Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ανατρεπτική έρευνα: Το κάπνισμα και το αλκοόλ φέρνουν... μακροζωία!

Δεν το περίμενε κανείς!

Ανατρεπτική έρευνα: Το κάπνισμα και το αλκοόλ φέρνουν... μακροζωία!
HEALTH NEWS 18.05.2019 20:09

Μία ανατρεπτική έρευνα για τη μακροζωία έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς το κάπνισμα και το αλκοόλ φαίνεται να επιδρούν θετικά!

Σύμφωνα με πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα, το πραγματικό μυστικό που κρύβεται πίσω από τη μακροζωία μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ξεχάστε τη σωστή διατροφή, τη χρήση βιολογικών προϊόντων και τις πολλές ώρες ύπνου. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν τελικά ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου αλλού!

Ποιο είναι αυτό το μυστικό που φέρνει την ανατροπή και θα σας κάνει να σβήσετε τουλάχιστον 90 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων σας; Ενα «κοκτέιλ» από πλούσιο σε καφεΐνη καφέ, αρκετό αλκοόλ και λίγα κιλά παραπάνω… κοινώς αφήστε τον υγιεινό τρόπο ζωής κατά μέρος, γιατί όπως φαίνεται οι κακές συνήθειες είναι αυτές που θα μας χαρίσουν πολλά ακόμη χρόνια ζωής.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι οποίοι διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα, εξηγούν: «Οι άνθρωποι που πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ ή καφέ, ζουν περισσότερο από αυτούς που αποφεύγουν την κατανάλωσή τους». Οι ερευνητές επίσης υπογραμμίζουν ότι και «οι υπέρβαροι άνω των 70 ζουν συνήθως περισσότερο από τους κανονικούς σε βάρος ανθρώπους ή τους λιποβαρείς».

Το δεδομένα όμως δεν προέκυψαν μόλις σήμερα. Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα γύρω στο 2003. Τότε λοιπόν, οι... ειδικοί ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα με τίτλο Study 90+, όπου μελέτησαν 1.600 ηλικιωμένους άνω των 90 ετών, προκειμένου να εντοπίσουν τις συνήθειες που κρύβονται πίσω από τη μακροζωία. «Καθώς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τους ανθρώπους που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα 90 χρόνια ζωής, η αξιοσημείωτη αύξηση του χρόνου ζωής αποτελεί προτεραιότητα στη δημόσια υγεία για την προώθηση της ποιότητας καθώς και της ποσότητας της ζωής».

Πιο απλά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν αρκετά ώστε να γιορτάσουν τα 90ά τους γενέθλια αλλά κανείς δεν γνώριζε από πού προέρχεται αυτή η αύξηση της μακροζωίας επί της ουσίας. Για να ρίξουν φως στην υπόθεση, οι ερευνητές έκαναν στους συμμετέχοντες νευρολογικές, νευροψυχολογικές, γνωστικές και γενικές εξετάσεις υγείας, κάθε έξι μήνες, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τη διατροφή τους, τις καθημερινές δραστηριότητες, το ιατρικό ιστορικό και τα φάρμακά τους. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσοι έπιναν μέτριες ποσότητες καφέ και αλκοόλ ζούσαν περισσότερο από όσους δεν έπιναν και εκείνοι που ήταν υπέρβαροι άνω των 70, ζούσαν περισσότερο από τους κανονικούς ή τους λιποβαρείς. Ολα τα παραπάνω φυσικά σε ένα λογικό πλαίσιο, χωρίς μεγάλες υπερβολές και πάντα υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού καθώς δεν αντιδρούν το ίδιο οι οργανισμοί.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε ένα ακόμα φλιτζάνι καφέ ή ένα σφηνάκι παραπάνω κατά τη βραδινή σας έξοδο, μην το πολυσκεφτείτε: Καταναλώστε υπεύθυνα, για το καλό της ζωής σας…

ΠΗΓΗ: TV24

Αυτές οι καθημερινές κακές συνήθειες σου κόβουν χρόνια ζωής! Βάλε ΣΤΟΠ!

