Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θες να κάνεις γυμναστική αλλά ο καιρός δεν σε αφήνει; Αυτή είναι η άσκηση που μπορείς να κάνεις εύκολα μέσα στο σπίτι σου!

Θα την λατρέψεις!

Θες να κάνεις γυμναστική αλλά ο καιρός δεν σε αφήνει; Αυτή είναι η άσκηση που μπορείς να κάνεις εύκολα μέσα στο σπίτι σου!
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 03.01.2020 16:10
Από Χρύσα Καραβαράκη

Θες να κάνεις γυμναστική αλλά ο καιρός δεν σε αφήνει; Μην ανησυχείς διότι σου έχουμε βρει την άσκηση που μπορείς να κάνεις εύκολα μέσα στο σπίτι σου και να αποκτήσεις κορμί - μοντέλου!

Με τη θερμοκρασία να πέφτει σε ακραίους βαθμούς, είναι λογικό να μην έχει κανείς όρεξη να κάνει γυμναστική. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στην καθημερινή σου άσκηση!

Αν θες να μάθεις το μυστικό συνέχισε να διαβάζεις, ώστε να δεις ποια είναι τα tips που θα σε "σώσουν"!

Βαράκια με το ένα χέρι

Είναι μια απλή άσκηση, που καταναλώνει λίγο χώρο. Αυτή η άσκηση είναι βασικά για το τέντωμα και την ενίσχυση των μυών του σώματος. Ως εκ τούτου, παρά το γεγονός ότι είναι η πιο εύκολη από όλες τις ασκήσεις, κατέχει επίσης μια πολύ κρίσιμη θέση στο πρόγραμμα προπόνησής σου.

Καθίσματα με βαράκια

Ένα αυστηρό και επικεντρωμένο πρόγραμμα άσκησης μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τους κοιλιακούς σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρατήσεις τα βαράκια στα χέρια σου, και να κάνεις απλά καθίσματα. Λύγισε το σώμα σου και προσπαθήστε να αγγίξεις τα πόδια σου. Έπειτα επανέλαβε την κίνηση για 3 λεπτά.

Βήματα

Και πάλι μία από τις πιο εύκολες αλλά πολύ συνιστώμενες ασκήσεις. Οι προαπαιτήσεις που χρειάζεστε για αυτό είναι βαράκια και ένα σκαμπό. Κράτησε δύο βαράκια στα χέρια σου και απλά ανέβα, και κατέβα από το σκαμπό για 2 λεπτά.

Απέκτησε σφιχτά πόδια που θα σε κάνουν την επόμενη Ζιζέλ με 3 μόνο ασκήσεις! Θα το αντέξεις;

Γυμναστική στη θάλασσα: Κάνε ασκήσεις στο νερό και δες μεγάλη διαφορά στο σώμα σου!

Εκτέλεσε τις ασκήσεις αλλά φρόντισε το διάστημα μεταξύ του τελευταίου γεύματος & της άσκησης να είναι μεγαλύτερο των 3 ωρών και η στάθμη του νερού ως το στέρνο στην αρχή.


Tο πρόγραμμά σου

Κρατώντας μία μπάλα, κολύμπησε ελεύθερο για 10 μ. χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια σου. Κάνε 5 επαναλήψεις με διαλείμματα όχι πάνω από 30”.


Κράτα την μπάλα στην επιφάνεια και, από κάθετη θέση, κάνε μικρές αναπηδήσεις με ένα ένα πόδι να λυγίζει προσπαθώντας να φτάσει το γόνατο την μπάλα. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με διαλείμματα 30”.


Στην ίδια θέση και με την μπάλα μπροστά από το στέρνο, κάνε απαγωγές ποδιών, 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
Κρατώντας την μπάλα πάνω από το μέτωπό σου, κάνε κάθισμα ώσπου το νερό καλύψει το πιγούνι σου και στη συνέχεια έκταση κορμού και δαχτύλων όσο γίνεται πιο ψηλά. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

Μετά από διάλειμμα 3-5 λεπτών, συνεχίζεις με το υπόλοιπο μισό του προγράμματος.

Κράτησε ξανά την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά κολυμπώντας για 10 μέτρα σε ύπτια θέση. Κάνε 5 επαναλήψεις. Για να είναι αποδοτικό το κολύμπι, βάλε σαν στόχο ένα σημείο, π.χ., ένα βράχο που θα σε καθοδηγεί για να μην ξεφύγεις από την παράλληλη πορεία. Εάν μετά τις 2 επαναλήψεις δεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις σωστά, εκτέλεσε τις υπόλοιπες επιστρέφοντας σε πρηνή θέση.

Βγες λίγο πιο ρηχά ώστε να έχεις τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα για μεγαλύτερη σταθερότητα και την επιφάνεια του νερού στο ύψος του στέρνου μας. Στις υπόλοιπες ασκήσεις ο κορμός θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κάθετη θέση, τεντωμένος, με τους ώμους καλά τοποθετημένους πίσω και τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σε ενεργητική κατάσταση. Με τα χέρια σε διάσταση και σε γωνία 45 μοιρών, φέρε όσο περισσότερο νερό μπορείς με κυκλικές κινήσεις προς τα μέσα. Κάνε 2 σετ των 20 επαναλήψεων και διάλειμμα όχι μεγαλύτερο των 30”.


Με τα χέρια τεντωμένα μπροστά από το στήθος και τις παλάμες στο νερό παράλληλες μεταξύ τους, με τα δάχτυλα σφιχτά ενωμένα, κάνε πιέσεις προς τα μέσα. Ολοκλήρωσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
Στην ίδια θέση αλλά αυτή τη φορά με τα χέρια σε έκταση και τις παλάμες στραμμένες προς τα έξω, εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με πιέσεις προς τα έξω.


Με τα χέρια αυτή τη φορά τεντωμένα και τοποθετημένα δίπλα από τους απαγωγούς και λίγο πιο πίσω και τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, κάνε πιέσεις τρικεφάλων με τους αγκώνες όσο μπορείς να κατευθύνουν την κίνηση και να μη χαλαρώνουν και να ανοίγουν. Εκτέλεσε τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η Φιλιώ Τσίνογλου είναι η πιο cool μαμά και μας δείχνει ασκήσεις γυμναστικής μαζί με την κορούλα της!

Προσοχή! Αυτή είναι η ιδανική άσκηση για μετά τα 60!

Διαβάστε περισσότερα θέματα γυμναστικής στο Youweekly.gr!

Share