Πρωτεϊνική δίαιτα! Χάσε λίπος και 3 κιλά σε δύο εβδομάδες...

Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής...

Πρωτεϊνική δίαιτα! Χάσε λίπος και 3 κιλά σε δύο εβδομάδες...

Θέλεις να χάσεις 3 κιλά μαζί με λίπος μέσα σε δύο μόνο εβδομάδες; Αυτή η πρωτεϊνική δίαιτα τότε είναι ό,τι χρειάζεσαι! Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου, μας εξηγεί τα οφέλη των πρωτεϊνών στο αδυνάτισμα και στον οργανισμό μας, δίνοντάς μας επίσης δύο εβδομαδιαία προγράμματα αλλά και κάποιες έξτρα συμβουλές για να έχουμε σίγουρη επιτυχία.

Αρχικά, η ειδικός εξηγεί: ''Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης θα προκαλέσει απώλεια βάρους, μόνο όταν υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας, δηλαδή εάν καίγονται περισσότερες θερμίδες από ό,τι προσλαμβάνονται. Διαφορετικά, οι επιπλέον θερμίδες πρωτεΐνης αποθηκεύονται ως λίπος. Για αυτό, συνιστάται ο περιορισμός των υδατανθράκων ή των λιπών''. Διαβάστε παρακάτω...


ΠΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
1. Ενισχύουν την απώλεια λίπους αυξάνοντας τη θερμογένεση και τον κορεσμό. Ως θερμογένεση αναφέρεται η δαπάνη ενέργειας που απαιτείται για την πέψη των θρεπτικών συστατικών. Κατά την πέψη, η πρωτεΐνη αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες περισσότερο από τα λίπη και τους υδατάνθρακες. Οπότε, η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνει την θερμογένεση οπότε τελικά ενισχύεται το αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας.

Δείτε ακόμη: Βόμβα στον επιχειρηματικό κόσμο! Χώρισε ο πιο πετυχημένος bussinessman μετά από 25 χρόνια γάμου!


2. Αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας, δηλαδή τον κορεσμό. Έτσι, λοιπόν νιώθουμε περισσότερο χορτάτοι, μειώνοντας ταυτόχρονα τη πρόσληψη θερμίδων.



ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ
1. Άτομα που θέλουν να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό τους για να καίει γρηγορότερα λίπος. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως σε συνδυασμό με τη γυμναστική.

2. Άτομα που θέλουν να συντηρήσουν το βάρος τους χάνοντας λίπος αλλά διατηρώντας τη μυϊκή τους μάζα.

3. Άτομα που θέλουν να αυξήσουν τον όγκο τους. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του μυϊκού ιστού.

4. Αθλητές για ώθηση της μυϊκής τους μάζα.

5. Άτομα που έχουν ορμονικές διαταραχές (π.χ. εμμηνόπαυση) και θέλουν να μειώσουν τον γλυκαιμικό δείκτη.



ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ
Επιπλέον, πρωτεΐνες δεν λαμβάνουμε μόνο με κρέας και ψάρι αλλά κι από άλλες τροφές που αν τις εντάξουμε κι αυτές θα πετύχουμε σε μεγάλο βαθμό να έχουμε ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Τέτοιες τροφές είναι: οι ξηροί καρποί, φακές, κουκιά, φασόλια ξερά, αρακάς, θαλασσινά, ψάρια, αυγά και βεβαίως το μοσχάρι και το κοτόπουλο.




Προσοχή! Παρόλο που μια δίαιτα βασισμένη αποκλειστικά σε πρωτεΐνες μπορεί να έχει γρήγορη απώλεια βάρους, δεν πρέπει να ακολουθείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “International Journal of Sports Nutrition” οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά αλλά και να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην νεφρική λειτουργία. Για αυτό λοιπόν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες πρέπει να βρίσκεται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής! Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή μας πρέπει να αποτελείται από όλες τις ομάδες τροφίμων για μια καλή λειτουργία του οργανισμού.

Δείτε ακόμη: «Φίλη της μαμάς μου της είπε πως κάνω βίζιτες» (Bίντεο)




ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες, είναι σίγουρο πως θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό και σίγουρα θα βοηθήσει στην απώλεια λίπους. Παρόλ' αυτά, μην ξεχνάς ότι πρέπει να ακολουθείς και τα παρακάτω:

- Πολλά, συχνά και μικρά γεύματα
- Να καταναλώνεις τρόφιμα από όλες τις ομάδες
- Να καταναλώνεις καθημερινά 2 μερίδες γαλακτοκομικά
- Να καταναλώνεις 5-6 μερίδες φρούτα & λαχανικά της εποχής
- Να προτιμάς τρόφιμα ολικής αλέσεως
- Να τρως καθημερινά ανάλατους ξηρούς καρπούς
- Να τρως εβδομαδιαία 2 φορές ψάρι
- Να αποφεύγεις αναψυκτικά, γλυκά, τηγανιτά τρόφιμα
- Να μειώσεις το αλάτι
- Να μην παραλείπεις τη φυσική σου δραστηριότητα. 30 λεπτά καθημερινά λίγο περπάτημα, τρέξιμο, pilates, yoga ή κολύμπι.