Έκτακτο! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνο τρόφιμο από τα super market!

Μεγάλη προσοχή!

Έκτακτο! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνο τρόφιμο από τα super market!

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΦΕΤ για ένα τρόφιμο που ανακαλείται άρον άρον από την αγορά, καθώς θεωρείται άκρως επικίνδυνο, και βρίσκεται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ!

Πρόκειται για το προϊόν «Γαριδομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα με σπανάκι» το οποίο περιέχει αυγό, χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά του. Διαβάστε παρακάτω...

Το αυγό είναι τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία ή δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ATLANTIKOS QUALITY SEAFOODS», το οποίο διακινείται στην Ελλάδα, σε συσκευασίες των 450 g, από την επιχείρηση «Α. ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» (Οδός Σ. ΒΙ.ΠΕ., Ηράκλειο Κρήτης).

Ακόμη ένα τρόφιμο που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ είναι κορυφαίο πασχαλινό τρόφιμο!

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση της παρτίδας LOT 04280618 του εν λόγω προϊόντος με ημερομηνία ανάλωσης 05.11.2019 και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Ενιαίος Φορέας καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν εφόσον έχουν ευαισθησία στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ: Πρόστιμο μαμούθ 63.800 ευρώ σε 6 κορυφαίες επιχειρήσεις! Δείτε αναλυτικά...

Πρόστιμα σε πέντε επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους 63.800 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Τα πρόστιμα αφορούν τρεις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μία επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και ένα ζαχαροπλαστείο. Διαβάστε παρακάτω...

Επίσης, εξέτασε έξι ενστάσεις κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και επικύρωσε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 11.025 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2019 έχει επικυρωθεί από το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ η επιβολή προστίμων σε 34 επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους 507.465 ευρώ.


Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτώ

TAGS