6 anti-trend looks από τους δρόμους του Παρισιού που θα φοράς από τη Δευτέρα στη δουλειά

Εμπνεύσου από το γαλλικό street style

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Πάντα προσπαθώ να αποσιωπήσω τις σκέψεις του τύπου "δεν έχω τίποτα να φορέσω" που τριβελίζουν το μυαλό μου στην αρχή κάθε νέας σεζόν και με όλες αυτές τις τάσεις που κυκλοφορούν - από πασαρέλες και street style. Ξέρω ότι υπερβάλλω όταν το κάνω γιατί, φυσικά, έχω πράγματα να φορέσω.

Η αλήθεια είναι ότι νομίζω ότι δεν έχω τίποτα να φορέσω, καθώς έχω βολευτεί στην ιδέα να φοράω τα ίδια ξανά και ξανά είτε από πρωινή βαρεμάρα είτε επειδή κάποια κομμάτια με βολεύουν. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, χάνεται η στυλιστική δημιουργικότητα και φυσικά ξεχνάς ακόμα και τι ρούχα έχεις μέσα στην ντουλάπα σου για να κάνεις συνδυασμούς.

Η έμπνευση σταματά και το επόμενο στάδιο είναι να αρνείσαι κιόλας να αγοράσεις κάτι καινούργιο, αφού είναι οφθαλμοφανές ότι έχεις ρούχα και παπούτσια και αξεσουάρ. Τι κάνεις, λοιπόν; Ψάχνεις να δεις τι φοράνε οι influencers στο Instagram, με την ελπίδα να πάρεις ιδέες ξανά για να το στυλ σου. Κι επειδή οι Γαλλίδες (πώς να το κάνουμε) έχουν μια έφεση στο ντύσιμο, είναι οι καλύτερες "δασκάλες".


Μάλιστα οι περισσότερες βασίζονται σε βασικά κομμάτια της capsule γκαρνταρόμπας τους για να δημιουργήσουν μια στυλάτη εμφάνιση, οπότε αυτό βοηθά την καθεμία από εμάς να ξαναδημιουργήσει μοδάτα looks χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, που θα φοράμε από τη Δευτέρα στη δουλειά.

Κομψά, εύκολα και anti-trend, σκέφτηκα ότι τα ευρήματά μου από τους δρόμους του Παρισιού μπορεί να σε ενδιαφέρουν, οπότε δες στη συνέχεια τα 6 anti-trend σύνολα των Γαλλίδων που θέλω να αντιγράψω για το 2024.

6 anti-trend σύνολα από τις Γαλλίδες για να τα αντιγράψεις

Μαύρο πουλόβερ + Γαλάζιο πουκάμισο + mini φούστα


Το preppy style είναι αγαπημένο των Γαλλίδων, που το δημιουργούν με κομψά κομμάτια που ήδη έχουν. Στη θέση των μπουφάν Varsity και των πουλόβερ με σλόγκαν, οι Παριζιάνες φοράνε πουκάμισα με πλεκτά, ενώ οι πλισέ μίνι φούστες είναι είτε δερμάτινες είτε μάλλινες.

Jumper + tailored παντελόνι + minimal αξεσουάρ

Οι Γαλλίδες λατρεύουν τα μονόχρωμα σύνολα, με το μπεζ να κυριαρχεί αυτήν τη στιγμή στις επιλογές τους. Άλλωστε, είναι από τα πιο κομψά χρώματα, που κάνουν ένα look να φαίνεται αυτόματα ακριβό χωρίς να είναι. Σπάσε τη μονοτονία με μαύρα λιτά αξεσουάρ και έχεις δημιουργήσει ένα elegant look χωρίς προσπάθεια.

Blazer + τζιν παντελόνι + sneakers

Εάν δεν γνωρίζεις τη "Mirror Method" -ένα κόλπο styling που όπου φοράς την ίδια απόχρωση σε διαφορετικά κομμάτια σε ένα σύνολο, καλό θα ήταν να το εφαρμόσεις, επιλέγοντας μπορντό πινελιές σε πουλόβερ και κάλτσες.

Αμάνικο πουλόβερ + μάξι φούστα + flat γοβάκια

Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγεις έξω χωρίς παλτό, αντίγραψε αυτή την κομψή εμφάνιση κάτω από το καμηλό σου παλτό ή το "μπουφάν πάπλωμα". Η ζώνη στη μέση θα δημιουργήσει αυτόματα λεπτή σιλουέτα.

Μάλλινο bomber + σκούρο τζιν + sneakers

Oι περισσότερες αριστοκρατικές Γαλλίδες ενσωματώνουν διαρκώς τα αθλητικά στην εμφάνισή τους. Μάλιστα ένα μαύρο ζευγάρι αυτόματα απογειώνει μια minimal εμφάνιση και κάνει το look πιο εκλεπτυσμένο.

Μαντίλι + Crop jacket + καλτσάκια

Για άλλη μία φορά η μονοχρωμία θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Δώσε βαση στις λεπτομέρειες, επιλέγοντας ένα εμπριμέ μαντίλι και κοντά καλτσάκια, που θα βάλουν τη μοδάτη πινελιά στο look, και απογείωσε την εμφάνιση με μια ρετρό λαδί mini bag.