Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Το μυστικό που της είπε ο Βασάλος για να μην παχαίνει! Το τρώει κάθε βράδυ κάθε βράδυ και κρατιέται αδύνατη

Δεν παίζει να μην το έχεις στο ψυγείο σου!

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Το μυστικό που της είπε ο Βασάλος για να μην παχαίνει! Το τρώει κάθε βράδυ κάθε βράδυ και κρατιέται αδύνατη

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη χρησιμοποιεί πολύ σωστά το μυστικό που της είπε ο Βασάλος! Το τρώει κάθε βράδυ για να μην παχαίνει το συγκεκριμένο τρόφιμο και έτσι κρατιέται αδύνατη, αν και δεν στερείται γενικά πράγματα. Μάλιστα το εν λόγω προϊόν δεν παίζει να μην το έχεις κι εσύ στο ψυγείο σου!

Η παρουσιάστρια του Alpha tv, έχει ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της τηλεόρασης και το διατηρεί με πολλή γυμναστική και tips διατροφής. Εμείς σου έχουμε γράψει πολλές φορές την γυμναστική της αλλά τώρα θα επικεντρωθούμε στο... τι τρώει!

Πρόσφατα η Ευρυδίκη Βαλαβάνη ανέβασε φωτογραφία στο Instagram στην οποία κρατάει ένα γιαούρτι με μέλι και ποζάρει όλο χαμόγελο. Σίγουρα το εν λόγω tip της το έδωσε ο Βασάλος μιας και εκείνος είναι επίσης κολλημένος με την σωστή διατροφή. Ιδού και η σχετική φωτογραφία:

Γιατί να φας γιαούρτι - 5 λόγοι που ξέρει και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη

1.Πρόληψη οστεοπόρωσης: Η υψηλή περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D3, αυξάνει την οστική μάζα και ενισχύει την σκελετική υγεία.

2.Ενισχύει την υγεία του εντέρου: Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς (προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος), οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής xλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Επιπλέον, ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, το λακτομπάκιλους, αποδείχθηκε ότι καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν την ανάπτυξη κακοήθων όγκων στο παχύ έντερο.

3.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Η βιταμίνη D3 και το ασβέστιο που περιέχει σε αφθονία το γιαούρτι, εκτός από τη σημαντική τους συνεισφορά στην υγεία των οστών και στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα συμμετέχουν και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Είναι απαραίτητα συστατικά για όλα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και κυρίως για τα φαγοκύτταρα, τα οποία δεσμεύουν και εξουδετερώνουν όλες τις παθογόνες ουσίες. Η συχνή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ζύμωσης, όπως είναι το γιαούρτι και το ξυνόγαλα, ενισχύει συνολικά την ανοσολογική άμυνα του εντέρου, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε προβιοτικά.

Συγκεκριμένα, τα προβιοτικά βακτήρια αναβαθμίζουν την άμυνα του οργανισμού και την καθιστούν αποτελεσματική έναντι στα μικρόβια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση αποκαθιστώντας έτσι την ισορροπία της μικροχλωρίδας στο πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, το υψηλό περιεχόμενο των γαλακτοκομικών σε βιταμίνη Α και βιταμίνες της Ομάδας Β (Β1, Β2 και Β12) έχει ως αποτέλεσμα την επιπρόσθετη προστασία της υγείας του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

4.Το γιαούρτι διαθέτει σπουδαίες αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς περιέχει γαλακτικό οξύ. Πρόκειται για μία ουσία που εμποδίζει τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών.

5.Τέλος το γιαούρτι βοηθάει σημαντικά στο αδυνάτισμα: Όταν η πρόσληψη ασβεστίου από τις τροφές είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, της οποίας ο βιολογικός ρόλος είναι να μειώνει τη λιπόλυση και να αυξάνει την αποθήκευση λιπών (τριγλυκεριδίων) στο λιπώδη ιστό. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή αποθήκευσης λιπών (τριγλυκεριδίων) στο λιπώδη ιστό και την επιτάχυνση της διαδικασίας της λιπόλυσης. Όπως είναι φανερό τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι κλπ) που περιέχουν ασβέστιο σε σημαντικές ποσότητες συμβάλουν σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. Επιπλέον, περιέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά που «συνεργάζονται» με το ασβέστιο στο μηχανισμό της λιπόλυσης, όπως αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ACE), αμινοξέα διακλαδιζόμενης αλυσίδας (BCAA) και καζεΐνη.