Αυτά είναι τα 9 φορέματα που θα πρωταγωνιστήσουν την Άνοιξη

Οι Νο1 τάσεις απευθείας από τις πασαρέλες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Despi Naka Photography
Despi Naka Photography

Η πιο όμορφη σεζόν είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαντάζεστε (παρόλο το τσουχτερό κρύο) - και οι αληθινές fashionistas γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προετοιμαστούν εκ των προτέρων. Έτσι αναρωτηθήκαμε ποια είναι τα ρούχα-πρωταγωνιστές των τάσεων της Άνοιξης/Καλοκαιριού 2024 για να τα προσθέσουμε από τώρα στην γκαρνταρόμπα μας.

Θα εστιάσουμε λοιπόν αρχικά στο πολυαγαπημένο κομμάτι των γυναικών, που δεν είναι άλλο από το φόρεμα, το οποίο πρωταγωνιστεί πάντα στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας εμφανίσεις, ενώ του δίνουμε μεγάλη σημασία μόλις ανοίξει ο καιρός και είναι αυτό που σκεφτόμαστε για να δημιουργήσουμε τα πρώτα looks της νέας σεζόν. Ας δούμε, λοιπόν, απευθείας από τις πασαρέλες τα 9 φορέματα που θα γίνουν τα φετίχ μας σε λίγους μήνες.

9 φορέματα που θα πρωταγωνιστήσουν την Άνοιξ

To (πολύ) μικρό μαύρο φόρεμα

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να φοράμε το μικρό μαύρο φόρεμα, καθώς είναι αναμφίβολα ένα από τα αειθαλή κομμάτια που πρέπει να έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας ανεξαρτήτως μόδας και εποχής:

Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 η τάση θα είναι το πολύ κοντό και αμάνικο, αφήνοντας λίγο εκτεθειμένο δέρμα, ενώ το κόψιμο είναι αυστηρά minimal, ώστε να δίνει χώρο στη φαντασία όσον αφορά στα παπούτσια και στα αξεσουάρ.

Floral φόρεμα 3D

Δεν μιλάμε για τα κλασικά floral μοτίβα, γιατί αυτά που θα κατακτήσουν τις καρδιές μας το 2024 θα είναι αληθινά έργα τέχνης:

Αυτά τα φορέματα στην πραγματικότητα φοριούνται για να εκπλήξουν, χαρακτηρίζονται από τρισδιάστατες floral δημιουργίες - όπως είδαμε στους Zimmermann και Ermanno Scervino -αλλά και εμπριμέ υπερρεαλιστικά- όπως με τα μακριά φορέματα των Givenchy και Alexander McQueen.

Μακρύ minimal 90s

Το πρακτικό και απαραίτητο σχέδιο σε κάθε ενημερωμένη γκαρνταρόμπα είναι σίγουρα το μακρύ λιτό φόρεμα - αυστηρά αμάνικο - με στενή σιλουέτα και σε υφάσματα που αγκαλιάζουν το σώμα, αλλά μόνο στα σωστά σημεία. Ανάμεσα στα trendy κοψίματα, βρίσκουμε τόσο την αισθησιακή λαιμόκοψη με halter όσο και τον κλασικό ψηλό λαιμό.

Με κρόσσια

Τα κρόσσια επιστρέφουν αλλά με μια νέα όψη, κομψή και μοντέρνα, καθιστώντας έτσι τα φορέματα με αυτό το στοιχείο ένα από τα must-have ρούχα της σεζόν - ειδικά για όσες αναζητούν ένα εναλλακτικό και ποτέ προβλέψιμο κομμάτι, που θα φορεθεί και για πιο ειδικές περιστάσεις.

Λευκό μίνι

Για το καλοκαίρι, ένα λευκό μίνι φόρεμα όπως ακριβώς το θέλεις είναι must. Aπό minimal κοψίματα σε στυλ 90s - άρα πολύ κοντά- μέχρι ντραπέ μοντέλα που αγκαλιάζουν το σώμα, όλα είναι καλοδεχούμενα. Και εδώ δεν θα λείπουν οι μοντέρνες παραλλαγές με ρομαντικές εφαρμογές λουλουδιών.

Ντραπέ ασύμμετρο

Λίγο σαν το peplum της αρχαίας Ελλάδας, το ντραπέ φόρεμα τονίζει την κλασική και διαχρονική κομψότητα (η Victoria Beckham το αποθεώνει), επομένως χαρακτηρίζεται από πολλές πιέτες και μια σιλουέτα που αγκαλιάζει τη φιγούρα - αλλά στα σωστά σημεία:

Στην πραγματικότητα η κίνηση που δημιουργείται από το ίδιο το ύφασμα παραμένει ιδιαίτερα κολακευτική για τη σιλουέτα, ενισχύοντας τη γραμμή της μέσης.

Μακρύ διάφανο

Τα διάφανα φορέματα έχουν επιβεβαιωθεί ως τάση από την περασμένη σεζόν, η επόμενη άνοιξη θα τα καθιερώσει ως τα πιο θηλυκά και αισθησιακά ρούχα που μπορείς να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου. Θα τα συνδυάσεις με ένα κορμάκι ή θα δείξεις απευθείας τα εσώρουχα - ακόμα καλύτερα αν ταιριάζουν.

Πριγκιπικό φόρεμα

Η απροσδόκητη - και μερικές φορές πριγκιπική - τάση της νέας σεζόν είναι σίγουρα αυτή των κομψών φορεμάτων που ενισχύουν τη μεγαλοπρέπεια και χαρακτηρίζονται από μια δομημένη φαρδιά φούστα και μια «υπερβολικά» ογκώδη σιλουέτα που ξεκινά από τους γοφούς, τονίζοντας πολύ και το μπούστο.

Σε γραμμή Α

Κατευθείαν από τη δεκαετία του 1960, τα φορέματα σε γραμμή Α επιστρέφουν, αλλά πιο σύγχρονα, με ένα πολύ μήκος που αναδεικνύει τα πόδια - διατηρώντας παράλληλα την κλασική του γοητεία χάρη στο στενό κόψιμο στους ώμους.

Είναι ένα απλό και ευέλικτο αλλά πάνω απ' όλα κολακευτικό ρούχο, ικανό να αναδείξει τη σιλουέτα, αφήνοντας τις καμπύλες να αναδειχτούν.