Αυτές οι 6 τάσεις θα αναδείξουν το στυλ σου ανεξάρτητα από την ηλικία σου

Οι μοδάτες εμφανίσεις είναι... αγέραστες!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η φράση "να ντύνεσαι σύμφωνα με την ηλικία σου" είναι αρκετά γελοία. Το ντύσιμο είναι μια διαδικασία άκρως διασκεδαστική αλλά και ένα μέσο αυτοέκφρασης, οπότε η ηλικία, κατά την γνώμη μου, δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Συνήθως από τα 20 μέχρι τα 30 οι περισσότερες από εμάς ντυνόμασταν μεγαλύτερες από την ηλικία μας, φτάνοντας στα πρώτα-άντα για να ανακαλύψουμε το προσωπικό μας στυλ και αυτό που μας αρέσει να φοράμε. Κάπου εκεί βρήκαμε την αυτοπεποίθησή μας για να φτιάξουμε μια αληθινή εικόνα, αυτή που μας ταίριαξε και υποστηρίζαμε στο 100%.

Ωστόσο, περνώντας τα χρόνια και βλέποντας τα ρούχα και τις τάσεις που μας ελκύουν, όλες συνειδητοποιούμε, πιστεύω, ένα πράγμα: Είναι αγέραστα!

Τι σημαίνει αυτό; Τα κλασικά και διαχρονικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ δεν χάνουν την αξία τους στο χρηματιστήριο της μόδας και θα συνεχίζουν να αποτελούν βασικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα μας ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Κάπου ανάμεσα χρησιμοποιούμε και όλα τα φρέσκα trends στα σύνολά μας, οπότε δες στη συνέχεια ποιες είναι οι 6 τάσεις που θα αναδείξουν την γκαρνταρόμπα σου για το 2024, ανεξάρτητα από την ηλικία σου.

6 τάσεις θα αναδείξουν το στυλ σου ανεξάρτητα από την ηλικία σου

Αποχρώσεις του κόκκινου

Υπάρχουν μερικά χρώματα που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες, αλλά αυτό που αναδύεται συνεχώς είναι το κόκκινο. Το κλειδί είναι να βρεις την απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σου—το μπορντό βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην κορυφή.

Tailored φούστες

Τα tailored κομμάτια είναι πολύ της μόδας το 2024 και η προτίμηση για "έντονες" σιλουέτες έχει αγγίξει και τις φούστες. Τα pencil κομμάτια (μάξι ή μίντι) είναι η σιλουέτα στην οποία πρέπει να δώσεις βάση αυτήν τη σεζόν, καθώς μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους, προκειμένου να στηρίξουν κάθε αισθητική, περίσταση και ηλικία.

Συνδύασέ τες με ένα oversized πουκάμισο και kitten heels, για ένα πιο εκλεπτυσμένο ντύσιμο, ή με ένα cropped jumper και sneakers για μια πιο casual εμφάνιση.

Cardigan

Η ζακέτα είναι πραγματικά ο "ήρωας" της γκαρνταρόμπας της μεταβατικής σεζόν για κάθε ηλικιακή ομάδα. Φέτος, το κλειδί είναι να την κουμπώσεις και να τη φορέσεις ως μπλούζα, οπότε προτίμησε ένα στενό κομμάτι. Συνδύασέ την με ένα πουκάμισο από μέσα, όσο κάνει κρύο, και την άνοιξη φόρεσέ την σκέτη.

Γραφικά florals

Tα λουλουδάτα μοτίβα φέτος έχουν ανανεωθεί και επανασχεδιαστεί σε φωτεινά, γραφικά μοτίβα. Προτίμησε μεγάλα εμπριμέ ή και πολύχρωμα και φόρεσέ τα σε πουκάμισα με το τζιν σου ή σε φορέματα.

Statement κοσμήματα

Φέτος, τα κοσμήματα πρέπει να φαίνονται! Δραματικά σχήματα, εντυπωσιακά χρώματα και αρκετές δόσεις λάμψης είναι αυτά που χρειάζεσαι. Προτίμησε ένα κομμάτι και άφησέ το να κάνεις δήλωση μόδας.

Ψηλές μπότες

Είναι το it-παπούτσι για φέτος. Τις φοράς ήδη όλο τον χειμώνα και θα συνεχίσεις την άνοιξη, επιλέγοντας πιο ανοιχτά χρώματα και αναδεικνύοντας τα πόδια σου χωρίς καλσόν.