Οι most-wanted τσάντες του street style: 7 chic σχέδια για να κρατήσεις

Κάθε στυλάτο outfit χρειάζεται μια... στυλάτη τσάντα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Despi Naka Photography
Despi Naka Photography

Φανταστείτε μαζί μου το κλασικό παριζιάνικο στυλ: μπουκλέ σακάκια, φίνα πλεκτά, ζακέτες, tailored παντελόνια, chic σακάκια και κομψά παπούτσια. Παρόλο που η γαλλική γκαρνταρόμπα είναι απίστευτα διαφορετική, συχνά βλέπουμε τις πιο καλοντυμένες του Παρισιού να επιστρέφουν σε αυτά τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας που κάνουν τη διαφορά σε ένα look.

Τι γίνεται όμως με τα αξεσουάρ; Κάθε συνόλο για να αναδειχτεί χρειάζεται μια καλή τσάντα και τα κορίτσια της μόδας συνήθως προτιμούν all-time classic κομμάτια, από τις γνωστές καπιτονέ με αλυσίδα μέχρι τις μεγάλες tote (σε μπορντό χρώμα φέτος).

Ωστόσο, πολλές είναι οι τσάντες που πραγματικά αξίζουν μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Έτσι, αν ψάχνεις να κάνεις μια νέα αγορά, που θα εξακολουθείς να κρατάς για χρόνια στα χέρια σου και να μοιάζει το ίδιο μοντέρνα (στόλισέ την και με το πιο trendy απροσδόκητο αξεσουάρ του χειμώνα) ρίξε μια ματιά στα 7 chic σχέδια που εντοπίσαμε στο street style.

7 chic τσάντες για να κρατήσεις το 2024

Croc

To περίφημο κροκό δέρμα είναι all-time classic επιλογή σε μια τσάντα, αφού αυτόματα δείχνει το look που συνοδεύει ακριβό. Μια τσάντα σε πράσινο, μαύρο ή μπορντό είναι διαχρονική και θα απογειώσει ακόμα και το πιο minimal σύνολο.

λαδί τσάντα

Πράσινη, €29,99, Issue

κροκό τσάντα

Καφέ, €74,99, Guess

Slingbag

Ένα εργονομικό αξεσουάρ, ειδικά σχεδιασμένο για να μη μας ενοχλεί όταν το μεταφέρουμε, είναι η περίφημη sling bag, που έχει σχήμα μισοφέγγαρου, μπριός ή μπανάνας (παρόμοιο με το πιο fanny τσαντάκι της δεκαετίας του '90), που μπορεί να φορεθεί στο πλάι ή πίσω στην πλάτη.

slingbag

Καφέ, Loewe

logo sling bag

Με λογότυπο, €234, Michael Kors

90s minimalism

Μια απλή, λιτή τσάντα θα απογειώσει το quiet luxury style. Μια mini baguette, ένα απλό clutch ή η κομψή shoulder bag της δεκαετίας του '90 είναι η τέλεια τσάντα για ένα statement outfit που ταιριάζει παντού.

μαύρη λιτή τσάντα

Mε ιμάντα, €103,90, Mark Milan

πράσινη τσάντα

Πράσινη, €41,99, Nine West

Slouchy tote

Αν δεν αγαπάς τις crossbody bags τότε δεν έχεις παρά να στραφείς σε μια μεγάλη άνετη τσάντα ώμου, που είναι στυλάτη και χωράει τα πάντα. Με κοντό λουράκι και μαλακό δέρμα, είναι πολύ βολική, ενώ σε ταμπά χρώμα θα τη φορέσεις με τζιν και λευκό πουκάμισο.

μπορντό μεγάλη τσάντα

Mπορντό, €148, Coccinelle

καφέ τσάντα

Καφέ, €39, Passaggio

Σουέντ

Εκλεπτυσμένες και minimal-chic, οι σουέντ τσάντες είναι ξανά στο προσκήνιο και είναι μια ευπρόσδεκτη επιστροφή. Έχουν την ικανότητα να δείχνουν πολυτελείς και θα κάνουν τα σύνολά σου να μοιάζουν ακριβά. Προτίμησε καφέ, μπορντό, γκρι αλλά και σουέτ στο χρώμα της μέντας.

σουέτ τάσντα

Λαδί, €36, Passaggio

γαλάζια τσάντα

Γαλάζια, €133, Laura Di Maggio

Μπορντό

Είναι η νέα luxe χρωματική τάση. Για τη σεζόν SS'24, οι σχεδιαστές παρουσίασαν στις πασαρέλες πολλά μπορντό αξεσουάρ, που αυτόματα κυριάρχησαν στο street style. Μάλιστα, εφαρμόζοντας τη mirroring method θα κάνουμε τη διαφορά στις εμφανίσεις μας.

μπορντό τσάντα ώμου

Hobo ώμου, €100, Tommy Hilfiger

μπορντό τσάντα

Ασύμμετρη, €50, Folli Follie

Bussiness bag

H κλασική business τσάντα πάει παντού και το look ανεβαίνει αυτόματα στον ενδυματολογικό πίνακα του στυλ. Παρόλο που είναι συχνά λίγο πιο ακριβή από τα άλλα trendy σχέδια, είναι μια τσάντα που ξέρεις καλά ότι θα την κρατάς σίγουρα για την επόμενη δεκαετία χωρίς να ανησυχείς ότι θα φύγει από τη μόδα.

πράσινη τσάντα

Πράσινη, €79, Passaggio

μαύρη τσάντα

Μαύρη, €39,99, Silia D.