Γιατί όλες φοράνε τώρα αυτό το "παλιακό" σακάκι; Μια φθινοπωρινή τάση που γίνεται must-have και την άνοιξη

Σίγουρα θα βρεις ένα στην ντουλάπα της... μαμάς σου!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τα 70s εμπνέουν το στυλ μας εδώ και αρκετές σεζόν. Μετά την επιστροφή του χρωματιστού καλσόν, των μπαλαρίνων και των Mary Janes, της pencil και της πλισσέ φούστας σειρά έχει τώρα ένα "grandpa" σακάκι που από must-have του φθινοπώρου γίνεται Νο1 τάση της άνοιξης.

Με υλικό που μοιάζει πολυτελές, αρκετά ζεστό και απαλό στην αφή, αν και ήταν ξεπερασμένο, τώρα επιστρέφει με αξιώσεις τόσο στις πασαρέλες όσο και στο street style. Με oversized ή slim-fit γραμμή, με λεπτές ή πιο χοντρές ραβδώσεις, φορεμένο σε total look ή με τζιν, το "παλιακό" αυτό σακάκι είναι ο πρωταγωνιστής στους δρόμους του κόσμου και υπόσχεται να απογειώσει τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις μας.

Το "παλιακό" σακάκι στις πασαρέλες του φθινοπώρου χειμώνα 2024 2025

Οι διάσημοι Οίκοι παρουσίασαν ένα "παλιακό" σακάκι στις πασαρέλς τους, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια το πολυαγαπημένο κοτλέ πανωφόρι του παρελθόντος, αλλά με αρκετές μοντέρνες πινελιές.

Από τη Max Mara και τον Tommy Hilfiger μέχρι τον Dries Van Noten και τη Stella McCartney, όλοι επέλεξαν να μας δείξουν πώς αυτό το "ξεπερασμένο" σακάκι θα γίνει Νο1 macro τάση της άνοιξης.

Βολικό και ευκολοφόρετο, θα το αναδείξεις με μίνι πλισσέ φούστα, σε total looks με κοτλέ παντελόνι, αλλά και συνδυασμένο με το τζιν σου, σε casualwear εμφανίσεις.

Το καφέ, το ταμπά, το πράσινο, το λευκό αλλά και το μπορντό είναι τα χρώματα που "παίζουν" πολύ, ενώ ιδανικά θα το φορέσεις σε ένα total ρετρό look, με loafers, χοντρό καλσόν και καρό πουλόβερ, για να κάνεις δήλωση μόδας.

Το street style αποθεώνει το κοτλέ σακάκι

Το κοτλέ είναι ένα "παρεξηγημένο" υλικό, αφού οι περισσότερες θεωρούν πως προσθέτει πόντους -ειδικά σε φούστες και παντελόνια-, ωστόσο αυτό καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Το αντίθετο. Τα κορίτσια της μόδας το αποδεικνύουν ξεκάθαρα, αλλά και οι celebrities, συνδυάζοντάς το στα all-day looks τους και κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Τα φετινά trends το θέλουν να κυριαρχεί στις πιο fashion εικόνες του street style και να συντροφεύει κάθε cool girl που τολμά να το δοκιμάσει αυτή την άνοιξη. Προτίμησε μια έντονη έντονη απόχρωση, για να κλέψεις την παράσταση, ή ένα κλασικό καφέ ή μαύρο, για μια πιο safe επιλογή.

[/OEmbed]

Διάλεξε το κοτλέ σακάκι που σου ταιριάζει

μπεζ σακάκι

Μπεζ, €89,50, Philosophy

μπλε σακάκι

Μπλε, €210, Kocca

λευκό σακάκι

Λευκό, €138,25, Pepe Jeans

κόκκινο σακάκι

Κόκκινο, €54,99, Temu

ροζ σακάκι

Φούξια, €249,99, Patrizia Pepe

γαλάζιο σακάκι

Γαλάζιο, €179,99, Monari

καφέ σακάκι

Καφέ, Dolce & Gabbana