Μην φορέσεις την άνοιξη αυτά τα 9 τζιν κομμάτια - Αντικατάστησέ τα οπωσδήποτε

Δες ποια πρέπει να βάλεις στη θέση τους για να είσαι στη μόδα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τι είναι μέσα και τι έξω στα τζιν κομμάτια που έχουμε στην ντουλάπα μας την άνοιξη; Ποια θα βάλουμε σίγουρα και ποια θα... καταχωνιάσουμε; Τα denim παντελόνια, πανωφόρια, φορέματα και φούστες αλλάζουν κάθε χρόνο σχέδιο, χρώμα και μέγεθος και κάποια από αυτά πουσάρονται περισσότερο από άλλα.

Αυτό σημαίνει αυτόματα πως πρέπει να πάρεις απόφαση να μην φορέσεις 9 τζιν ρούχα που ήδη έχεις (ή και όχι) και να τα αντικαταστήσεις με τις πιο μοδάτες παραλλαγές τους. Άλλωστε, φέτος είναι η χρονιά τους, αφού σε όλες τις πασαρέλες Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 είδαμε το τζιν ύφασμα να πρωτοστατεί.

Κάποια σχέδια επανακάμπουν από το παρελθόν, άλλα μεταμορφώνονται με μοντέρνες πινελιές και ορισμένα παραμένουν κρατώντας για άλλη μία χρονιά τα σκήπτρα στις τάσεις. Οπότε δες στη συνέχεια ποια είναι τα 9 κομμάτια που πρέπει να "παροπλίσεις" στυλιστικά και ποια να βάλεις στη θέση τους.

9 τζιν κομμάτια που δεν πρέπει να φορέσεις φέτος & ποια θα βάλεις στη θέση τους

Όπως και να έχει, αυτήν τη στιγμή οι τζιν σιλουέτες, τα σχέδια, τα χρώματα και τα είδη denim που θα φοράμε από εδώ και στο εξής είναι εννέα στον αριθμό (τα πιο hot δηλαδή), τουλάχιστον περισσότερο από τα άλλα - και πάντα θα δείχνουμε καλύτερες μέσα σε αυτά εάν ξέρουμε ένα μυστικό! Το street style έχει ήδη μιλήσει και εμείς ακολουθούμε στα... λόγια τους - και τα βήματά τους στους δρόμους του κόσμου!

Printed jeans

Τα μοτίβα, τα patches αλλά και οι "σκακιέρες" μάς αποχαιρετούν πανηγυρικά. Η ιδέα την άνοιξη αφορά σε πιο εκλεπτυσμένο στυλ συνολικά και σε σχέδια και χρώματα που κάνουν τα looks μας να φαίνονται πιο ακριβά.

Αντικατάστησέ το με: Σκουρόχρωμα τζιν

Mom denim

Δεν λέμε να μην φορέσεις αυτό το παντελόνι των 80s ποτέ ξανά, αλλά η μόδα φέτος προχωρά μια δεκαετία μπροστά και κλείνει το μάτι σε όλα τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ της εποχής. Οπότε δες το και σαν πρόκληση...

Αντικατάστησέ το με: 90s fit

Mini φούστα

Τη φόρεσες την ξαναφόρεσες, ε φέτος ένα διαφορετικό (και δύσκολο, η αλήθεια είναι) σχέδιο παίρνει ξεκάθαρα τη θέση της. Άφησέ την για λίγο στην άκρη, αφού η μόδα κύκλους κάνει και το καλοκαιράκι θα τη θυμηθείς πάλι.

Αντικατάστησέ την με: Pencil

High & Wide

Το ψηλόμεσο και με φαρδιά μπατζάκια σε βόλεψε πολύ όλα τα χρόνια, αλλά τώρα ένα άλλο παρόμοιο σχήμα παίρνει τη θέση του. Είναι πιο βολικό και σίγουρα περισσότερο μοντέρνο - τα trendy κορίτσια το φοράνε ήδη.

Αντικατάστησέ το με: Low & loose

Φωτεινό λευκό τζιν

Μπορεί το λευκό να είναι από τα βασικά χρώματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά στα τζιν καλό ειναι να μην το προτιμήσεις. Είναι λίγο "παγερή" απόχρωση, οπότε προτίμησε μια πιο ζεστή που δεν διαφέρει και πολύ.

Αντικατάστησέ το με: Εκρού τόνους

Καμπάνα

Ξέρω πως πολλά κορίτσια δεν θα το διαπραγματευτούν αφού η καμπάνα κολακεύει πολύ το σώμα και δημιουργει μια ωραία εικόνα. Ωστόσο, μην αρνηθείς να δοκιμάσεις τη νέα τάση που είναι πιο cool και βολική.

Αντικατάστησέ το με: Flare παντελόνα

Τζιν jacket

Ποτέ δεν θα φύγει από τη μόδα και πάντα θα το επιλέγουμε χειμώνα-καλοκαίρι στις εμφανίσεις μας. Μην αρνηθείς όμως να δοκιμάσεις φέτος στη θέση του ένα πολυμορφικό κομμάτι που φοράνε όλες οι fashionistas.

Αντικατάστησέ το με: Τζιν πουκάμισο

Skinny

Είναι από τα τζιν παντελόνια που δεν παίζουν και πολύ φέτος. Όχι ότι δεν τα φοράμε πια, αλλά τα φαρδιά έχουν κάνει την επανάστασή τους. Πάντως, μια άλλη σιλουέτα, στενή και αυτή, τα διαδέχεται με αξιώσεις.

Αντικατάστησέ το με: Cigarette

Crop

Τα παντελόνια με ίσιο ρεβέρ που φτάνει μέχρι το παπούτσι ή λίγο πιο πάνω δεν λένε και πολλά φέτος στη μόδα. Μια μικρή λεπτομέρεια στα μπατζάκια κάνει τη διαφορά...

Αντικατάστησέ το με: Τζιν με ρεβέρ