Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή! Ανακαλείται συσκευή μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση!

Κινδυνεύετε με ηλεκτροπληξία! Αν το έχετε, πετάξτε το αμέσως!

Μεγάλη προσοχή! Ανακαλείται συσκευή μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση!
HEALTH NEWS 06.06.2019 11:01

Μεγάλη προσοχή προς όλους τους καταναλωτές, αφού ανακαλείται άρον άρον συσκευή μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση!

Μάλιστα, για την ανάκληση γνωστής ηλεκτρικής συσκευής μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση ενημερωθήκαμε από το σημερινό (31 Μαΐου) ενημερωτικό δελτίο του GRAS-RAPEX, το ευρωπαϊκό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το δελτίο, ανακαλείται η συσκευή Red Copper 5 Minutes Chef Ηλεκτρικός Παρασκευαστής Γευμάτων λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας.

Το Red Copper 5 Minutes Chef της Intertek

Το Red Copper 5 Minutes Chef της Intertek, Telebrands Corporation είναι ένας ηλεκτρικός παρασκευαστής γευμάτων που σύμφωνα με τη διαφήμιση πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να ετοιμάσει σπιτικό φαγητό μέσα σε 5 μόνο λεπτά. Χάρη στις 2 πλευρές ψησίματος που θερμαίνονται γρήγορα και ομοιόμορφα, θα μειώσει τον χρόνο μαγειρέματος στο μισό. Το μοντέλο που ανακαλείται είναι το 22852A1 και ο αριθμός της παρτίδας το 97298029127. Έχετε δει και αυτό; Έκτακτο! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνο τρόφιμο από τα super market!

Σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας


Σύμφωνα με την ενημέρωση η ανάκληση γίνεται καθώς η μόνωση μεταξύ του ηλεκτρικού δικτύου και της αγωγιμότητας εν θερμώ είναι ανεπαρκής. Ως εκ τούτου, η θερμή πλάκα θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία, με αποτέλεσμα ο χρήστης να δέχεται ένα ηλεκτρικό σοκ σε περίπτωση ακούσιας επαφής με αυτό.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της οδηγίας για τη χαμηλή τάση και του σχετικού ευρωπαϊκού προτύπου EN 60335.

Αποφασίστηκε η ανάκληση του προϊόντος από τους τελικούς χρήστες και το προϊόν έχει ήδη αφαιρεθεί από το eBay. (Από τον: Έμπορος λιανικής)

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ! 1 στους 10 νοσεί λόγω ακατάλληλης τροφής!

Σε έκτακτη ανακοίνωση προέβη ο ΕΦΕΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων.

Καλεί για άλλη μια φορά τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους.

Επίσης, ο ΕΦΕΤ διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών. Η 7η Ιουνίου υιοθετήθηκε ως η «Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων» με πρωτοβουλία της Επιτροπής του Codex Alimentarius (στον οποίο ο ΕΦΕΤ είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής) και έχοντας την υποστήριξη των Παγκόσμιων Οργανισμών Τροφίμων, Γεωργίας και Υγείας FAO - WHO.

Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν το αποτέλεσμα πολυετών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και επικυρώθηκε στην 73η γενική γυνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Φέτος, η 7η Ιουνίου θα εορταστεί για πρώτη φορά, έχοντας ως στόχο να επιστήσει την προσοχή και να εμπνεύσει δράσεις για την πρόληψη, την ανίχνευση και τη διαχείριση των τροφιμογενών κινδύνων, συμβάλλοντας έτσι στην επισιτιστική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και στην οικονομική ευημερία, στη γεωργία καθώς και στην πρόσβαση στην αγορά, στον τουρισμό και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

1 στα 10 άτομα θα νοσήσουν αφού έχουν καταναλώσει ακατάλληλη τροφή
Τα Ηνωμένα Έθνη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμούν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο 600 περίπου εκατομμύρια περιστατικά τροφιμογενών νοσημάτων σημειώνονται ετησίως, γεγονός το οποίο μεταφράζεται στο ότι 1 στα 10 άτομα θα νοσήσουν σε παγκόσμια κλίμακα, αφού έχουν καταναλώσει ακατάλληλη ή μολυσμένη τροφή, ενώ 420.000 άτομα θα καταλήξουν. Μάλιστα, τα παιδιά κάτω των 5 ετών θεωρούνται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν και κάθε χρόνο καταγράφονται 125.000 θάνατοι οφειλόμενοι στα τροφιμογενή νοσήματα.

Από τα παραπάνω στοιχεία, προκύπτει ότι η πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες ασφαλών και θρεπτικών τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την προώθηση της καλής υγείας. Άλλωστε, η ασφάλεια των τροφίμων και η "εξάλειψη" της πείνας αποτελούν δύο από τους στρατηγικούς στόχους της Ατζέντας των FAO - WHO για το 2030.

Στη χώρα μας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδικότερα ο ΕΦΕΤ, ως αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο των τροφίμων, πρωτοστατεί στην προσπάθεια για τη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα στη χώρα μας. Ενός συστήματος που θα διασφαλίζει στον Έλληνα καταναλωτή μία αναβαθμισμένη ποιότητα τροφίμων μέσα από τον προληπτικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο έλεγχο της τροφικής αλυσίδας που θα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους αλλά και μέσα από κατασταλτικό έλεγχο όπου και όταν διαπιστώνονται παραβάσεις. Τα ασφαλή τρόφιμα και η συνεπαγόμενη υγεία των καταναλωτών, η παροχή ορθής πληροφόρησης στους καταναλωτές και η παροχή κατάρτισης στους υπευθύνους των επιχειρήσεων αποτελούν τους βασικούς άξονες ενεργειών του ΕΦΕΤ, επισημαίνεται.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σας ενδιαφέρει! Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για την φέτα!

ΕΦΕΤ: Απειλεί με κλείσιμο την θρυλική αγορά «Καπάνι» της Θεσσαλονίκης!

Δείτε περισσότερα θέματα υγείας στο Youweekly.gr

TAGS
Share