Σου αρέσει το αλκοόλ αλλά έχεις ξεκινήσει δίαιτα; Αυτά είναι τα tips για να μην πεις alcohol not!

Η καλύτερες συμβουλές για τα κορίτσια που... νυχτοπερπατούν!

Σου αρέσει το αλκοόλ αλλά έχεις ξεκινήσει δίαιτα; Αυτά είναι τα tips για να μην πεις alcohol not!

Είσαι από τις γυναίκες που σου αρέσει το αλκοόλ, αλλά έχεις ξεκινήσει δίαιτα και δεν ξέρεις τι να πιεις για να μην την "χαλάσεις"; Αυτά είναι τα tips για να μην πεις alcohol not!

Μείωσε τις θερμίδες με τις παρακάτω συμβουλές...

1. Φάε πριν πιεις
Όταν το στομάχι σου είναι άδειο, το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα, οπότε νιώθεις την επίδρασή του μέσα σε λίγα λεπτά. Τρώγοντας κάτι πλούσιο σε άπαχες πρωτεΐνες και/ή καλά λιπαρά, που αφομοιώνονται και απορροφώνται αργά, δημιουργείς ένα τείχος προστασίας.

Θέλεις να είσαι fit και το φθινόπωρο; Αυτά είναι τα μυστικά που θα σε διατηρήσουν σε φόρμα!

2. Μέτρα σωστά τα ποτά σου
Κανονικά, 350 ml light μπίρα (1 μπουκάλι ή κουτάκι), 150 ml κρασί και 1 σφηνάκι άλλο οινοπνευματώδες περιέχουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ και περίπου 100 θερμίδες.Όμως, σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι τα ποτά που σερβίρονται στα εστιατόρια είναι 40% μεγαλύτερα, ενώ μια άλλη μελέτη δείχνει ότι η μπίρα και το κρασί που σερβίρονται στις ημέρες μας περιέχουν υψηλότερα επίπεδα αλκοόλ, οπότε μπορεί να καταναλώνεις 50% περισσότερο από όσο νομίζεις. Αυτό σημαίνει περισσότερες θερμίδες από το αλκοόλ από όσες υπολόγιζες.

αλκοόλ δίαιτα

3. «Αδυνάτισε» το ποτό σου
Το τι είδους μπίρα πίνεις έχει μεγάλη επίδραση στις θερμίδες. Ένα μπουκάλι ή κουτάκι μπίρας χαμηλής σε υδατάνθρακες περιέχει μόλις 3-4 γραμμ. υδατάνθρακες. Ενώ η κανονική περιέχει τουλάχιστον 10 γραμμ., σχεδόν όσο 10 μικρά πρέτσελ. Τα κοκτέιλ περιέχουν ακόμη περισσότερους υδατάνθρακες και θερμίδες, ενώ κάποια μπορεί να ξεπερνούν τις 500 θερμίδες – παραπάνω από 1 κομμάτι τούρτα σοκολάτα.

4. Μείωσε το ρυθμό σου
Ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους που προκαλεί υπερφαγία λόγω του αλκοόλ είναι το ότι μεθάς πολύ γρήγορα. Για να μειώσεις την αύξηση στο σάκχαρο του αίματος, παράγγειλε 1 μεγάλο ποτήρι νερό με το ποτό σου. Φρόντισε να καταναλώνεις τουλάχιστον 350 ml νερό για κάθε κοκτέιλ.

5. Κόψε το αφηρημένο τσιμπολόγημα
Άσε τους ξηρούς καρπούς ή τα τσιπς μακριά. Μια έρευνα δείχνει ότι τρως αφηρημένα όταν έχεις φαγητό μπροστά σου, χωρίς να το συνειδητοποιείς, ακόμη κι όταν δεν πεινάς.

6. Προγραμμάτισε από πριν τι θα φας μετά το ποτό
Το αλκοόλ λειτουργεί ως διεγερτικό της όρεξης, ενώ καταστέλλει τις αντιστάσεις μας. Αν, λοιπόν, δε θέλεις να υποκύψεις σε πράγματα που δε θα έτρωγες αν ήσουν νηφάλια, προγραμμάτισε από πριν τι θα φας.

7. Προσφέρσου να γίνεις ο οδηγός της βραδιάς
Ο καλύτερος τρόπος για να μην αφήσεις το αλκοόλ να χαλάσει τη διατροφή σου είναι να μην πιεις καθόλου. Μια τακτική είναι να προσφερθείς να οδηγήσεις εσύ (περιορίσου σε σόδα με λίγο λάιμ). Μπορεί να μην το διασκεδάσεις το ίδιο με την παρέα, αλλά θα είσαι η μόνη που θα ξυπνήσει την άλλη μέρα χωρίς hangover, νιώθοντας υπέροχα.

*Tι σημαίνει ένα ποτό: Ένα ποτό σημαίνει 1 κουτάκι μπίρα (330 ml), ή 1 ποτήρι κρασί (145 ml), ή 45 ml ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (ρούμι, βότκα, τεκίλα, κ.λπ.). Οι ποσότητες αυτές αντιστοιχούν σε 15 γραμμ. αλκοόλ περίπου.

Η δίαιτα των βραστών αυγών: Χάσε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!

Χάσε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες! Αυτή είναι η δίαιτα των βραστών αυγών που κάνει θραύση με τα αποτελέσματά της!

