Είσαι νέα μαμά; Αυτά είναι τα 6 ρούχα που χρειάζεσαι πιο πολύ

Δεν χρειάζεται να προβληματιστείς στην επιλογή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Είσαι νέα μαμά; Αυτά είναι τα 6 ρούχα που χρειάζεσαι πιο πολύ

Αμέσως μετά τον τοκετό συμβαίνουν πολλά. Πρώτα απ 'όλα, το σώμα σου έχει αλλάξει και ακόμα κι αν έχεις μπει στη διαδιακασία να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης (λίγα ή πιο πολλά), τα ρούχα σου συνήθως ή δεν σου κάνουν ή δείχνουν πάνω στο σώμα σου εντελώς διαφορετικά από πριν.

Στη συνέχεια, υπάρχει η στέρηση του ύπνου, που μπορεί να δυσκολέψει την αποδοχή των εν λόγω αλλαγών στο σώμα. Φυσικά, είναι και το καθήκον της φροντίδας ενός μωρού που μπήκε στη ζωή σου. Οπότε συνήθως, μένοντας και στο σπίτι μετά τη γέννα, δεν έχεις χρόνο -ή και δεν θέλεις- να σκεφτείς για μόδα και στυλ, για ρούχα και σύνολα.

Θα μείνεις σίγουρα μέσα για λίγους μήνες, δεν θα πας στη δουλειά, γιατί κι αυτό όπως και να το κάνεις είναι μια παρακίνηση για να ασχοληθείς με το styling, αλλά θα βγεις κιόλας μια βόλτα με το παιδάκι σου, θα πιεις έναν καφέ με την κολλητή σου, θα πας ένα βράδυ για φαγητό με τον άντρα σου. Τι θα φορέσεις;

Οι περισσότερες σε αυτήν τη φάση σκέφτονται μόνο φόρμες και φαρδιές γραμμές, ποντάροντας στην άνεση και την ευελιξία αυτών των κομματιών. Για να μην αναφέρω τις πιτζάμες. Δεν χρειάζεται να είσαι ατημέλητη και απεριποίητη αυτή την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σου, απλώς επένδυσε σε 6 κομμάτια που θα φοράς μέχρι να ξαναμπείς στα παλιά σου κλασικά... μοδίστικα μονοπάτια - και σίγουρα μετά!

6 κομμάτια που θα σε βολέψουν πολύ εάν είσαι νέα μαμά

Cardigan

Είναι έτσι ή αλλιώς το key-piece του χειμώνα, οπότε επένδυσε σε μια ζακέτα που δεν είναι μόνο πρακτική από την άποψη της ευκολίας εάν θηλάζεις, αλλά φαίνεται και εκλεπτυσμένη. Για έξτρα πόντους στυλ, προτίμησε ένα κόκκινο cardigan, που είναι το χρώμα της σεζόν.

The key-piece

κόκκινη ζακέτα

Ζακέτα, €54,90, Esprit

Loafers

Είναι η Νο1 τάση στα παπούτσια της σεζόν και φυσικά έχουν για σένα ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Μπορείς να τα φορέσεις γρήγορα και εύκολα για να πεταχτείς κάπου. Προτίμησε τις δίχρωμες εκδοχές τους, που τα κορίτσια της μόδας φοράνε πολύ τελευταία.

The key-piece

loafers

Δίχρωμα, €140, Camper

Wide-leg denim

Το τελευταίο πράγμα σκέφτεσαι φυσικά να φορέσεις αυτή την περίοδο είναι ένα στενό τζιν. Οπότε προτίμησε ένα πιο φαρδύ κομμάτι, αφού μάλιστα τα wide-leg τζιν είναι πολύ στα πάνω τους τη νέα σεζόν. Εάν επιλέξεις ένα σκούρο κομμάτι, θα το φορέσεις για να βγεις και το βράδυ με τις μπότες σου.

The key-piece

τζιν παντελόνι

Ανοιχτόχρωμο, €49,90, JJXX

Δερμάτινο πανωφόρι

Είπαμε θα βγεις και μια βόλτα, οπότε χρειάζεσαι ένα πανωφόρι. Επένδυσε σε ένα δερμάτινο κομμάτι, είτε μιλάμε για τζάκετ είτε για σακάκι, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του '90. Θα σε κάνει αυτόματα να νιώσεις όπως πριν γεννήσεις, οπότε σίγουρα σημαίνει ότι αξίζει το βάρος του σε χρυσό!

The key-piece

μπουφάν

Με καφέ γούνα, €279, Η&Μ

Πουκάμισο

Απλό. Κλασικό. Πολυδιάστατο. Ένα κλασικό λευκό ή ριγέ σε φαρδιά γραμμή δείχνει πάντα κομψό, είτε βγεις για δουλειές είτε πέσεις στο χαλί παίζοντας με το μωρό σου. Εναλλακτικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως "σακάκι" με ένα τοπ από μέσα, πάνω από τη φούστα ή το παντελόνι σου.

The key-piece

πουκάμισο λευκό

Λευκό, €17,99, Η&Μ

Παντελόνα

Εδώ είσαι στο στοιχείο σου, αφού έχεις πολλές επιλογές. Είτε προτιμήσεις ένα παντελόνι φόρμας με λάστιχο είτε tailored pants, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο σικάτο. Βέβαια, να θυμάσαι ότι οι επιλογές με λάστιχο στη μέση είναι καλύτερες την περίοδο αυτή.

The key-piece

καφέ φόρμα

Καφέ, €44,99, Freddy