Αυτό το φρέσκο ανοιξιάτικο trend στα παπούτσια θα αντικαταστήσει τα αγαπημένα σου μαύρα

Κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους του Λονδίνου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Υπάρχει μια νέα τάση στα παπούτσια που "φωτίζει" τους δρόμους του Λονδίνου αυτήν τη στιγμή και η ελκυστικότητά του είναι δύσκολο να αγνοηθεί - από τα κορίτσια της μόδας πρωτίστως!

Όλες μας είναι γνωστό πως όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε καινούργια παπούτσια, το πρώτο χρώμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το μαύρο - και δικαίως. Ταιριάζει με όλα μας τα ρούχα και εάν πρόκειται για μια ακριβή αγορά ή ένα σχέδιο κλασικό και διαχρονικό, σίγουρα θα το φοράμε για χρόνια.

Τώρα, όμως, στους δρόμους του κόσμου, τα κορίτσια δείχνουν να αποσύρουν τα αγαπημένα τους μαύρα φλατ και να επενδύουν σε άλλα χρώματα -έχουμε δει πολύ μπορντό και κόκκινο αλλά και elegant λευκά- ενώ μια νέα τάση κάνει θραύση στο Λονδίνο, με τα λαμπερά ασημί παπούτσια ενόψει της άνοιξης να κυριαρχούν στα street style looks.

H αναδυόμενη αυτή τάση προδίδει την ανάγκη μας να φωτίσουμε τις μουντές (ακόμα) χειμωνιάτικες μέρες και παράλληλα τα σύνολά μας, που συνήθως στηρίζονται σε μαύρα, γκρι και γενικότερα σκούρα χρώματα.

Το silver metallic στο σύνολό του άρχισε να κυριαρχεί όταν, στα τέλη του περασμένου έτους, η τάση του ασημί παντελονιού τράβηξε την προσοχή μας.

Τώρα, γινόμαστε μάρτυρες μιας μοδίστικης "παραφυάδας" του σε μορφή παπουτσιών αυτήν τη φορά, που δείχνει να είναι το πιο φρέσκο ανοιξιάτικο trend που δεν θα θέλουμε να βγάλουμε από πάνω μας.

Το φρέσκο ανοιξιάτικο trend στα παπούτσια αντικαθιστά τα μαύρα

Η γοητεία ενός ασημί παπουτσιού έρχεται να μεταμορφώσει τα ανοιξιάτικα looks μας και να κάνει statement σε κάθε εμφάνιση - τα ασημί πέδιλα, άλλωστε, κυριάρχησαν τους προηγούμενους μήνες.

Η ευελιξία του και το γεγονός ότι ταιριάζει με τα χρώματα μιας βασικής γκαρναρόμπας το κάνει αυτόματα περιζήτητο ανάμεσα στις fashionistas, ενώ εύκολα θα αναβαθμίσει ένα minimal outfit και θα το κάνει να φαίνεται πολυτελές.

Ευτυχώς υπάρχουν άφθονες επιλογές για να πάρεις αβίαστα την απόφαση να αφήσεις κατά μέρος τα μαύρα σου παπούτσια στο όνομα των ασημί, που θα σε αποζημιώσουν στυλιστικά και με το παραπάνω.

Κάνε τη shopping list σου

ασημί γοβάκια

Μυτερά, €69,95, Caprice

ασημί παπούτσια

Μπαλαρίνες, €29,99, Mango

ασημί παπούτσια με λουράκια

Με λουράκια, €119, Steve Madden

ασημί μπαλαρίνες

Με μπαρέτα, €49,90, Topshop

ασημί γόβες

Slingbacks, €45,99, Mango

ασημί loafers

Loafers, €29,95, Zara