Slip dress: Φόρεσέ το με μπότες στις πιο cool αντιθέσεις της άνοιξης

Είναι ο ιδανικός συνδυασμός της mid-season

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Δημοφιλές στη δεκαετία του '90 από την Kate Moss, το slip dress, με την κομψή και φινετσάτη σιλουέτα του, θα είναι ο πρωταγωνιστής των τάσεων για όλο το 2024. Συνήθως, αυτό το σχέδιο φορέματος με λεπτές τιράντες και σατέν ύφασμα συνδυάζεται με ψηλοτάκουνα πέδιλα, αλλά στην ανανεωμένη έκδοσή του τολμά να φορεθεί με μπότες, κάνοντας έντονη αντίθεση σε στυλ και υφές που συναρπάζει.

Αυτήν τη σεζόν, λοιπόν, τα slip dresses φοριούνται με μπότες, σε διάφορα σχέδια - άλλωστε πολλά φορέματα τα φοράμε μόλις ανοίξει ο ακιρός με τις αγαπημένες μας μπότες. Είτε ίσιες είτε με τακούνι, Texans ή biker, είναι το τέλειο συμπλήρωμα για ένα φόρεμα που θυμίζει νυχτικό. Στη συνέχεια δες τα πιο στοχευμένα outfits που θα σε εμπνεύσουν για να δοκιμάσεις κι εσύ την άνοιξη τον συνδυασμό slip dress + μπότες.

Πώς θα φορέσεις ένα slip dress με μπότες σε cool αντιθέσεις

Με flat μπότες

Η Elsa Hosk επέλεξε ένα ντελικάτο λευκό slip φόρεμα με μικροσκοπικά πουά σε ασπρόμαυρο σχέδιο, που συνδύασε με φλατ μπότες με αγκράφες και ένα oversized δερμάτινο τζάκετ. Η αντίθεση των στυλ τονίστηκε από αξεσουάρ, όπως η καπιτονέ τσάντα Miu Miu σε καραμελένια απόχρωση.

Copy the look

πουά φόρεμα

Πουαντιγέ φόρεμα, €160, Guess

μαύρες μπότες

Μαύρες μπότες, €26, Migato

Με biker μπότες

street style
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Η Pernille Teisbaek υιοθέτησε αυτό τον συνδυασμό φορώντας ένα κομψό και αισθησιακό μαύρο μεταξωτό φόρεμα με δαντελένιο μπούστο και biker boots με πολλές αγκράφες. Το καφέ δερμάτινο μπουφάν τόνισε την αντίθεση του ρομαντικού και "κακού" κοριτσιού!

Copy the look

μαύρο φόρεμα

Μαύρο μεταξωτό φόρεμα, €109,99, Mango

μαύρες χαμηλές μπότες

Μπότες με αγκράφες, €59,99, Gaudi

Με λουστρίνι μπότες

alexa chung
Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for NYFW: The Shows/ Ideal Image

Μια Βρετανίδα που "χτίζει" εμφανίσεις συνδυάζοντας με απροσδόκητο τρόπο τα πιο απλά ρούχα, η Alexa Chung φόρεσε ένα πράσινο σατέν φόρεμα με λεπτομέρειες από λευκή δαντέλα και μπότες μέχρι το γόνατο από λουστρίνι, παίζοντας επιτυχημένα με τις αντιθέσεις σε υφές και στυλ.

Copy the look

σατέν φόρεμα

Πράσινο φόρεμα, €323, Alice + Olivia

λουστρίνι μπότες

Λουστρίνι μπότες, €49, Sandy.S

Με καουμπόικες μπότες

emily
Photo by Gotham GC Images/Getty Images/Ideal Image

Τα slip dresses προτιμά πολύ συχνά η Emily Ratajkowski, ενδίδοντας πρόσφατα στην τάση με ένα καρό μίνι φόρεμα του Οίκου Burberry, στολισμένο σε μαύρη δαντέλα, που συνδύασε με καουμπόικες μπότες, που φέτος ειδικά είναι must στη γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Copy the look

μπεζ φόρεμα

Καρό μπεζ, €228, Rag & Bone

καουμπόικες μπότες

Denim μπότες, €34,99, Bozikis

Με φαρδιές μπότες

slip dress
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Η Tamara Calinic επέλεξε το Νο1 χρώμα της άνοιξης, που αυτόματα φρεσκάρει κάθε look, σε όποιο τόνο κι αν το επιλέξεις, αφού το μοβ ταιριάξει τέλεια στον αισθησιασμό και τη θηλυκότητα ενός slip φορέματος. Το συνδύασε με φαρδιές μπότες μέχρι το γόνατο, για μια ντελικάτη εμφάνιση με έξτρα δόσεις δυναμισμού!

Copy the look

μοβ σατέν φόρεμα

Μοβ φόρεμα, €170, Zaldano

φαρδιές μπότες

Μαύρες μπότες, €41,29, Temu