To "απροσδόκητο" αξεσουάρ του χειμώνα που γίνεται μανία!

Υιοθέτησε πρώτη την τάση που έρχεται απευθείας από την πασαρέλα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Η βιομηχανία της μόδας αυτή τη στιγμή έχει εμμονή με τις "στολές" και τις capsule ντουλάπες, ορίζοντας αυτά τα δύο στοιχεία ως τις μεγαλύτερες «τάσεις» του φθινοπώρου. Μαζί με αυτά, λοιπόν, ένα "απροσδόκητο" αξεσουάρ έρχεται για να προστεθεί στην καθημερινότητά μας, που κάνει θραύση στις πασαρέλες διάσημων Οίκων αλλά και στους δρόμους του κόσμου από τα it-girls. Εσύ τσέκαρε το νέο trend και φρόντισε να το υιοθετήσεις στα all-day looks σου, γιατί και χρηστικό είναι και μοδάτο.

Το αξεσουάρ που γίνεται μανία

Οι πασαρέλες διεθνών brands έδειξαν για άλλη μία φορά τις τάσεις, εστιάζοντας ξεκάθαρα σε μια μικρή λεπτομέρεια, ένα αξεσουάρ που όλοι πρέπει να έχουμε πάνω μας - και είναι πολύ ευκολο, επίσης. Τα κλειδιά. Σύμφωνα με τις προτάσεις για το 2023, η Miu Miu παρουσίασε μοντέλα που κρατούσαν δερμάτινα μπρελόκ με πολλά κλειδιά, ενώ η Balenciaga για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 τοποθέτησε λουκέτα και κλειδιά στις τσάντες της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνείς μόδιστροι δίνουν σημασία στα κλειδιά. Πάρε για παράδειγμα το παραδοσιακό λουκέτο που ήταν το σήμα-κατατεθέν της μάρκας πολυτελών κοσμημάτων Tiffany & Co. από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια, στις αρχές του 20ου αιώνα, η σχεδιάστρια Elsa Schiaparelli χρησιμοποίησε λουκέτα ως υπογραφή της ομώνυμης μάρκας της, επαναπροσδιορίζοντας τα χρηστικά εργαλεία ως σουρεαλιστικά, αφηρημένα αξεσουάρ.

Μοντέλο πέφτει από τις σκάλες: Σάλος με το βίντεο καμπάνιας για τη νέα τσάντα διάσημου Οίκου μόδας

Με τα χρόνια, μερικές από τις πιο εμβληματικές τσάντες - όπως η Birkin του Hermes, η Sac du Jour του Saint Laurent, η Paddington της Chloé και η Speedy του Louis Vuitton έχουν επίσης λουκέτα και κλειδιά, ενώ οι μπότες Shark Lock της Givenchy με λουκέτα έχουν γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια των celebrities. Έτσι και φέτος τα runways... κλείδωσαν την τάση και δεν έχεις παρά να την εντάξεις στα outfits σου, για να είσαι πλήρως ενημερωμένη.

Μην βγεις από το σπίτι εάν δεν αναβαθμίσεις το look σου με αυτά τα σκουλαρίκια

Και να θυμάσαι πως τα κλειδιά και τα λουκέτα αποτελούν εξαιρετική ιδέα για να στολίσεις τον λαιμό σου ή τον καρπό σου, οπότε, πέρα από τις τσάντες, φόρεσέ τα και αλλιώς!

Πάρε ιδέες από το street style

Επένδυσε σε ένα καλό κομμάτι, που θα κρατάς για χρόνια, σε κλασικό χρώμα για να ταιριάζει με όλα σου τα looks. Μαύρο, καφέ ή μπεζ είναι η καλύτερη επιλογή και εάν θέλεις να τολμήσεις λίγο παραπάνω πρόσθεσε επιπλέον μπρελόκ στην τσάντα σου. Επίσης, κάνε την ανατροπή με κολιέ που έχουν κλειδιά ή λουκέτα και φόρεσέ τα σε μοδάτο layering.

Your shopping list

μαύρη τσάντα με αλυσίδα

Μαύρη, Michael Kors, notos.gr

μαύρη τσάντα

Μαύρη με αλυσίδα, DKNY

κόκκινη τσάντα

Κόκκινη, Guess

κολιέ κλειδιά

Mενταγιόν, Oxzen

κολιέ λουκέτο

Κολιέ, Jewels & Jems