6 απροσδόκητα χρώματα που δεν περίμενες να δεις φέτος την άνοιξη

Εάν βαρέθηκες το ροζ και το μοβ, θα τα λατρέψεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Και οι δύο μεγάλες εποχές της μόδας, το φθινόπωρο και η άνοιξη, φέρνουν μαζί τους τούς δικούς τους συνδυασμούς χρωμάτων. Το φθινόπωρο αφορά στις αποχρώσεις που κυριαρχούν στη φύση, όπως το μπορντό, το καφέ και διάφορες σκούρες αποχρώσεις του κίτρινου και του πράσινου.

Εν τω μεταξύ, η άνοιξη είναι γεμάτη με παστέλ, συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου του βουτύρου και του baby pink. Αυτά τα χρώματα είναι δημοφιλή στις εν λόγω εποχές τους για έναν λόγο: Ταιριάζουν με τις αλλαγές στη φύση και το περιβάλλον γύρω μας.

Αλλά μερικές φορές, τουλάχιστον, αν με ρωτάς, αυτός ο αδιάκοπος συντονισμός με συγκεκριμένες αποχρώσεις μπορεί να γίνει λίγο βαρετός. Γι' αυτό φέτος, εστιάζω σε εκείνες τις χρωματικές τάσεις που δεν ταιριάζουν πολύ με τα στερεότυπα ανοιξιάτικα looks.

Με "οδηγό" τις πασαρέλες για την άνοιξη του 2024 αλλά και τα πιο στυλάτα κορίτσια του Instagram, εντοπίζω 9 απροσδόκητες αποχρώσεις, που θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι... πραγματικά κατά της άνοιξης, όπως το καφέ, το γκρι και το μπορντό, που δεν περίμενες σίγουρα ότι θα είναι μέσα στις ανοιξιάτικες τάσεις.

Δημιούργησε μαζί τους total looks ή πρόσθεσε στα σύνολά σου διάφορα αξεσουάρ, όπως μια εντυπωσιακή τσάντα ή ένα ζευγάρι μοδάτα παπούτσια, κάνε color blocking, ενσωματώνοντας τις 6 αυτές τάσεις στα χρώματα της άνοιξης που δεν περίμενες να δεις.

6 χρώματα που δεν περίμενες να δεις φέτος την άνοιξη

Γκρι

Η απομάκρυνση του γκρι από... την στολή γυμναστικής του Rocky Balboa και η μεταμόρφωσή του στο πιο κομψό χρώμα της άνοιξης έγινε ξαφνικά. Μια στιγμή, το χρώμα αυτό το φορέσαμε κατά κόρον την εποχή της καραντίνας στις κοντινές βόλτες μας στη γειτονιά και μετά το λατρέψαμε βλέποντας αγαπημένες σειρές στο Netflix.

Στη συνέχεια, είδαμε τις τελευταίες αντρικές επιδείξεις όπου κυριάρχησε, ενώ στο Instagram οι fashionistas το φοράνε από την κορυφή μέχρι τα νύχια, μέσα από φαρδιά και εφαρμοστά κοστούμια, kitten heels, καμπαρντίνες, τσάντες και πολλά άλλα.

Μπορντό

Σε μεγάλη... κόντρα φέτος με το γκρι, για το ποιο κυριάρχησε περισσότερο τους προηγούμενους μήνες, το μπορντό το λατρέψαμε τον χειμώνα και το είδαμε συνδυασμένο παντού με γκρι.

Τώρα την άνοιξη έχει εισχωρήσει με επιτυχία στην σκηνή του mainstream στυλ, με εμφανίσεις σε όλη την αγορά, στη high street fashion αλλά και σε brands όπως οι Versace, Hermès και Bottega Veneta. Για μια μη... ανοιξιάτικη απόχρωση, κάνει πραγματικά μεγάλο... ντόρο στη μόδα!

Φωτεινό γαλάζιο

Το ντεμπούτο του Sabato De Sarno για την Gucci κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου τον περασμένο Σεπτέμβριο πυροδότησε την επιστροφή του cornflower blue στη μόδα, ένα χρώμα που πήρε το όνομά του από τα άνθη του αραβόσιτου και εμείς το μεταφράζουμε ως φωτεινό ή έντονο γαλάζιο.

Από τότε, άρχισε να εμφανίζεται σε όλη την σκηνή της μόδας, μέσα από μαγιό, πλεκτά και total looks, ενώ αξεσουάρ σε αυτό τον τόνο είναι απόλυτα ταιριαστά για το καλοκαίρι. Συνδύασέ το με μπορντό ή κόκκινο, για να αναφωνήσουν όλοι "ουάου"!

Κόκκινο

Αν και το κόκκινο δεν σου έρχεται ακριβώς στο μυαλό όταν σκέφτεσαι την ανοιξιάτικη μόδα, το 2024 καλά θα κάνεις να το σκεφτείς. Μετά από μια άνοδο το 2023, η statement απόχρωση κατάφερε να παραμείνει σταθερά στις ντουλάπες και τις λίστες των επιθυμιών μας.

Και δεδομένου ότι δεν ήταν μόνο σε εξέχουσα θέση στις ανοιξιάτικες πασαρέλες αλλά και σε αυτές για το φθινόπωρο - συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των Ferragamo, Jil Sander, Altuzarra, Alaïa και Versace- δεν υπάρχει τέλος στη... βασιλεία του κόκκινου.

Magenta

Είναι ένα χρώμα που δεν το πολυφοράς την άνοιξη, επιλέγοντας συνήθως φούξια ή πιο ανοιχτό μοβ. Ωστόσο το είδαμε σε tweed σύνολα αλλά και σε μαγιό και φορέματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι, οπότε καλά θα κάνεις να μην το αγνοήσεις.

Άλλωστε είναι ιδανική επιλογή για να το φορέσεις με το τζιν σου, ενώ ταιριάζει τέλεια με λευκό. Δοκίμασέ το και με γκρι και θα με θυμηθείς!

Σοκολατί

Θα κυριαρχήσει την επόμενη σεζόν αλλά την άνοιξη συνήθως δεν το προτιμάμε, γιατί μας φαίνεται αρκετά σκούρο. Εάν όμως το φορέσεις με λευκό, μπεζ ή και κίτρινο του βουτύρου, για να μην πω με γαλάζιο και χρυσαφί metallic, ταιριάζει ιδανικά και στην εποχή αυτή. Όλες θα βιαστούν να σε αντιγράψουν.

Τουλάχιστον όσο φοράς ακόμα το σουέτ μπουφάν σου, θα το συνδυάσεις με τζιν παντελόνι ή με το σορτσάκι σου και cowboy boots ή ένα από τα ζευγάρια που ταιριάζουν φέτος.