8 ανοιξιάτικα παντελόνια που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες και πώς θα τα φορέσεις

Θα τα βάλεις το ίδιο καλά και όλο το καλοκαίρι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Τα παντελόνια ανήκουν στην κατηγορία των πιο βολικών κομματιών της γκαρνταρόμπας μας αλλά παράλληλα είναι και αυτά με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικό στυλ. Ειδικά αυτά τα 8 ανοιξιάτικα παντελόνια που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες είναι ό,τι ζητάς για στυλάτες εμφανίσεις.

Ήδη τα βλέπουμε στο street style, στις βιτρίνες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να τα φοράνε οι fashionistas, χωρίς να πρόκειται να σταματήσουν να εμφανίζονται σε all-day looks όλη την επόμενη σεζόν. Το "quiet luxury" φαίνεται να είναι πολύ δημοφιλές, ποντάροντας σε ουδέτερους τόνους -το κλειδί για την κομψότητα- αλλά και τα tailored παντελόνια, ενώ υπάρχει άπλετος χώρος και για πιο εκλεκτικές εμφανίσεις με λεοπάρ παντελόνια και straight τζιν σε στιλ της δεκαετίας του '90.

Εγώ λοιπόν σου δείχνω παρακάτω ποιες είναι αυτές οι 8 τάσεις στα ανοιξιάτικα παντελόνια για το 2024, προκειμένου να μην τα προσπεράσεις αλλά να τα εντάξεις στην ντουλάπα σου, για σούπερ στυλάτες εμφανίσεις.

8 ανοιξιάτικα παντελόνια που θα βλέπεις παντού και πώς θα τα φορέσεις

Tailored παντελόνι

Mία από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων ετών και δεν δείχνει φυσικά... σημάδια επιβράδυνσης το 2024. Και αυτό είναι φανταστικό για σένα που θέλεις να ντυθείς έχοντας στο μυαλό σου άνεση και κομψότητα. Τα tailored παντελόνια είναι τόσο ευέλικτα και εύκολα στο styling, αφού πάνε με όλα σχεδόν τα ρούχα και παπούτσια της ντουλάπας μας.

Leopard prints

Τα λεοπάρ παντελόνια είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της άνοιξης αυτήν τη στιγμή. Εσύ ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Ωστόσο, πριν πάρεις την απόφαση τι από τα δύο θα κάνεις, να ξέρεις πως λειτουργεί σαν μαύρο, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να το συνδυάσεις σε καθημερινά σύνολα.

Straight-leg denim

Η αισθητική της δεκαετίας του '90 είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 και το τζιν που θριάμβευσε τότε ήταν αυτό σε ίσια γραμμή. Θα είναι παντού τους επόμενους μήνες και θα το αναδείξεις μέσα από minimal συνδυασμούς.

Μεταλλιζέ παντελόνι

Τόσο σε ασημί όσο και σε χρυσό βρίσκονται στις λίστες των τάσεων εδώ και μερικές σεζόν, αλλά όλα δείχνουν ότι τελικά απογειώνονται αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αν και μπορεί να φαίνονται δύσκολο κομμάτι στο στυλ, το street style έχει αποδείξει ότι ταιριάζουν τέλεια με απλά ρούχα όπως ένα λευκό μπλουζάκι ή ένα κλασικό πουκλάμισο, με το οποίο μάλιστα μπορείς να κάνεις 6 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Wide-leg jean

Τα τζιν με φαρδιά μπατζάκια καλά κρατεί στις τάσεις και φυσικά ο βασικός λόγος είναι η άνεση και το στυλ που χαρίζουν σε ένα look. Επιπλέον, έχουν τη δύναμη να δημιουργούν το εφέ της λεπτότερης μέσης και να επιμηκύνουν τα πόδια.

Cargo

Μια άλλη τάση που θα σαρώσει την άνοιξη είναι το cargo παντελόνι, το οποίο έχει καταφέρει να παραμείνει δημοφιλές εδώ και αρκετές σεζόν. Προτίμησέ το σε χακί τόνους ή σε κομμάτια με διακριτική διαφάνεια.

Grey denim

Εξίσου ευέλικτο με το κλασικό μπλε τζιν —αλλά πιο εκλεπτυσμένο— το γκρι τζιν είναι μεγάλη τάση για το 2024. Το γκρι χρώμα γενικά είναι αυτήν τη στιγμή είναι top για τη νέα σεζόν, αφού εύκολα θα κάνει κάθε look σου να φαίνεται ακριβό και πολυτελές.

Capri

Το είπαμε την περασμένη άνοιξη και φέτος το ξαναλέμε: Τα παντελόνια Capri είναι και πάλι στη μόδα. Χαρακτηρίζονται από εφαρμοστή σιλουέτα και κόψιμο ακριβώς κάτω από το γόνατο, για μια πιο θηλυκή και κομψή εμφάνιση. Φόρεσέ το με ψηλοτάκουνα mules ή strappy πέδιλα.