6 chokers που είναι trend μεταξύ των fashionistas - και συμβουλές για το πώς θα τα συνδυάσεις στις βραδινές σου εμφανίσεις

Το ιδιαίτερο αυτό κόσμημα μπορεί να φορεθεί με τα πάντα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Αφού επιτέλους ξεκαθαρίσουμε - λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις τάσεις της σεζόν - πώς να επιλέξουμε το κολιέ με βάση τη λαιμόκοψη, σήμερα θα εμβαθύνουμε σε ένα συγκεκριμένο αξεσουάρ, που φοριέται εδώ και μερικά χρόνια από fashionistas και style icons, για να επιστέψει τις εμφανίσεις όλων των ειδών, από τα πιο κομψά βραδινά σύνολα μέχρι τα πιο εναλλακτικά (και punk) casual και day looks: το choker.


Στην πραγματικότητα, μπορούμε να τα βρούμε όλων των ειδών τα σχήματα, από κομψά με στρας, εναλλακτικά δερμάτινα σχέδια με cut-out λεπτομέρειες, μέχρι κλασικά μαργαριταρένια και choker με λουλούδια ή αλυσίδες! Ποια είναι όμως τα 6 trendy chokers που θα φορέσουμε στις χειμερινές μας εμφανίσεις; Δες τα μέσα από εμπνευσμένα outfits κάθε είδους και στυλ.

6 chokers για να φορέσεις σε all-day looks

Mε στρας

Το choker με στρας, ειδικά στην φαρδιά εκδοχή του, είναι η ιδανική επιλογή για να προσθέσεις μια λαμπερή πινελιά σε κομψά βραδινά σύνολα, που θα φορέσεις σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις - φυσικά και στα χριστουγεννιάτικα πάρτι της σεζόν.

Με αλυσίδα

Τα chokers με αλυσίδα είναι σίγουρα από τα πιο εύκολα σχέδια για να τα φορέσεις, αφού προσαρμόζονται σε κάθε outfit, τόσο για το πρωί όσο και για το βράδυ. Η τάση υπαγορεύει ότι δεν φοριούνται απαραίτητα μόνες τους, αλλά μπορείς να πειραματιστείς προσθέτοντας πολλές μαζί και μάλιστα σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Rock attitude

Για πιο εναλλακτικά κορίτσια που δεν θέλουν να φοράνε τις αλυσίδες σκέτες, μπορείς να επιλέξεις punk chokers, με κρεμασμένα μοτίφ ή ακόμα καλυμμένα με καρφιά, δημιουργώντας μια εκκεντρική εικόνα και αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο στυλ σου.

Cut-out

Αν δεν αγαπάς τα κλασικά αξεσουάρ και αναζητάς πάντα μοναδικά και εναλλακτικά σχέδια, δεν μπορείς παρά να εστιάσεις στην επιλογή δερμάτινων κομματιών, που έχουν επάνω τους κομμάτια μετάλλου (ασήμι ή χρυσό) δεμένα με περίεργο τρόπο.

Πέρλες

Ένα κλασικό choker που οι fashionistas λατρεύουν να φοράνε όσα χρόνια κι αν επεράσουν και μάλιστα σε streetwear εκδοχή. Οι πολλές σειρές από πέρλες σε ένα κόσμημα αυτόματα κάνει το look να μοιάζει πολυτελές, ενώ μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με όλων των ειδών τα σύνολα, από εκκεντρικά κοστούμια μέχρι τζιν παντελόνια - σίγουρα με ένα από τα 8 που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

Λουλούδια

Ανάμεσα στα πιο περιζήτητα αξεσουάρ της σεζόν υπάρχει το choker με λουλούδι, για να προσθέσεις ένταση σε κάθε είδους εμφάνιση, ιδιαίτερα στα βραδινά looks: Αν ψάχνεις για το τέλειο φόρεμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων ή για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέσα από 10 προτάσεις που σου έχω δείξει, επένδυσε σε ένα παρόμοιο αξεσουάρ που θα κάνει το look σου μοναδικό.