Υπάρχουν ορισμένες καθημερινές κακές συνήθειες οι οποίες μπορούν να σου κόψουν χρόνια ζωής! Δεν υπάρχει λόγος, οπότε ας τις σταματήσεις τώρα για την υγεία σου!

Αυτός που είπε πως η καθημερινότητα δεν μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή μας, σαφώς κάνει μεγάλο λάθος.

Είναι γνωστό πλέον πως η υγεία μας εξαρτάται σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που ζούμε. Τόσο η διατροφή μας, η όποια σωματική μας δραστηριότητα αλλά και ορισμένες συνήθειες που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι κάνουμε καθημερινά, μπορούν τελικά να θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία μας. Μπορεί κάποιοι να τα έχουν εντοπίσει, όμως σίγουρα η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου τα αγνοεί. Το TV24 συγκέντρωσε σήμερα και σας παρουσιάζει τις συνήθειες που μάλλον... μικραίνουν τη ζωή μας.

Φαγωμένα νύχια: Εκτός από αντιαισθητική, είναι και άκρως ανθυγιεινή συνήθεια. Αυτό γιατί μπορεί να επιτρέψει την «είσοδο» σε επικίνδυνα μικρόβια όπως ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος, τα οποία προκαλούν λοιμώξεις δυνητικά επικίνδυνες για τη ζωή. Κι αν αυτό σας φαίνεται απίθανο να συμβεί, η παρωνυχία -δηλαδή η επώδυνη μόλυνση της περιοχής γύρω από το νύχι- είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβεί.

Bούρτσισμα, αλλά όχι νήμα: Κι όμως, η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να σου προσθέσει 6 χρόνια ζωής! Αυτό γιατί αποτρέπει την περιοδοντίτιδα και άλλες παθήσεις των ούλων, οι οποίες έχουν συνδεθεί με σοβαρές λοιμώξεις.

Αλάτι σε όλα: Το πολύ αλάτι ευθύνεται για περίπου ένα δέκατο των θανάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει το Journal of the American Medical Association. Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην καρδιά και τους νεφρούς. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στο top 10 των πιο επικίνδυνων για την υγεία τροφών.

Πλύσιμο χεριών: Είναι πια «ιατρικό θέσφατο» ότι το πλύσιμο των χεριών μπορεί να μας γλιτώσει από τις μισές σχεδόν ιώσεις που μπορούμε να κολλήσουμε σε μια σεζόν. Αρκεί να είναι το σωστό πλύσιμο. Διότι το απλό και βιαστικό «ξέπλυμα» για να… βγάλουμε την υποχρέωση, δεν προστατεύει καθόλου! Γι’ αυτό, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια με σαπούνι και νερό, φροντίζοντας να καθαρίσουμε όλη την επιφάνεια και τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια.

Η αγαπημένη σου σειρά: Ολο και περισσότεροι εθίζονται στις σειρές και συνηθίζουν να ξενυχτούν μπροστά στην οθόνη, για… ένα ακόμη επεισόδιο. Οι επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι η συνήθεια αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την κούραση, την κακή ποιότητα ύπνου και την υπερένταση. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Νυχτερινές επισκέψεις στο ψυγείο: Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα στη νύχτα κατευθύνονται σαν… υπνοβάτες προς το ψυγείο και αδυνατούν να αντισταθούν στο… περιεχόμενό του. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Mexico City, η συνήθεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμα αυξημένα τριγλυκερίδια και άρα σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου. Για τη διατήρηση του σωματικού βάρος και την αποτροπή του καρδιαγγειακού κινδύνου, θα πρέπει το βραδινό γεύμα να είναι ελαφρύ και να απέχει 11-12 ώρες από το επόμενο γεύμα, δηλαδή το πρωινό. Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε καρκίνο στο μάτι;

ΠΗΓΗ: TV24

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ! Αποσύρει το κορυφαίο προϊόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες!

Τεράστια προσοχή: Αν παρατηρήσετε αυτό το χρώμα στα κόπρανά σας τότε έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS
Share