"Ξεγελάστε" τον εαυτό σας για να μην πεινάτε κατά την διάρκεια της δίαιτας!

12 μυστικά για να μην πεινάτε!

Δεν μπορείτε να συνεχίσετε την δίαιτα σας καθώς δεν γίνεται να τηρήσετε το πρόγραμμα λόγω της πείνας;

Υπάρχουν 12 μυστικά με σκοπό να τηρήσετε την δίαιτα σας αλλά και να μην πεινάσετε καμία ώρα της ημέρας. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: DIY scrub που θα σε απαλλάξει από τις ραγάδες!

1. Έχετε στην τσάντα σας πάντα, ένα σνακ

Μια μπάρα δημητριακών, ένα μήλο ή μπανάνα, δυο κράκερς στην τσάντα σας, θα σας αποτρέψουν από το να αγοράσετε μια τυρόπιτα ή ένα κρουασάν όταν νιώθετε πως πεινάτε και περνάτε έξω από έναν φούρνο που μοσχοβολάει.

2. Κρατήστε ημερολόγιο με όλα όσα τρώτε

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως άνθρωποι που κατέγραφαν λεπτομερώς τα γεύματά τους κατά τη διάρκεια διατροφής 6 μηνών, έχασαν το διπλάσιο βάρος απ΄αυτούς που δεν κρατούσαν ημερολόγιο. Και έχει μια λογική. Γιατί γράφοντάς τα, έχετε πλήρη επίγνωση του τι τρώτε και πόσες θερμίδες έχει αυτό, άρα μπορεί και να το αποφύγετε. Αν έχετε μπροστά σας ένα κουτί με μικρά ντόνατς, αν πρέπει μετά να γράψετε τι φάγατε, θα φάτε περισσότερα από ένα; Σίγουρα όχι, αλλά ακόμη κι αν το κάνετε, θα προσέξετε το επόμενό σας γεύμα να είναι χαμηλό σε θερμίδες.

3. Φάτε μια τσίχλα

Μασώντας μια τσίχλα θα εξαφανίσει την επιθυμία σας να… βάλετε κάτι στο στόμα σας, αφήστε δε που σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες που μασούσαν επί 45 λεπτά μια τσίχλα, δεν έπεσαν στον πειρασμό των σνακ κατά τη διάρκεια της δίαιτάς τους και έτρωγαν σωστά το γεύμα που είχαν προγραμματίσει.

Δείτε ακόμη: Το τέλειο scrub για την κυτταρίτιδα που κάνει θαύματα

4. Πιείτε έναν καφέ

Ο καφές κόβει την όρεξη και όχι μόνο… Καίει και θερμίδες, αρκεί φυσικά να μην βάλετε ζάχαρη και σαντιγύ!

5. Φάτε μπροστά σ΄έναν καθρέφτη

Βάλτε έναν καθρέφτη στην τραπεζαρία γιατί όπως έδειξαν μελέτες, βλέποντας τον εαυτό μας να τρώμε πρόχειρα κι ανθυγιειανά φαγητά νιώθουμε δυσάρεστα, γιατί έχουμε επίγνωση στην πραγματικότητα του πόσο κακό μας κάνει αυτό που τρώμε εκείνη τη στιγμή.

6. Μετρήστε τις μπουκιές σας

Εντάξει αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνετε και παίρνει χρόνο, αλλά έχει διαπιστωθεί πως αν μειώσει μια γυναίκα τις μπουκιές της κατά 20%, τότε χάνει γύρω στα 3 κιλά τον μήνα, μόνο απ΄αυτό. Όταν λέμε μπουκιές, δεν εννοούμε να φάτε μια τάρτα σοκολάτας με 3 μπουκιές… Καταλαβαίνετε έτσι δεν είναι;

Δείτε ακόμη: Εθισμός στη ζάχαρη: Τα 3 tips που θα σε σώσουν!

7. Σταματήστε στις 3 μπουκιές μπροστά σ΄έναν πειρασμό

Έχετε μπροστά σας ένα σουφλέ σοκολάτας, ένα ζουμερό χάμπουργκερ ή ένα σακουλάκι με τσιπς. Φάτε μόνο 3 μπουκιές και σταματήστε. Έτσι και δεν θα καταπιεστείτε και δεν θα παχύνετε.

8. Βάλτε στο πιάτο σας μικρότερη μερίδα

Τρώγoντας λιγότερο, παχαίνουμε λιγότερο. Έτσι αν δεν θέλετε να κάνετε δίαιτα, αλλά να προσέξετε, χωρίς να πεινάτε κιόλας, σερβίρετε το φαγητό σας είτε σε ένα πιάτο του γλυκού ή βάλτε μια μικρότερη μερίδα σ΄ένα κανονικό πιάτο. Βέβαια, είναι πιο εύκολο να το υπολογίσετε στο μικρό πιάτο του γλυκού και μπορεί να σας γίνει και συνήθεια που δεν θα σταματήσετε να έχετε ποτέ.