Αυτό είναι το απρόσμενο ντεμί-σεζόν τζάκετ που φοράνε τώρα όλες οι fashionistas

Είναι η απόλυτη τάση της άνοιξης

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το κύριο θέμα της επίδειξης φθινοπώρου-χειμώνα 2024-2025 του Οίκου Louis Vuitton ήταν το western look, μια τάση που επιστρέφει στο mainstream της μόδας, και μαζί της το τζάκετ με κρόσσια. Τα κρόσσια, από νάπα ή σουέτ, είναι το διακοσμητικό στοιχείο που προσδιορίζει αυτό το στυλ, προσθέτοντας μια ξεχωριστή και δυναμική πινελιά σε ρούχα και αξεσουάρ.

Σε πολλές πασαρέλες, φορεμένο από διασημότητες, όπως η Bella Hadid και η Beyoncé, το τζάκετ με κρόσσια είναι βέβαιο ότι αποτελεί τη νέα τάση για την άνοιξη του 2024. Στην casual εκδοχή του, συνδυασμένο με τζιν ή κάνοντας κοντράστ με μια σατέν φούστα ή ένα tailored παντελόνι, το τζάκετ με κρόσσια θα είναι το απρόσμενο ντεμί σεζόν κομμάτι-πρωταγωνιστής των outfits της φετινής σεζόν.

Με το σκεπτικό ότι και το western trend κάνει δυναμικά την εμφάνισή του στη μόδα της άνοιξης, το βασικό item που χαρακτηρίζει την τάση αυτή δεν θα μπορούσε παρά να κυριαρχήσει στο street style και κατ' επέκταση στις γυναικείες ανοιξιάτικες γκαρνταρόμπες.

Μάλιστα το σουέτ είναι ανάμεσα στα υλικά που επανεμφανίζονται στα looks της σεζόν, φέρνοντας μαζί του μια ρετρό αύρα από τα 70s, είτε μιλάμε για πανωφόρια και σακάκια είτε μια στενές μάξι φούστες (που η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποθεώνει στις εμφανίσεις της) και γιλέκα.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι, πέρα από το all-time classic τζιν μπουφάν της άνοιξης, που δύσκολα αποχωρίζεσαι, μπορείς εναλλακτικά να φορέσεις ένα σουέτ τζάκετ με κρόσσια, με την ίδια ακριβώς χρήση.

Το απρόσμενο ντεμί-σεζόν τζάκετ των fashionistas

Slim fit σουέτ

σουέτ μπουφάν
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Σε στενή γραμμή, ένα σουέντ τζάκετ προσθέτει μια wild chic πινελιά στην εμφάνιση, που αποτελείται από βασικά κομμάτια σε ουδέτερες αποχρώσεις: Φαρδύ ψηλόμεσο τζιν, λευκό μπλουζάκι και δερμάτινα μποτάκια.

Μαύρο vinyl oversized

Είναι ιδανικό για να το φορέσεις με βερμούδα και αρβυλάκια, ενώ με ένα λευκό πουκάμισο από μέσα θα ισορροπήσεις την εμφάνιση μεταξύ δυναμισμού και κομψότητας. Ένα μαύρο κομμάτι έτσι ή αλλιώς έχει διαχρονική αξία στην γκαρνταρόμπα σου, αφού ένα τζάκετ με κρόσσια θα το φοράς πάντα, ανεξάρτητα από το στυλ σου.

Μπεζ υφασμάτινο

Με μεγάλα κρόσσια και πέρα από τη δερμάτινη ή τη σουέτ κλασική επιλογή, ένα υφασμάτινο τζάκετ σε μπεζ απόχρωση συνδυάζεται με παντελόνι στον ίδιο τόνο, "μεταμορφώνοντας" το western style σε ένα κομψό αστικό καθημερινό σύνολο.