Μια δίαιτα με βασικό συστατικό τα αυγά υπόσχεται να γίνει το μέσο για να χάσετε 10 κιλά.

Ας αρχίσουμε από μια (καλώς ή κακώς) παγκόσμια γυναικεία σταθερά: Θέλετε να αδυνατίσετε.

Μπορεί να προέρχεται από την επιθυμία σας να χάσετε το περιττό βάροςή να διορθώσετε σημεία του σώματός σας με τα οποία δεν έχετε συμφιλιωθεί ή για να βελτιώσετε την υγεία σας. Σε κάθε περίπτωση, είστε αποφασισμένη να κάνετε την προσπάθεια σας.

Κάνε την δίαιτα των 3 ημερών και χάσε γρήγορα κιλά σε μια μόνο εβδομάδα!

Και κάπως έτσι φτάνετε στο σημείο που αναρωτιέστε τι δίαιτα να προτιμήσετε αυτή τη φορά και αν υπάρχει κάποια καινούρια η οποία κάνει τη μεγάλη διαφορά, θα κάνει το outsider να γίνει φαβορί.

Είτε να είστε στην αφετηρία, είτε λίγο πριν τον τερματισμό και χρειάζεστε ένα boost (εκεί που έχετε χάσει έναν άλφα αριθμό κιλών και σας έχουν μείνει 2-3), αυτή η δίαιτα μπορεί να κολληθεί στο ψυγείο σας.

Μιλάμε για τη δίαιτα των βραστών αυγών. Πρόκειται για μια πρωτεΐνική δίαιτα-αστραπή που επιταχύνει το μεταβολισμό και την καύση του λίπους, καταστέλλοντας παράλληλα την επιθυμία για λιπαρά φαγητά (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι συγγραφείς της) με το τελικό αποτέλεσμα των κιλών που υπόσχεται να χάσετε να φτάνει στα 10. Κι όλα αυτά σε 2 εβδομάδες.

Το διατροφικό πρόγραμμα, του οποίου «ναυαρχίδα» είναι τα αυγά, περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε καθαρή πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι. Απαγορεύει την κατανάλωση πρόχειρου και γρήγορου φαγητού, τα αναψυκτικά, τη ζάχαρη και το πολύ αλάτι, όπως επίσης και το αλκοόλ.

Τα λαχανικά που συμπεριλμμβάνονται στο πρόγραμμα είναι: γκρέιπφρουτ, μπρόκολο, σπαράγγια, κολοκυθάκια, μανιτάρια και σπανάκι ενώ από φρούτα επιτρέπεται το γκέιπφρουτ ή οποιοδήποτε άλλο όξινο φρούτο π.χ. πορτοκάλι.

Όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται να είστε αρκετά αποφασισμένη για να την ακολουθήσετε τις αυστηρές διατροφικές επιλογές που επιτάσσει προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να πίνετε νερό. Πολύ νερό. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 6-8 ποτήρια την ημέρα (αυτό που ξέρουμε δηλαδή) και βοηθά στον περιορισμό της επιθυμίας για «πειρασμούς».

Κάπου εδώ ίσως να έχετε αναρωτηθεί αν έχει παρενέργειες. Η πιο συνηθισμένη είναι η απώλεια ενέργειας λόγω της έλλειψης υδατανθράκων, πράγμα που δυσκολεύει λίγο τα πράγματα αν θέλετε να ασκείστε παράλληλα. Γι' αυτό, πριν αγοράσετε 2 ντουζίνες αυγά και ξεκινήσετε, καλό είναι να συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας. Επιπλέον, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να την κάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα κρατάει δύο εβδομάδες και σας το παραθέτουμε ενδεικτικά.

1η εβδομάδα

Δευτέρα

Πρωινό: 2 βραστά αυγά + 1 φρούτο
Μεσημεριανό: 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως + φρούτα
Βραδινό: Μαγειρεμένο κοτόπουλο + 1 μεγάλή σαλάτα (που μπορεί να αποτελείται από τα προαναφερθέντα επιτρεπόμενα λαχανικά)

Τρίτη

Πρωινό: 2 βραστά αυγά +1 φρούτο

Μεσημεριανό: Μαγειρεμένο κοτόπουλο+πράσινη σαλάτα
Βραδινό: 1 πορτοκάλι + 1 σαλάτα+ 2 βραστά αυγά

Τετάρτη

Πρωινό: 2 βραστά αυγά+ 1 φρούτο
Μεσημεριανό: 1 ντομάτα + 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως+ τυρί χαμηλών λιπαρών
Βραδινό: Μαγειρεμένο κοτόπουλο + σαλάτα

Πέμπτη

Πρωινό: 2 βραστά αυγά+ 1 φρούτο
Μεσημεριανό: 1 φρούτο
Βραδινό: Μαγειρεμένο κοτόπουλο

Παρασκευή

Πρωινό: 2 βραστά αυγά
Μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά + λαχανικά στον ατμό
Βραδινό: Ψητό ψάρι + σαλάτα

Σάββατο

Πρωινό: 2 βραστά αυγά
Μεσημεριανό: Φρούτα
Βραδινό: Κοτόπουλο στον ατμό + σαλάτα

Κυριακή

Πρωινό: 2 βραστά αυγά + φρούτα
Μεσημεριανό: Σαλάτα ντομάτα + λαχανικά στον ατμό με κοτόπουλο
Βραδινό: Λαχανικά στον ατμό