5+1 "μυστικά" ροφήματα των γιαγιάδων για υγεία και αδυνάτισμα

Τα φτιάχνεις με τα υλικά που έχεις σπίτι σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
5+1

Ψάχνετε εύκολα και γρήγορα τρόπο να αδυνατίσετε αλλά να μην επηρεαστεί η υγεία σας αρνητικά από αυτό; Σας έχουμε τα μυστικά που έκαναν οι γιαγιάδες μας στα νιάτα τους και διατηρούνταν και είναι 5+1 συγκεκριμένα ροφήματα.

Στις παλιές εποχές δεν υπήρχαν αδυνατιστικά κέντρα ούτε δίαιτα express για να μπορούν οι γυναίκες να διατηρούν την σιλουέτα τους κομψή. Κι όμως οι περισσότερες ήταν σαν μοντέλα. Τι έκαναν; Παρακάτω είναι γραμμένα όλα.

Ποια είναι τα 5+1 αδυνατιστικά ροφήματα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας

Νερό με λεμόνι

Δεν είναι τίποτε παραπάνω από λίγες σταγόνες λεμονιού στυμμένες μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Πολλές γυναίκες και άνδρες το πίνουν ακριβώς μόλις ξυπνήσουν για την πιο αποδοτική αποτοξίνωση του οργανισμού τους. Πολύ απλά, χρειάζεται μέσα σε ένα ποτήρι με νερό χλιαρό, ζεστό ή κρύο (ό,τι προτιμάς κάθε φορά), να στύψεις λίγο λεμόνι. Στην αρχή λίγες σταγόνες. Καλό θα ήταν να φτάσεις να στύβεις μισό λεμονάκι έπειτα από κάποιο διάστημα, π.χ. μετά από 1 μήνα.

Χυμοί λαχανικών και φρούτων για άμεσο αδυνάτισμα

Δεν έχεις παρά να ρίξεις σε έναν αποχυμωτή φρούτων όποια και όσα λαχανικά ή /και φρούτα επιθυμείς. Ενδεικτικά, σου αναφέρουμε τα ακόλουθα: καρότο, σέλερυ, αγγούρι, αβοκάντο, ντομάτα, αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι, ανανάς και μπανάνα. Πίνεις ένα μεγάλο ποτήρι από έναν τέτοιον χυμό, αντικαθιστώντας με το χυμό φρούτων το δεκατιανό ή το απογευματινό γεύμα σου.

Φασκόμηλο για την κυτταρίτιδα

Ένα εξίσου «γνωστό» ρόφημα που αποτελεί συνάμα και ένα από τα βότανα για αδυνάτισμα είναι το φασκόμηλο. Δρα αποτελεσματικά ενεργοποιώντας το μεταβολισμό, διαλύοντας τα λίπη και καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα. Βράζεις 1 χούφτα από φασκόμηλο με 4 φλιτζάνια νερό. Αυτή η δοσολογία είναι σχετικά μεγάλη, οπότε δε σημαίνει πως χρειάζεται να την καταναλώσεις μέσα σε μία ημέρα. Εσύ μπορείς να πίνεις από 1 έως και 3 κούπες από φασκόμηλο την ημέρα, πάντα 20 λεπτά περίπου πριν από κάποιο κύριο γεύμα. Αυτή είναι, όπως είπαμε και σε άλλα αδυνατιστικά ροφήματα, η maximum ποσότητα.

Λουίζα η θαυματουργή

Η λουίζα πρέπει να αποτελεί για όλες μας μία από τις κορυφαίες επιλογές για ποτά που αδυνατίζουν. Η γεύση της δεν είναι ιδιαίτερα έντονη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι καταναλώνεται πολύ ευχάριστα. Εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, ρυθμίζει την όρεξη και συντονίζει τη διούρηση. Μάλιστα, αν έχεις πρόβλημα με την κατακράτηση υγρών, η λουίζα είναι ένα κι ένα στην επίλυσή του. Πίνεις το ρόφημά της, βράζοντας νερό ποσότητας ενός φλιτζανιού και προσθέτοντας 3 κουταλάκια του γλυκού από το βότανο.

Τσάι μέντας για αίσθημα κορεσμού

Η μυρωδιά και μόνο της μέντας έχει βρεθεί πως καταστέλλει την όρεξη, όταν άλλες μυρωδιές τροφών και ροφημάτων την ενεργοποιούν. Το τσάι μέντας έχει ξεχωριστή κι έντονη γεύση. Μπορεί να σου κρατήσει μια υπέροχη συντροφιά την ώρα που βλέπεις τηλεόραση, την ώρα που κάνεις τη δουλειά στο γραφείο σου, αλλά και γενικότερα το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλεις να αποτοξινωθείς, να αδυνατίσεις και να κάψεις περιττό λίπος από το σώμα σου.

Ένα καλό tip που σχετίζεται, θα λέγαμε, με την μέντα και το αίσθημα κορεσμού, είναι το να ρίχνεις μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας στο μαξιλάρι σου, έτσι ώστε να μην έχεις το βράδυ… «επιδρομές» στην κουζίνα.

Δείτε επίσης και το ρόφημα με το πορτοκάλι και τον μαϊντανό που καθαρίζει το έντερο!