από πάνω, όπως για παράδειγμα με ένα oversized πουκάμισο ή ένα αντρικού τύπου blazer. Η ιδέα είναι το bralette να ταιριάζει με έναν τόνο από το bottom σου (παντελόνι ή φούστα) ή να ποντάρεις στη μονοχρωμία για ένα safe αποτέλεσμα. Φυσικά συνδυάζεται ιδανικά με ένα thong denim παντελόνι, αφού θα αναδείξει τα κοψίματά του στο πλάι με τον καλύτερο τρόπο.